6.8 C
Bistrița
duminică, decembrie 3, 2023

ZECI de bistrițeni monitorizați după ce au refuzat internarea sau au cerut externarea deși erau încă pozitivi la testul COVID 19

CCR a dat ”mână liberă” celor infectați cu COVID 19 să refuze internarea sau să ceară externarea mai repede. De ieri, o modifiare legislativă permite monitorizarea atentă a acestora. Zeci de bistrițeni sunt acum monitorizați de medicii de familie, după datele oferite de DSP BN.

Internarea pacienților cu COVID 19 a fost declarată neconstituțională, de Curtea Constituțională a României. Mai mult, cei internați, mpot fi externați la cerere, chiar dacă testul COVID 19 e pozitiv.

Până ieri, acestora le era RECOMANDATĂ izolarea la domiciliu. Dar, în urma unei modificări legislative, aceștia pot fi monitorizați legal. Și chiar internați pentru 48 de ore.

Zeci de bistrițeni sunt astfel monitorizați.

”Noi oricum am avut o evidență a persoanelor care au refuzat internarea, sau au fost externați la cerere și încă erau pozitivi. Deci până ieri, am avut 56 de persoane aflate în izolare, care au refuzat internarea. Dintre acestea, șase s-au internat până la urmă. Unul dintre cazuri e și al femeii de 46 de ani care din păcate a decedat. Iar persoane externate la cerere avem 15, pe care le monitorizăm. Noi am trimis listele spre medicii de familie și i-am informat. Monitorizarea se va face de către medicii de familie” a explicat, pentru Bistrițeanul.ro, Anca Andrițoiu.

Șefa DSP BN a mai subliniat faptul că iau în considerare ca la expirarea timpului de izolare pentru cei externați la cerere, să se facă totuși o testare COVID 19, pentru ”a sta liniștiți și a avea o evidență clară a elor vindecați”.

 

 

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

LEONI Bistrița: Anunț solicitare Autorizație mediu

SC LEONI WIRING SYSTEMS RO SRL anunță publicul interesat asupra depunerii solicitării de obținere a Autorizației de mediu pentru funcționarea FABRICĂ DE PRODUCȚIE DE ECHIPAMENTE ELECTRICE ȘI ELECTRONICE...

Se fac angajări la Masterfoam, Arena by Casa EMA și Clinica Sanovil

Masterfoam angajează operatori producție, tehnicieni mentenanță și magazineri. Restaurantul Arena by Casa EMA caută ospătar, barman și ajutor bucătar. Clinica Sanovil are nevoie de farmacist, specialist marketing & comunicare, infirmieră part-time. Oferta completă – mai jos:

IANA OPTIC: De Crăciun fă-ți cadou o pereche de ochelari cu cristale Swarovski ! Sau fă-i cadou cuiva drag un voucher

La Iana Optic vă așteaptă deja surprize de sărbătoare pentru cei dragi. Ai acum ocazia să-ți faci cadou o pereche nouă de ochelari (cu cristale Swarovski, ca să fie răsfățul complet) sau poți să faci cuiva drag un cadou prețios.