22 C
Bistrița
marți, iulie 23, 2024

VIDEO: Voi știți care este arma secretă a copilului dumneavoastră…?

Care credeți că este arma secretă a copilului dumneavoastră, pentru a atinge excelența, în orice domeniu? Vă închipuiți cum ar arăta copilul vostru peste 20 de ani? Cât de bine își cunoaște și își stăpânește emoțiile? Știe care sunt punctele lui forte sau slăbiciunile?

La sediul Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Bistrița (CJRAE) s-a desfășurat recent conferința județeană „Crește-mă sănătos!”, care i-a avut drept invitați pe psihologul Bianca Florea și nutriționistul Lorena Someșan.

Ni s-a părut important să facem publice concluziile la care am ajuns în urma proiectului Joacă-te cu mine, proiect care se desfășoară la noi în Grădinița „Rază de Soare” de câțiva ani deja… Proiectul se adresează în primul rând părinților, pentru că am constatat în ultimii 10 ani că părinții nu mai știu ce anume, când sau cum să procedeze cu copiii în acel scurt timp pe care îl au la dispoziție… mai ales că unii dintre ei au chiar câte două, trei joburi. Am considerat important să chemăm niște specialiști care să ne ajute să înțelegem cum putem să punem anumite limite în comportamentul copilului, astfel încât drumul lor în viață să fie mai lin, dar și cum anume să procedeze părinții pentru a exploata la maximum timpul și așa limitat pe care îl petrec alături cu copii…”, a explicat pentru Bistrițeanul.ro Viorica Farcaș, directoarea grădiniței „Rază de Soare”.

Proiectul aplicat în grădinița din Bistrița a fost descris pe scurt de consilierul educativ al instituției de învățământ, educatoarea Antoneta Oruna, în timp ce psihologul Bianca Maria Florea i-a provocat pe părinții prezenți la câteva exerciții de imaginație, prezentând, interactiv detalii și informații esențiale despre dezvoltarea socio-emoțională a copiilor.

Care credeți că este arma secretă a copilului dumneavoastră, pentru a atinge excelența, în orice domeniu…? Vă închipuiți cum ar arăta copilul vostru peste 20 de ani?”, s-a adresat psihologul celor prezenți, subliniind, în final, că arma secretă pentru fiecare copil sunt chiar părinții și felul în care aceștia reușesc să-l sprijine și să-l ajute să devină independent.

Bianca Florea a vorbit și despre competențele emoționale de ordin personal, de ordin social – cum ar fi empatia pe care copiii o resimt atunci când sunt învățați să participe activ la îngrijorările celorlalți, să îi ajute pe ceilalți și să perceapă corect relațiile de putere, dar și sociabilitatea sau acceptarea necondiționată a celorlalți.

Psihologul a povestit părinților și educatorilor prezenți și despre obiceiurile mentale pozitive care ajută la dezvoltarea sistemului de organizare în viața copilului sau despre cum ar putea fi copilul ajutat să-și stabilească obiective sau să-și planifice timpul.

[arve url=”https://youtu.be/bGOxTXaKum8″ /]

Mai multe detalii despre proiectul care a generat această conferință puteți reciti accesând linkul de mai jos:

FOTO/VIDEO: Vă închipuiți părinți recitând poezii la serbări, în locul copiilor? Se întâmplă într-o grădiniță din Bistrița

Conferința județeană a fost organizată de Grădinița cu Program Prelungit „Rază de Soare”, în parteneriat cu Școala Gimnazială Nr 1, Cabinetul individual de nutriție Lorena Someșan și Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Bistrița.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Se fac angajări la MasterFoam Șieu Măgheruș, Crama Veche și Restaurant Arena by Casa EMA

MASTERFOAM Șieu Măgheruș angajează operatori producție și stivuitoriști! Crama Veche are nevoie de administrator, ajutor bucătar și ospătari. Arena by Casa EMA caută elevi dispuși să lucreze în vacanța de vară. NOI locuri de muncă sunt disponibile la Clinica Sanovil, RCB Electro, Delice Pan sau Coroana Grand Hotel. Oferta completă - mai jos: 

FOTO – RESELLUX Bistrița: Piscine de la 199 lei și sute de electrocasnice și SMART TV la SUPER PREȚURI!

La mare căutare sunt piscinele în aceste zile și s-au cam epuizat toate stocurile în Bistrița. Din fericire, RESELLUX Bistrița, din incinta OK Shopping Center, are un stoc generos și prețuri absolut decente.

SUPER PREȚ la noul SUV urban MG ZS, la RUBIN Bistrița: 16.950 Euro – TVA inclus

Ofertă specială, la reprezentanța Rubin Bistrița! Aici ai la dispoziție noul SUV urban MG ZS la un preț fără concurență: 16.950 Euro, TVA inclus.