16.3 C
Bistrița
sâmbătă, septembrie 23, 2023

VIDEO: Voi știți care este arma secretă a copilului dumneavoastră…?

Care credeți că este arma secretă a copilului dumneavoastră, pentru a atinge excelența, în orice domeniu? Vă închipuiți cum ar arăta copilul vostru peste 20 de ani? Cât de bine își cunoaște și își stăpânește emoțiile? Știe care sunt punctele lui forte sau slăbiciunile?

La sediul Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Bistrița (CJRAE) s-a desfășurat recent conferința județeană „Crește-mă sănătos!”, care i-a avut drept invitați pe psihologul Bianca Florea și nutriționistul Lorena Someșan.

Ni s-a părut important să facem publice concluziile la care am ajuns în urma proiectului Joacă-te cu mine, proiect care se desfășoară la noi în Grădinița „Rază de Soare” de câțiva ani deja… Proiectul se adresează în primul rând părinților, pentru că am constatat în ultimii 10 ani că părinții nu mai știu ce anume, când sau cum să procedeze cu copiii în acel scurt timp pe care îl au la dispoziție… mai ales că unii dintre ei au chiar câte două, trei joburi. Am considerat important să chemăm niște specialiști care să ne ajute să înțelegem cum putem să punem anumite limite în comportamentul copilului, astfel încât drumul lor în viață să fie mai lin, dar și cum anume să procedeze părinții pentru a exploata la maximum timpul și așa limitat pe care îl petrec alături cu copii…”, a explicat pentru Bistrițeanul.ro Viorica Farcaș, directoarea grădiniței „Rază de Soare”.

Proiectul aplicat în grădinița din Bistrița a fost descris pe scurt de consilierul educativ al instituției de învățământ, educatoarea Antoneta Oruna, în timp ce psihologul Bianca Maria Florea i-a provocat pe părinții prezenți la câteva exerciții de imaginație, prezentând, interactiv detalii și informații esențiale despre dezvoltarea socio-emoțională a copiilor.

Care credeți că este arma secretă a copilului dumneavoastră, pentru a atinge excelența, în orice domeniu…? Vă închipuiți cum ar arăta copilul vostru peste 20 de ani?”, s-a adresat psihologul celor prezenți, subliniind, în final, că arma secretă pentru fiecare copil sunt chiar părinții și felul în care aceștia reușesc să-l sprijine și să-l ajute să devină independent.

Bianca Florea a vorbit și despre competențele emoționale de ordin personal, de ordin social – cum ar fi empatia pe care copiii o resimt atunci când sunt învățați să participe activ la îngrijorările celorlalți, să îi ajute pe ceilalți și să perceapă corect relațiile de putere, dar și sociabilitatea sau acceptarea necondiționată a celorlalți.

Psihologul a povestit părinților și educatorilor prezenți și despre obiceiurile mentale pozitive care ajută la dezvoltarea sistemului de organizare în viața copilului sau despre cum ar putea fi copilul ajutat să-și stabilească obiective sau să-și planifice timpul.

[arve url=”https://youtu.be/bGOxTXaKum8″ /]

Mai multe detalii despre proiectul care a generat această conferință puteți reciti accesând linkul de mai jos:

FOTO/VIDEO: Vă închipuiți părinți recitând poezii la serbări, în locul copiilor? Se întâmplă într-o grădiniță din Bistrița

Conferința județeană a fost organizată de Grădinița cu Program Prelungit „Rază de Soare”, în parteneriat cu Școala Gimnazială Nr 1, Cabinetul individual de nutriție Lorena Someșan și Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Bistrița.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

NOI locuri de muncă la Michaela’s Brasserie, Transmixt, Masterfoam și Tehnoprod Plast SRL

Michaela’s Brasserie are nevoie de ajutor cofetar, brutar – patiser și ospătar. Transmixt caută șoferi de autobuz. Se oferă salariu corect, bonuri de masă, condiții de lucru moderne, instruiri dedicate și alte avantaje specifice. Ce alte locuri de muncă sunt diponibile în Bistrița:

Cel Mai Cool Desert – Bubble Waffle – a ajuns la Năsăud!

Copiii și adolescenții din Năsăud sunt în extaz, de ieri! Cel mai cool desert – bubble waffle – a ajuns și în orașul lor! Cei doi foști colegi de liceu și-au extins afacerea delicioasă, deschizând un punct și în orașul academicienilor - Năsăud.

Antreprenorii din Regiunea Nord-Vest sunt invitați la Oradea pe 14 septembrie să se înscrie în programul ScaleOut 4X10, organizat de RBL și ING Bank

Antreprenorii din Regiunea Nord-Vest (Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Maramureș, Satu Mare și Sălaj) sunt invitați la Oradea, pe 14 septembrie 2023, cu ocazia lansării ScaleOut 4x10 - program de scalare organizat de Fundația Romanian Business Leaders (RBL) și ING Bank România.