28.8 C
Bistrița
marți, iunie 28, 2022

ZAGRA. Dumitru Bușcoiu: „Tot s-a realizat din ce mi-am propus! Nu am rămas cu minciună!”

Reabilitare de drumuri comunale și forestiere, canalizare în satele aparținătoare, modernizări de școli și amenajări de terenuri pentru competiții sportive! Sunt câteva dintre investițiile aflate pe rol la această dată la Zagra, comună condusă de primarul Dumitru Bușcoiu.

Aflat la cel de-al treilea mandat de primar al comunei Zagra din județul Bistrița-Năsăud, Dumitru Bușcoiu și-a propus să continue investițiile în satele aparținătoare, astfel încât tot ceea ce și-a propus să fie și atins.

Așadar, pe fonduri europene – Submăsura 7.2  sunt în plină desfășurare la această dată lucrările de reabilitare și asfaltare a drumului comunal Zagra-Aluniș, în valoare de 1 milion de euro. Lucrările au debutat în luna ianuarie a acestui an, fiind executate în proporție de 80%. Urmează să mai fie turnat covorul de asfalt, astfel încât investiția să poată fi recepționată la finele lui iulie. Tot cu bani europeni, pe Submăsura 4.3 se va realiza în 2018, proiectul privind Reabilitarea și asfaltarea drumului forestier Suplai-Țibleș  pe o lungine de 4,5 km precum și înființarea de noi drumuri forestiere în satele Poienile Zăgrii și Suplai, pe o porțiune de 1 km. Valoarea investiției ajunge în acest caz la 1,5 milioane de euro. Momentan trebuie să așteptăm. Licitația a fost aprobată și va fi făcută undeva prin 26 iunie”, precizează conducerea primăriei.

Potrivit lui Bușcoiu, cu bani guvernamentali, mai exact 1,3 milioane de lei va fi reabilitată Școala Generală „Nicolae Drăganu” în vederea eliberării autorizației ISU. Lucrarea va fi gata până în toamnă, odată cu începerea noului an școlar. Tot din fonduri guvernamentale, o investiție care ajunge la 8,8 milioane de lei va fi realizată rețeaua de canalizare în satele Suplai, Poienile Zăgrii și Zagra, primele lucrări urmând să înceapă la finele lui septembrie.

O altă sursă de finanțare a investițiilor pentru zăgreni provine de la bugetul local al comunei, peste 60% din sumele necesare fiind deja achitate: 300.000 de lei au fost direcționați spre reparațiile la drumurile forestiere – de la Suplai la mănăstire, lucrările fiind executate în proporție de 80% la această dată, urmând să se toarne doar stratul de asfalt. Cu alți 150.000 de lei a fost modernizat și recepționat deja drumul de la mănăstire de la Bichigiu spre Runcu Salvei (Ideciu). Totodată au fost prinse la reabilitare și două străzi de interes în satul Aluniș și alte două la Suplai, valoarea lucrărilor ajungând la 300.000 de lei.

Și nu în ultimul rând, cu 150.000 de lei va fi amenajat un stadion pentru localnicii din satele Suplai și Poienile Zăgrii. Acesta a fost amenajat, îngrădit, plantat cu gazon și cel mai probabil va fi dat în folosință la începutul lunii august.

În altă ordine de idei, cea mai mare problemă a adminstrației locale de la Zagra rămâne și în 2018 cea privind achizițiile publice, după cum explică Dumitru Bușcoiu: Au modificat puțin legea, dar ar trebui să mai umble la ea. Vi se pare  normal să dureze o licitație și câte doi ani pentru că are dreptul oricine să facă contestație?”! 

Pe viitor, actualul primar din Zagra nu crede că va mai vrea să ocupe acest fotoliu. De ce?! „Sincer vă spun că nu știu sigur dacă mai candidez. Motivul e și vârsta, dar și că vreau să las tineretul să mai facă și el. Eu ceea ce mi-am propus  în mandatul acesta, dar și în celelalte două, absolut tot s-a realizat. Nu am rămas deloc cu minciună! Și s-a văzut asta pentru că la fiecare mandat am crescut în procente.

Dumitru Bușcoiu, în vârstă de 67 de ani se află la al treilea mandat consecutiv de primar al comunei Zagra. El a câștigat primul mandat cu un procent de 58%, al doilea cu 76%,  iar al treilea cu 91%.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Îmbrăcăminte pentru femei – ce oferă designerii pentru primăvară?

Primăvara este anotimpul în care natura renaște. Totul a devenit colorat și temperaturile deja ne fac...

Ferestre și uși la preț de producător, exclusiv pentru bistrițeni, de la TeraGlass

TeraGlass, producător de ferestre și uși din PVC și aluminiu cu experiență de peste 15 ani...

Se fac angajări la Ocolul Silvic Dealul Negru, Dianova Instal, Leoni și Electroplast

Noi locuri de muncă sunt disponibile la Ocolul Silvic Dealul Negru și IMP România (fosta fabrică...