18 C
Bistrița
vineri, iunie 14, 2024

Vijeliile au lăsat județul în beznă: Electrica și-a trimis toți oamenii în teren, iar directorul a fost nevoit să facă pe dispecerul

În urma vijeliilor de ieri, dispeceratul Electrica a fost asaltat de telefoane de la populația afectată de pene de curent. S-au înregistrat o mulțime de avarii pe reațea. Directorul Sucursalei de Distribuție a Energiei Electrice Bistrița, Alexandru Roman, a înlocuit dispecerul și a adus angajații de acasă pentru a face toate reparațiile. Electricienii din Bistrița-Năsăud au lucrat non stop pentru remedierea situației.

Activitatea electricienilor din Bistrița-Năsăud se desfășoară intens cu scopul de a se relua furnizarea de energie către populație. Ieri și azi-noapte a fost nevoie de intervenția lor în majoritatea localităților, din cauza rafelelor de vânt și a furtunilor. Directorul Alexandru Roman a ținut locul dispecerului, astfel încât organizarea din teren să fie mai rapidă.

Furtuna de aseară s-a manifestat atât de violent în Bistrița-Năsăud, rupând stâlpii de medie tensiune. A smuls copacii din rădăcini și i-a aruncat peste firele de curent. Câteva localități au rămas în beznă. Electricienii lucrează continuu pentru a repara rețeaua în zonele afectate. Este vorba despre Valea Ilvelor, Șanț și Valea Mare, Valea Blaznei și Valea Vinului.

Stâlpii de medie tensiune au fost rupți, arbori căzuți pe rețea și conductoare rupte din cauza vegetației aruncate de furtună peste ele. Se lucrează cu toate forțele în zona Ilvelor. De asemenea, lucrăm pe capetele de rețea de la Șanț, Valea Mare, Valea Blaznei și Valea Vinului. În municipiul Bistrița, la ora asta nu avem probleme, iar acolo unde ele apar sunt rezolvate punctual.”, a declarat directorul Sucursalei de Distribuție a Energiei Electrice Bistrița, Alexandru Roman.

Azi noapte, la Șanț și în zona Ilvelor, cei care au sărit în ajutorul electricienilor au fost voluntarii SVSU. Aceștia au intervenit pentru eliminarea resturilor de vegetație căzute atât pe rețelele electrice cât și la calea ferată.

Pe parcursul săptămânii s-a lucrat intens pentru reluarea furnizării energiei electrice în toate localitățile afectate de vremea rea.

ARTICOLE SIMILARE

4 COMENTARII

  1. vreti sa spuneti ca exista un singur dispecer, ce a fost trimis in teren la interventii? :)) inteleg ca doriti sa il laudati pentru implicare, dar sa nu exageram

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

STEWO PLASTIC din Năsăud angajează asistent producție. NOI locuri de muncă, la Bistrița

STEWO  PLASTIC Prod din Năsăud caută asistent de producție, iar RCB ELECTRO 97 Bistrița are nevoie de Manipulant mărfuri și Derulatorist. NOI locuri de muncă sunt disponibile la Smarty Kids Bistrița, Aquabis, Restaurant Arena by Casa EMA sau TeraSteel:

TeraSteel angajează operatori producție, Sanovil caută biolog/biochimist. NOI locuri de muncă, la Restaurant Arena by Casa EMA

Clinica Sanovil Bistrița angajează Biolog / Biochimist. Cunoștințele de microbiologie constituie un avantaj. TeraSteel caută operatori producție. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, RCB Electro, Restaurant Arena by Casa EMA:

RCB Electro caută inginer electronist și electrician întreținere, Patiseria Sweet IRIS are nevoie de vânzătoare

RCB ELECTRO 97 Bistrița, producător de cabluri electrice, angajează pe perioadă nedeterminată inginer electronist și electrician întreținere. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, Fan Courier și Clinica Sanovil: