-2.8 C
Bistrița
luni, decembrie 4, 2023

Vulpea, în curtea unui agent economic. CE trebuie să faceți în astfel de situații:

O vulpe a coborât în oraș și s-a ascuns printre paleții din curtea firmei Leoni. După mai multe încercări eșuate, s-a luat legătura cu autoritățile locale, care au ridicat animalul. CARE e starea vulpii și CE trebuie să faceți în astfel de situații:

O bistrițeancă a observat un animal neobișnuit printre paleții din curtea firmei Leoni. Când s-a apropiat, a văzut că e vorba de o vulpe care părea slăbită.

A căutat pe internet un număr de telefon la care să anunțe acest lucru, în cele din urmă reușind să ia legătura cu cei de la Direcția Sanitar Veterinară. Aceștia au ridicat specimenul din curtea Leoni și l-au dus la laborator.

Vulpea a fost ridicată și dusă la laboratorul DSV. E cu suspiciune de rabie, asta pentru că în mod normal, ar fi trebuit să fugă. Dar pentru că e o modificare în comportamentul său, e suspectă de rabie. Se va stabili exact ce se va face și dacă e rabie, va fi eutanasiată și apoi se vor recolta probe din creier. Dacă nu e rabie, atunci cel mai probabil exemplarul de vulpe va fi relocat” a explicat, pentru Bistrițeanul.ro, directorul DSVSA BN, Biță Romulus.

Deși au fost anunțați cei de la DSV prima dată, protocolul de intervenție e altul.

”În astfel de situații nu se ia legătura cu DSV. Noi ne ocupăm de tratare, de alte lucruri. Nu de prinsul animalelor. Trebuie luată legătura cu cei de la primărie. Oricum, și în cazul acesta, a mers directorul adjunct al DSV acolo, dar s-a luat legătura și cu cei de la primărie” a mai spus directorul DSV BN.

”Cei din cadrul Direcției de Servicii Publice, care se ocupă și de câinii fără adăpost, ei intervin în astfel de situații. Nu snt situații des întâlnite, dar când e vorba de câini vagabonzi, implicit astfel de animale, ei intervin. Ei au acolo un departament care se ocupă de așa ceva” a explicat, pentru Bistrițeanul.ro, purtătorul de cuvânt al Primăriei Bistrița, Mihai Ruști.

Lista numerelor de telefon la care se poate apela, în astfel de cazuri, o puteți consulta AICI . Pentru prinderea animalelor, Iordache Maria.

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

LEONI Bistrița: Anunț solicitare Autorizație mediu

SC LEONI WIRING SYSTEMS RO SRL anunță publicul interesat asupra depunerii solicitării de obținere a Autorizației de mediu pentru funcționarea FABRICĂ DE PRODUCȚIE DE ECHIPAMENTE ELECTRICE ȘI ELECTRONICE...

Se fac angajări la Masterfoam, Arena by Casa EMA și Clinica Sanovil

Masterfoam angajează operatori producție, tehnicieni mentenanță și magazineri. Restaurantul Arena by Casa EMA caută ospătar, barman și ajutor bucătar. Clinica Sanovil are nevoie de farmacist, specialist marketing & comunicare, infirmieră part-time. Oferta completă – mai jos:

IANA OPTIC: De Crăciun fă-ți cadou o pereche de ochelari cu cristale Swarovski ! Sau fă-i cadou cuiva drag un voucher

La Iana Optic vă așteaptă deja surprize de sărbătoare pentru cei dragi. Ai acum ocazia să-ți faci cadou o pereche nouă de ochelari (cu cristale Swarovski, ca să fie răsfățul complet) sau poți să faci cuiva drag un cadou prețios.