28 C
Bistrița
miercuri, iulie 24, 2024

ZECI de bistrițeni monitorizați după ce au refuzat internarea sau au cerut externarea deși erau încă pozitivi la testul COVID 19

CCR a dat ”mână liberă” celor infectați cu COVID 19 să refuze internarea sau să ceară externarea mai repede. De ieri, o modifiare legislativă permite monitorizarea atentă a acestora. Zeci de bistrițeni sunt acum monitorizați de medicii de familie, după datele oferite de DSP BN.

Internarea pacienților cu COVID 19 a fost declarată neconstituțională, de Curtea Constituțională a României. Mai mult, cei internați, mpot fi externați la cerere, chiar dacă testul COVID 19 e pozitiv.

Până ieri, acestora le era RECOMANDATĂ izolarea la domiciliu. Dar, în urma unei modificări legislative, aceștia pot fi monitorizați legal. Și chiar internați pentru 48 de ore.

Zeci de bistrițeni sunt astfel monitorizați.

”Noi oricum am avut o evidență a persoanelor care au refuzat internarea, sau au fost externați la cerere și încă erau pozitivi. Deci până ieri, am avut 56 de persoane aflate în izolare, care au refuzat internarea. Dintre acestea, șase s-au internat până la urmă. Unul dintre cazuri e și al femeii de 46 de ani care din păcate a decedat. Iar persoane externate la cerere avem 15, pe care le monitorizăm. Noi am trimis listele spre medicii de familie și i-am informat. Monitorizarea se va face de către medicii de familie” a explicat, pentru Bistrițeanul.ro, Anca Andrițoiu.

Șefa DSP BN a mai subliniat faptul că iau în considerare ca la expirarea timpului de izolare pentru cei externați la cerere, să se facă totuși o testare COVID 19, pentru ”a sta liniștiți și a avea o evidență clară a elor vindecați”.

 

 

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Greșeli fatale în planificarea pensionării și cum să le evitați

Părinților noștri le-a fost ușor să își planifice pensionarea, deoarece majoritatea dintre ei au lucrat pentru același angajator și s-au retras cu ceasuri de aur și pensii de la companie. Cu toate acestea, zilele noastre sunt diferite, iar lucrurile sunt mai complicate...

Se fac angajări la MasterFoam Șieu Măgheruș, Crama Veche și Restaurant Arena by Casa EMA

MASTERFOAM Șieu Măgheruș angajează operatori producție și stivuitoriști! Crama Veche are nevoie de administrator, ajutor bucătar și ospătari. Arena by Casa EMA caută elevi dispuși să lucreze în vacanța de vară. NOI locuri de muncă sunt disponibile la Clinica Sanovil, RCB Electro, Delice Pan sau Coroana Grand Hotel. Oferta completă - mai jos: 

FOTO – RESELLUX Bistrița: Piscine de la 199 lei și sute de electrocasnice și SMART TV la SUPER PREȚURI!

La mare căutare sunt piscinele în aceste zile și s-au cam epuizat toate stocurile în Bistrița. Din fericire, RESELLUX Bistrița, din incinta OK Shopping Center, are un stoc generos și prețuri absolut decente.