-0.6 C
Bistrița
marți, ianuarie 31, 2023

ZECI de bistrițeni monitorizați după ce au refuzat internarea sau au cerut externarea deși erau încă pozitivi la testul COVID 19

CCR a dat ”mână liberă” celor infectați cu COVID 19 să refuze internarea sau să ceară externarea mai repede. De ieri, o modifiare legislativă permite monitorizarea atentă a acestora. Zeci de bistrițeni sunt acum monitorizați de medicii de familie, după datele oferite de DSP BN.

Internarea pacienților cu COVID 19 a fost declarată neconstituțională, de Curtea Constituțională a României. Mai mult, cei internați, mpot fi externați la cerere, chiar dacă testul COVID 19 e pozitiv.

Până ieri, acestora le era RECOMANDATĂ izolarea la domiciliu. Dar, în urma unei modificări legislative, aceștia pot fi monitorizați legal. Și chiar internați pentru 48 de ore.

Zeci de bistrițeni sunt astfel monitorizați.

”Noi oricum am avut o evidență a persoanelor care au refuzat internarea, sau au fost externați la cerere și încă erau pozitivi. Deci până ieri, am avut 56 de persoane aflate în izolare, care au refuzat internarea. Dintre acestea, șase s-au internat până la urmă. Unul dintre cazuri e și al femeii de 46 de ani care din păcate a decedat. Iar persoane externate la cerere avem 15, pe care le monitorizăm. Noi am trimis listele spre medicii de familie și i-am informat. Monitorizarea se va face de către medicii de familie” a explicat, pentru Bistrițeanul.ro, Anca Andrițoiu.

Șefa DSP BN a mai subliniat faptul că iau în considerare ca la expirarea timpului de izolare pentru cei externați la cerere, să se facă totuși o testare COVID 19, pentru ”a sta liniștiți și a avea o evidență clară a elor vindecați”.

 

 

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Se fac angajări la Crama Jelna, Clinica Sanovil și Electroplast

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Electroplast care angajează Key Account Manager. Crama...

Amicii Building angajează ingineri constructori și finisori amenajări interioare/exterioare! NOI locuri de muncă, în Bistrița

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la AMICII  BUILDING, unde este nevoie de finisori...

Probleme la sistemul de direcţie al mașinii? Beneficiază de oferta MATEROM AUTOMOTIVE Service

Dacă ai probleme la sistemul de direcție al mașinii, e momentul să te bucuri de oferta MATEROM AUTOMOTIVE Service! Prețuri avantajoase: