3.9 C
Bistrița
miercuri, februarie 21, 2024

Filmul lui Vlad Petri, Between Revolutions / Între revoluții, distins la Berlin cu premiul Federației Internaționale a Criticilor de Film!

Cel mai recent film al regizorului bistrițean Vlad Petri a fost prezentat în premieră mondială, săptămâna trecută, la Festivalul Internațional de Film de la Berlin. Pelicula a fost distinsă cu FIPRESCI Award – premiul Federației Internaționale a Criticilor de Film.

Producția Între Revoluții a avut parte de patru proiecții la Berlin, pe 18 februarie, 20 și 23 februarie. Ultima proiecție a filmului este programată chiar azi, la 17.00.

Într-un interviu pentru Scena 9, Vlad Petri a povestit că ideea filmului a venit în urma unor discuții cu mama sa – Doina Petri, fosta directoare a Direcției de Sănătate Publică din Bistrița.

Proiectul s-a născut în urma unor povești spuse de mama mea despre anii ei de studenție. Ea a studiat Medicina la Cluj în anii ‘80, timp în care eu stăteam la Bistrița cu tatăl meu și cu bunicii. Mi-a arătat fotografii, fragmente de scrisori despre viața de zi cu zi de atunci.

Așa s-a sedimentat în mine un interes pentru perioada respectivă, care a evoluat treptat, printre altele, către percepția asupra României de atunci a oamenilor din afara țării – nu cei veniți din Vest, ci privirea dinspre Est și Sud, la care de obicei nu ne uităm…”, povestește Vlad Petri pentru Scena 9.

Echipa de producție prezentă alături de Vlad Petri la Berlin a aflat încă o veste extraordinară, în aceste zile.

Între Revoluții / Between Revolutions a fost selectat și pentru un important festival din Copenhaga: CPH:DOX.

Filmului va fi proiectat în Danemarca pe 17, 21 și 25 martie, în cadrul secțiunii Change Makers.

„Între revoluții”, filmul regizorului bistrițean Vlad Petri, în premiera mondială la Festivalul Internațional de Film de la Berlin

Foto @ Denisa Colțea

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Clinica Sanovil caută specialist Resurse Umane și recepționist, ROMBAT are nevoie de metrolog, inginer și operatori

Noi locuri de muncă sunt disponibile la Clinica Sanovil, Eurocompozite, Rombat și Fan Courier. CML are nevoie de doi topometriști, iar Electroplast caută manager și operatori. Oferta completă – mai jos:

14 Februarie este aici! Reduceri speciale, la SPOT GSM, de Ziua Îndrăgostiților

Cu ocazia Zilei Îndrăgostiților, vă invităm să ne vizitați în magazinele noastre din Bistrița: Calea Moldovei 40 (box Kaufland), respectiv Bd. Independenței 97-99 (incintă Kaufland) unde vă puteți răsfăța pe voi și pe cei dragi cu cele mai frumoase și utile accesorii GSM.

Se fac angajări la Electroplast Bistrița: Se caută Key Account manager și operatori

Noi locuri de muncă sunt disponibile la ELECTROPLAST Bistrița, care angajează Key Account Manager și operatori Cabluri Electrice. Patiseria Sweet Iris de pe Năsăudului are nevoie de vânzătoare. NOI locuri de muncă, la CML, Fan Courier, Leoni și Aquabis. Oferta completă – mai jos: