12.4 C
Bistrița
duminică, septembrie 25, 2022

Vrei să petreci de sărbători, la cabană? DOAR cu familia! Altfel, scoți bani frumoși din buzunar

Sărbătorile de iarnă, în acest an, vor fi extrem de diferite față de cum le știm. Oamenii legii vor lua la puricat cabanele din zona de munte, în special. Iar dacă găsesc oameni chefuind, care nu sunt din aceeași familie, se lasă cu amenzi. Mai mult, petrecerea poate fi oprită de tot și participanții trimiși acasă.

Crăciunul însemna sărbătoarea în care stăm cu familia, familia extinsă. În jurul meseu se adunau toți cei dragi, iar la uși răsunau colinde.

Revelionul era momentul în care ne înconjuram de prieteni, în care sărbătoream momentele frumoase din anul ce a trecut și priveam cu speranță spre anul în care intram.

Iarna lui 2020 de obligă, din cauza pandemiei, să schimbăm radical TOT ceea ce am fost învățați să facem de sărbători.

Colindatul e posibil DOAR în grupuri mici și până la ora 23.00.

Acestea sunt măsuri de la nivel național, care încă rămân în vigoare. La ora 23.00 se dă stingerea. E voie DOAR în cazuri excepționale, pe care el cunoaștem deja. Deci și colindatul e voie doar până la ora 23.00, deși nici înainte de această oră NU e recomandat. Grupurile NU au voie să fie mai mari de trei, numai dacă sunt din aceeași familie” a explicat, pentru Bistrițeanul.ro, prefectul Stelian Dolha.

Și vizitele trebuie să le reducem. Mai mult, autoritățile centrale spun că și în cadrul acestora e indicat să avem măștile puse și geamurile să fie deschise.

Musafirii, așteptați de Crăciun și Revelion cu mască și cu geamurile deschise

Mai mult, în această perioadă se vor intensifica controalele la cabane. Se vor da amenzi și chiar se pot trimite participanții acasă.

”O să avem patrule în toată perioadaasta. Petrecerile sunt ilegale. Așa că în momentul în care acestea vor fi constatate, se vor amenda și participanții și cel ce a închiriat cabana.Unde-i lege, nu-i tocmeală. Păi nu e normal să ți Bistrița 14 zile în carantină, și apoi, de sărbătorile astea, să dai peste cap totul și să se reajungă la pragul de carantinare. Sper că suntem cu toții destul de maturi și de înțelepți să ne comportăm corect, respectând măsurile. Așa că cei ce vor interveni la astfel de situații (n.r – oamenii legii) vor vedea exact ce decizie vor lua (n.r – avertismente, amenzi, trimiterea participanților acasă). Totul e în funcție de cât e de dus la extrem totul. Dacă e dusă la o extremă periculoasă, atunci sigur petrecerea va fi oprită. Nu e voie! Am spus-o, e voie doar cu membrii familiei, cu cei mai apropiați. Asta e voie, pe lege. Dar nu mai mult! Și, la ora 23.00, stingerea!” a subliniat prefectul.

Acesta a explicat că e esențial să părtăm măsurile impuse de la Guvern, ”iar de la anul, după ce ne vaccinăm, sperăm să ne putem întoarce la socializarea care a fost și înainte”.

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

FOTO VEZI cum poți să îți decorezi casa la super prețuri! La Wow INTERIORS și Alpha Home Outlet prețurile au intrat la apă

Dacă te tentează să îți redecorezi casa toamna aceasta și nu mai ai răbdare să profiți...

Surprizele toamnei la Maison du Claire: Cartofi loaded cu piept de pui, foccacia cu șnițel de pui și livrare gratuită

La Maison du Claire nu vă lasă la greu atunci când vă e foame nici la...

Reconstrucția unei case vechi sau construirea unei clădiri noi? În ce merită mai mult să investiți?

România este printre țările care are un procent considerabil de proprietari, multe dintre proprietăți fiind construite...