2 C
Bistrița
miercuri, decembrie 7, 2022

Vijeliile au lăsat județul în beznă: Electrica și-a trimis toți oamenii în teren, iar directorul a fost nevoit să facă pe dispecerul

În urma vijeliilor de ieri, dispeceratul Electrica a fost asaltat de telefoane de la populația afectată de pene de curent. S-au înregistrat o mulțime de avarii pe reațea. Directorul Sucursalei de Distribuție a Energiei Electrice Bistrița, Alexandru Roman, a înlocuit dispecerul și a adus angajații de acasă pentru a face toate reparațiile. Electricienii din Bistrița-Năsăud au lucrat non stop pentru remedierea situației.

Activitatea electricienilor din Bistrița-Năsăud se desfășoară intens cu scopul de a se relua furnizarea de energie către populație. Ieri și azi-noapte a fost nevoie de intervenția lor în majoritatea localităților, din cauza rafelelor de vânt și a furtunilor. Directorul Alexandru Roman a ținut locul dispecerului, astfel încât organizarea din teren să fie mai rapidă.

Furtuna de aseară s-a manifestat atât de violent în Bistrița-Năsăud, rupând stâlpii de medie tensiune. A smuls copacii din rădăcini și i-a aruncat peste firele de curent. Câteva localități au rămas în beznă. Electricienii lucrează continuu pentru a repara rețeaua în zonele afectate. Este vorba despre Valea Ilvelor, Șanț și Valea Mare, Valea Blaznei și Valea Vinului.

Stâlpii de medie tensiune au fost rupți, arbori căzuți pe rețea și conductoare rupte din cauza vegetației aruncate de furtună peste ele. Se lucrează cu toate forțele în zona Ilvelor. De asemenea, lucrăm pe capetele de rețea de la Șanț, Valea Mare, Valea Blaznei și Valea Vinului. În municipiul Bistrița, la ora asta nu avem probleme, iar acolo unde ele apar sunt rezolvate punctual.”, a declarat directorul Sucursalei de Distribuție a Energiei Electrice Bistrița, Alexandru Roman.

Azi noapte, la Șanț și în zona Ilvelor, cei care au sărit în ajutorul electricienilor au fost voluntarii SVSU. Aceștia au intervenit pentru eliminarea resturilor de vegetație căzute atât pe rețelele electrice cât și la calea ferată.

Pe parcursul săptămânii s-a lucrat intens pentru reluarea furnizării energiei electrice în toate localitățile afectate de vremea rea.

ARTICOLE SIMILARE

4 COMENTARII

  1. vreti sa spuneti ca exista un singur dispecer, ce a fost trimis in teren la interventii? :)) inteleg ca doriti sa il laudati pentru implicare, dar sa nu exageram

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Rombat angajează Manager Planificare Producție, Betak are nevoie de un inginer mecanic priceput

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Rombat - care angajează operatori și manager...

BETAK angajează agent vânzări și gestionar, Cibela are nevoie de personal pentru curățenie

Se fac angajări la Cibela, Betak și Italtextil Sărata, care are nevoie de secretar administrativ, dar...

Dă personalitate casei tale, cu perdelele ArYaS. Cel mai nou showroom din oraș asigură inclusiv măsurătorile și montarea

Dacă ochii sunt oglinda sufletului, cu siguranță ferestrele sunt oglinda casei. Un motiv în plus ca...