24.1 C
Bistrița
joi, iulie 25, 2024

Vulpea, în curtea unui agent economic. CE trebuie să faceți în astfel de situații:

O vulpe a coborât în oraș și s-a ascuns printre paleții din curtea firmei Leoni. După mai multe încercări eșuate, s-a luat legătura cu autoritățile locale, care au ridicat animalul. CARE e starea vulpii și CE trebuie să faceți în astfel de situații:

O bistrițeancă a observat un animal neobișnuit printre paleții din curtea firmei Leoni. Când s-a apropiat, a văzut că e vorba de o vulpe care părea slăbită.

A căutat pe internet un număr de telefon la care să anunțe acest lucru, în cele din urmă reușind să ia legătura cu cei de la Direcția Sanitar Veterinară. Aceștia au ridicat specimenul din curtea Leoni și l-au dus la laborator.

Vulpea a fost ridicată și dusă la laboratorul DSV. E cu suspiciune de rabie, asta pentru că în mod normal, ar fi trebuit să fugă. Dar pentru că e o modificare în comportamentul său, e suspectă de rabie. Se va stabili exact ce se va face și dacă e rabie, va fi eutanasiată și apoi se vor recolta probe din creier. Dacă nu e rabie, atunci cel mai probabil exemplarul de vulpe va fi relocat” a explicat, pentru Bistrițeanul.ro, directorul DSVSA BN, Biță Romulus.

Deși au fost anunțați cei de la DSV prima dată, protocolul de intervenție e altul.

”În astfel de situații nu se ia legătura cu DSV. Noi ne ocupăm de tratare, de alte lucruri. Nu de prinsul animalelor. Trebuie luată legătura cu cei de la primărie. Oricum, și în cazul acesta, a mers directorul adjunct al DSV acolo, dar s-a luat legătura și cu cei de la primărie” a mai spus directorul DSV BN.

”Cei din cadrul Direcției de Servicii Publice, care se ocupă și de câinii fără adăpost, ei intervin în astfel de situații. Nu snt situații des întâlnite, dar când e vorba de câini vagabonzi, implicit astfel de animale, ei intervin. Ei au acolo un departament care se ocupă de așa ceva” a explicat, pentru Bistrițeanul.ro, purtătorul de cuvânt al Primăriei Bistrița, Mihai Ruști.

Lista numerelor de telefon la care se poate apela, în astfel de cazuri, o puteți consulta AICI . Pentru prinderea animalelor, Iordache Maria.

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Greșeli fatale în planificarea pensionării și cum să le evitați

Părinților noștri le-a fost ușor să își planifice pensionarea, deoarece majoritatea dintre ei au lucrat pentru același angajator și s-au retras cu ceasuri de aur și pensii de la companie. Cu toate acestea, zilele noastre sunt diferite, iar lucrurile sunt mai complicate...

Se fac angajări la MasterFoam Șieu Măgheruș, Crama Veche și Restaurant Arena by Casa EMA

MASTERFOAM Șieu Măgheruș angajează operatori producție și stivuitoriști! Crama Veche are nevoie de administrator, ajutor bucătar și ospătari. Arena by Casa EMA caută elevi dispuși să lucreze în vacanța de vară. NOI locuri de muncă sunt disponibile la Clinica Sanovil, RCB Electro, Delice Pan sau Coroana Grand Hotel. Oferta completă - mai jos: 

FOTO – RESELLUX Bistrița: Piscine de la 199 lei și sute de electrocasnice și SMART TV la SUPER PREȚURI!

La mare căutare sunt piscinele în aceste zile și s-au cam epuizat toate stocurile în Bistrița. Din fericire, RESELLUX Bistrița, din incinta OK Shopping Center, are un stoc generos și prețuri absolut decente.