25.3 C
Bistrița
vineri, august 19, 2022

WEEKEND pe șosea: 40 de șoferi au rămas pietoni. Ce infracțiuni au mai descoperit polițiștii:

Acțiunile polițiștilor de combatere a cauzelor accidentelor rutiere sunt tot mai dese. În acest weekend, polițiștii bistrițeni au aplicat peste 500 de amenzi, au transformat în pietoni 40 de șoferi și au retras 12 certificate de înmatriculare. Unele persoane prinse la volan cu nereguli s-au ales și cu câte un dosar penal.

Viteza și alcoolul consumat înainte de a se urca la volan sunt cele două mari cauze ale producerii accidentelor. Tocmai de aceea, polițiștii desfășoară diferite acțiuni pentru prevenirea acestora.

Mai mult, un sondaj al IGPR a scos la iveală faptul că cele mai multe accidente foarte grave, soldate cu 58 de morți, în prima parte a anului 2019, au fost făcute de șoferi tineri, cu vârsta cuprinsă între 18 și 25 de ani. Puteți citi mai multe despre acest subiect AICI.

În acest weekend, neregulile descoperite pe șoselele din județul nostru sunt de ordinul sutelor. Polițiștii au aplicat 521 de amenzi. De asemenea, 40 de șoferi au fost transformați în pietoni. Și s-au reținut și 12 certificate de înmatriculare.

Polițiști au „oferit” și dosare penale

Sondajul ce a relevat faptul că tinerii sunt un pericol la volan, s-a adeverit și la Bistrița.

  1. Un tânăr de 20 de ani, din Lunca Leșului a fost prins conducând deși aparatul etilotest a indicat o valoare de 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat.
  2. Un alt tânăr, tot de 20 de ani, dar din Rebrișoara, a reușit să producă un accident. Din fericire, doar cu pagube materiale. Avusese viteza prea mare în curbă. Nu deținea nici permis de conducere, iar plăcuțele cu numerele de Bulgaria aplicate pe mașină aparțineau unui alt autoturism.
  3. La 25 de ani, un tânăr din Livezile a ieșit cu o mașină înmatriculată în Belgia, dar radiată din circulație, la plimbare prin Bistrița. Nici nu deținea permis de conducere.

Dosare penale au primit și cei cu ani mai mulți.

  1. Un bărbat de 47 de ani, din Parva, a fost prins la volanul unei mașini radiate din circulație încă din 2017. Acesta nu deținea nici permis de conducere.
  2. „Polițiștii din Beclean l-au depistat în trafic pe un bărbat în vârstă de 60 de ani, în timp ce conducea un autoturism pe raza orașului, aflându-se sub influența alcoolului. Rezultatul testării cu aparatul etilotest a fost de peste 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital, unde i s-au recoltat două mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Cercetările sunt continuate de polițiștii din Beclean sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”, anunță reprezentanții IPJ BN.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

RED WEEKEND la Alpha Home OUTLET! Orice piesă de mobilier are 30 la sută reducere!

Acest sfârșit de săptămână vine cu o ofertă de nerefuzat la Alpha Home OUTLET. E lichidare...

Sfaturi de siguranță pentru Hoverboard

Hoverboard-urile sunt la modă în acest moment, dar merită cu adevărat să fie atât de populare? Iată câteva sfaturi de siguranță de care să țineți cont dacă trebuie neapărat să aveți această jucărie la modă.