15.1 C
Bistrița
vineri, septembrie 29, 2023

Zăpada-n județ e doar pe creste! AFLĂ situația drumurilor:

Munții Rodnei sunt acoperiți de o manta albă. În restul județului însă, zăpada e inexistentă. DRDP a împrăștiat material antiderapant în zonele înalte. În rest, circulația rutieră nu ar trebui să fie îngreunată. Iar vremea se menține destul de caldă pentru această perioadă.

Iubitorii de munte bucură internauții cu poze din Munții Rodnei. Acolo, iarna și-a intrat în drepturi, oferind adevărate spectacole….în alb.

În rest, județul nu simte prea tare sosirea sezonului rece.

În zonele înalte, la granița dintre județele Bistrița Năsăud și Suceava, în ultimele ore, DRDP Cluj prin SDN Bistrița a împrăștiat 6 tone de antiderapant pe DN 17, cu două utilaje.

Conform acestora, în restul județului, carosabilul este uscat și nu ar trebui să ridice probleme circulației rutiere. Singura ”problemă” ar fi legată de vizibilitate. CNAIR anunță că în Bistrița-Năsăud, pe DN17 D(Rodna), este ceață și vizibilitatea e redusă sub 100m.

În ceea ce privește vremea, MeteoBN anunță că:

Vremea păstrează în continuare acelaşi tipar, cu cer noros, ceață şi burniță în județul BN, aspect cu care, se pare, va trebui să ne obişnuim zile întregi, cel puțin în zonele joase de relief, pentru că nu sunt semne de schimbare prea curând. Vântul va fi aproape inexistent iar presiunea va fi în creştere.

În zonele înalte, uşor-uşor, cerul se va degaja, astfel intrăm, din nou, în sfera inversiunilor termice.

Dpdv al temperaturilor, deşi resimțim o uşoară scădere a valorilor, acestea vor continua să fie mai ridicate decât normele climatologice, cu minime cuprinse între -2° şi +2°C iar maximele, vor pleca de la +3° în zonele joase cu ceață şi +5°C în zonele deluroase.

La Bistrița continuăm pe acelaşi plan, noaptea va fi puțin mai rece, cu 0 – +1°C şi nebulozitate accentuată. Peste zi aspectul va rămâne la fel iar maxima va atinge +5 – +6°C.

Temperaturi minime / maxime

 • Bistrița 0°C / +6°C
 • Năsăud +1°C / +6°C
 • Beclean +1°C / +5°C
 • Sângeorz-Băi 0°C / +6°
 • Rodna -1°C / +5°C
 • Teaca +1°C / +5°C
 • Lechinţa +1°C/ +5°C
 • Prundu – Bârgăului 0°C / 6°C
 • Romuli -1°C / 6°C
 • Lunca Ilvei -2°C / +5°C
 • Colibița -1°C / +6°C
 • Pasul Tihuța -2°C / +2°C
 • Valea Blaznei -2°C / 3°C

 

 

FOTO- Alex Varga

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Supărat că n-ai prins programul Rabla?! Vești bune de la RUBIN: 3.000 de euro DISCOUNT la noul model SsangYong KORANDO

Dacă ai ratat sau nu te-ai încadrat în programul Rabla pentru a obține un tichet de...

Se fac angajări la Rombat, Fan Courier și Electroplast. NOI locuri de muncă, în Bistrița

Electroplast caută Controlor calitate, Rombat are nevoie de Analist cumpărări, electrician și operatori producție. Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Fan Courier, Kreativ Metal, Michaela’s Brasserie, Transmixt sau Tehnoprod Plast. Oferta completă - mai jos:

NOI locuri de muncă la Michaela’s Brasserie, Transmixt, Masterfoam și Tehnoprod Plast SRL

Michaela’s Brasserie are nevoie de ajutor cofetar, brutar – patiser și ospătar. Transmixt caută șoferi de autobuz. Se oferă salariu corect, bonuri de masă, condiții de lucru moderne, instruiri dedicate și alte avantaje specifice. Ce alte locuri de muncă sunt diponibile în Bistrița: