15.9 C
Bistrița
joi, mai 19, 2022

Vrei să devii jandarm? Iată tematica pentru admitere și structura examenului

Ești tânăr și vrei să devii jandarm? Inspectoratul de Jandarmerie Județean Bistrița-Năsăud a publicat tematica și bibliografia pentru concursurile de admitere.

Dacă îți dorești să studiezi într-una dintre unitățile postliceale de învățământ ale Ministerului Afacerilor Interne, Jandarmeria Bistrița îți dă o mână de ajutor. Tematica și bibliografia pentru admitere este publicată pe site-ul oficial și poate fi descărcată de orice doritor. Link AICI.

Cum va arăta examinarea?

Admiterea este structurată astfel: întrebări din Limba Română în proporție de 40%, o limbă străină 15%, legislație specifică M.A.I. 20%, respectiv Educație Civică și Cetățenească – exerciții de evaluare a capacității de analiză și sinteză, precum și exerciții privind deprinderea raționamentului logic, în proporție de 15%.

De asemenea, vă puteți folosi de toate manualele școlare alternative elaborate și aprobate prin ordinele Ministerului Educației, aflate în vigoare în anul școlar 2020-2021, din materia cărora se stabilesc subiectele de concurs.

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Cum să alegi un laptop bun

In ziua de astazi, laptopurile ne sunt extrem de utile si ne folosim de aceste...

Ce trebuie să știți despre anvelopele all season

Calendarul tocmai a trecut în luna mai și toată lumea este pe cale să plece în...

Rombat caută operatori producție, Îndemânarea Construct are nevoie de ingineri. Locuri de muncă, și la Michaela’s Brasserie!

Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut și asistent generalist, Îndemânarea Construct angajează ingineri construcții civile și inginer topograf. NOI locuri de muncă, în Bistrița, la Michaela’s Brasserie: