13.3 C
Bistrița
luni, mai 29, 2023

Vijeliile au lăsat județul în beznă: Electrica și-a trimis toți oamenii în teren, iar directorul a fost nevoit să facă pe dispecerul

În urma vijeliilor de ieri, dispeceratul Electrica a fost asaltat de telefoane de la populația afectată de pene de curent. S-au înregistrat o mulțime de avarii pe reațea. Directorul Sucursalei de Distribuție a Energiei Electrice Bistrița, Alexandru Roman, a înlocuit dispecerul și a adus angajații de acasă pentru a face toate reparațiile. Electricienii din Bistrița-Năsăud au lucrat non stop pentru remedierea situației.

Activitatea electricienilor din Bistrița-Năsăud se desfășoară intens cu scopul de a se relua furnizarea de energie către populație. Ieri și azi-noapte a fost nevoie de intervenția lor în majoritatea localităților, din cauza rafelelor de vânt și a furtunilor. Directorul Alexandru Roman a ținut locul dispecerului, astfel încât organizarea din teren să fie mai rapidă.

Furtuna de aseară s-a manifestat atât de violent în Bistrița-Năsăud, rupând stâlpii de medie tensiune. A smuls copacii din rădăcini și i-a aruncat peste firele de curent. Câteva localități au rămas în beznă. Electricienii lucrează continuu pentru a repara rețeaua în zonele afectate. Este vorba despre Valea Ilvelor, Șanț și Valea Mare, Valea Blaznei și Valea Vinului.

Stâlpii de medie tensiune au fost rupți, arbori căzuți pe rețea și conductoare rupte din cauza vegetației aruncate de furtună peste ele. Se lucrează cu toate forțele în zona Ilvelor. De asemenea, lucrăm pe capetele de rețea de la Șanț, Valea Mare, Valea Blaznei și Valea Vinului. În municipiul Bistrița, la ora asta nu avem probleme, iar acolo unde ele apar sunt rezolvate punctual.”, a declarat directorul Sucursalei de Distribuție a Energiei Electrice Bistrița, Alexandru Roman.

Azi noapte, la Șanț și în zona Ilvelor, cei care au sărit în ajutorul electricienilor au fost voluntarii SVSU. Aceștia au intervenit pentru eliminarea resturilor de vegetație căzute atât pe rețelele electrice cât și la calea ferată.

Pe parcursul săptămânii s-a lucrat intens pentru reluarea furnizării energiei electrice în toate localitățile afectate de vremea rea.

ARTICOLE SIMILARE

4 COMENTARII

  1. vreti sa spuneti ca exista un singur dispecer, ce a fost trimis in teren la interventii? :)) inteleg ca doriti sa il laudati pentru implicare, dar sa nu exageram

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Balkan International Wine Competition, pentru prima dată în România! Cină de gală, alături de cei mai buni maeștri ai vinului din Europa

La început de iunie, spectaculosul castel Teleki de la Posmuș devine „capitala” europeană a vinului. Balkan...

Noi locuri de muncă, la Supercom, GeoSil Clean, Amicii Building și Iproeb. Ofertă Marea Britanie

Se caută personal pentru construcția rețelelor de fibră optică în Marea Britanie. Este nevoie de supervizor șantier, jonctor fibră optică, șofer profesionist, asfaltator, excavatorist, muncitor. Noi locuri de muncă, disponibile și la Supercom, GeoSil Clean, Amicii Building sau IPROEB.

Organizatorii Transylvania Green Energy Forum au anunțat speakerii din cadrul evenimentului

Transylvania Green Energy Forum are loc în curând la Cluj-Napoca. Tranziția înspre energia verde devine o...