Ajutăm?! O familie din Jelna cu 5 copii minori are nevoie de noi, după ce a rămas fără un acoperiș deasupra capului

Ajutăm?! O familie din Jelna cu 5 copii minori are nevoie de noi, după ce a rămas fără un acoperiș deasupra capului

O familie cu 5 copii a rămas în mai puțin de o oră fără un acoperiș deasupra capului, după ce casa a fost cuprinsă de flăcări. Cele 7 persoane care locuiau în casă au rămas doar cu hainele de pe ele, iar capul familiei, un bărbat de 61 de ani, imobilizat la pat, a fost la un pas să își piardă viața.

Un incendiu violent a cuprins casa unei familii din Jelna. Flăcările au mistuit întreaga locuință, anexele și au omorât până și porcii și câinii din gospodărie. Femeia de 35 de ani care locuiește în casa respectivă a reușit să își scoată cei doi gemeni de doar doi ani din locuința cuprinsă de flăcări.

Soțul său de 61 de ani, care este imobilizat la pat, a fost scos în ultima clipă de către vecini, dar s-a ales cu arsuri pe 15% din suprafața corpului. Mai multe detalii despre acest incendiu puteți citi AICI.

Din păcate, din cauza flăcărilor violente, familia Simionca nu a mai putut salva nimic, nici măcar actele. Cei care vor să ajute familia cu mobilier, pături, haine sau alte produse alimentare sau de igienă pot duce ajutoarele în Jelna, la nr. 168 A.

Atât femeia, cât și soțul său ar avea nevoie inclusiv de haine. La fel și cei 5 copii ai lor: doi băieței gemeni de doi ani și trei luni, un băiat de 9 ani, unul de 11 și o fată de 13 ani.

Potrivit primarului comunei Budacu de Jos, Florin Sandu Simionca, este vorba despre o familie cu probleme de sănătate, care trăiește din alocații, pensia de handicap a tatălui și ajutorul de însoțitor al mamei.

Primăria Budacu de Jos va sprijini de asemenea familia punând la dispoziție lemn și tablă pentru refacerea casei. De asemenea, primăria va suporta și costurile de manoperă.

Puteți să ajutați familia și donând bani în contul RO73RNCB0038111437290005 deschis la BCR. Titulara contului este mama copilașilor, Simionca Floarea. 

 

FOTO: Ocrotiți și premiați de Eminescu! acum 6 minute- Ocrotiți de Eminescu: Tinerele talente ale județului au avut parte de experiențe de poveste care, cu siguranță, vor rămâne imprimate printre amintirile lor importante! Cine s-a întors cu premii constând în diplome, cărți și bani:
Un SUPER cadou de Dragobete! acum 46 de minute- Dacă ești încă în căutarea unui cadou de Dragobete, poți respira ușurat! L-ai găsit și se află doar la un click distanță! Unde mai pui că este și impresionant, și reconfortant și sănătos pe deasupra!
Iarna viitoare ne-ncălzim mai ieftin! Ce măsuri se iau pentru lemnele de foc: acum 2 ore- Ministrul Ioan Deneș a declarat astăzi că se dorește luarea mai multor măsuri de ieftinire a lemnului de foc pentru cetățeni. Astfel, iarna viitoare ne vom încălzi..cu bani mai puțini.
Probleme cu transportul elevilor în Bistrița-Năsăud? acum 3 ore- Probleme cu transportul elevilor în Bistrița-Năsăud? Ca și infrastructura școlară, dotările sau finanțarea per elev în cazul bunurilor și serviciilor - problema cade în sarcina primăriilor. Ele trebuie să optimizeze condițiile și să obțină toate avizele și pentru șofer și pentru mașină.
Un bistrițean, pus după gratii pentru 30 de zile, de autoritățile dejene acum 4 ore- Un bistrițean își va petrece următoarea lună în arestul poliției dejene. Acesta a fost pus acolo de către instanță, după ce a încălcat legea în municipiul Dej.
Tânărul cu cuțitul, elev de nota 10 la purtare! UNDE a avut loc incidentul: acum 5 ore- Un incident nemaiîntâlnit a avut loc, ieri, la un liceu din Bistrița. Pentru a clarifica lucrurile în urma unui conflict, un elev și-a amenințat colegul cu un cuțit. Culmea, acesta are nota 10 la purtare și nu a mai făcut probleme până acum. Unde s-a întâmplat și ce riscă liceanul:
Tot mai bine e acasă: Se întorc cu zecile la școală, în Bistrița-Năsăud acum 6 ore- Zeci de copii ai bistrițenilor care muncesc în străinătate se întorc anual să facă școală acasă. În general, nu au întâmpinat probleme majore cu adaptarea la sistemul românesc de educație. Au fost și situații în care copiii au solicitat să se înscrie într-o clasă inferioară.
ȘOCANT: Doi elevi de liceu despărțiți de jandarmi, după ce unul dintre ei a scos un cuțit lung de 18 cm acum 7 ore- Certurile între elevi par să ajungă la un alt nivel. O dispută mai veche se putea termina tragic. Un elev și-a amenințat un coleg de liceu cu acte de violență, în timp ce ținea în mână un cuțit lung de 18 cm.
Un scandal cu nepotul său s-a terminat tragic pentru un bătrân din Bistrița acum 7 ore- Un bătrân de 78 de ani și-a pierdut viața ieri, după o ceartă cu nepotul său. Tragicul eveniment a avut loc într-un apartament din Bistrița. Nenorocirea a fost anunțată chiar de către soția bărbatulu, care a luat parte la întreaga scenă.
Un bărbat din Căian i-a ”rugat” pe judecători să-l trimită la închisoare! acum 23 de ore- Polițiștii au încarcerat ieri un bărbat din localitatea Căianu Mic. Acesta își va petrece următoarele luni după gratii. Motivul? A făcut scandal și apoi a ”forțat” mâna instanței ca să-l trimită la închisoare.
RECORD: Încasări peste așteptări! Cel mai mare număr de spectatori, la „Dacia”! acum O zi- Un adevărat record au înregistrat cei de la Centrul Cultural Dacia, în acest weekend: „De trei ani de zile, de când s-a redeschis cinematograful Dacia, nu au mai fost asemenea vânzări… Iar în weekend, vor rula filme pentru copii, dar și o comedie neagră, în sala de concerte”, ne-a mărturisit cu mândrie managerul cinematografului, Ramona Creța-Bugnar.
Pedeapsă record pentru tânărul din Tîrlișua care a provocat un accident lângă Beclean, în care și-a pierdut viața un taximetrist acum O zi- Curtea de Apel Cluj s-a pronunțat în cazul tânărului din Tîrlișua care a provocat un accident rutier în 2017, în care a murit un taximetrist și au fost rănite alte trei persoane. Judecătorii clujeni nu au fost deloc blânzi cu tânărul, dublând practic pedeapsa stabilită de Judecătoria Beclean.
NOUTĂȚI în anul școlar 2019-2020: Mai puține zile de vacanță, mai multe clase profesionale acum O zi- Mai puține zile de vacanță, mai multe clase profesionale în noul an școlar care va începe luni, 9 septembrie: câteva grădinițe s-au desființat, în lipsa umărului necesar de copii, alte școli primare au devenit grădinițe. Numărul de clase  continuă să scadă... 
Cum e să fii „profesor de serviciu” într-o școală din Bistrița, în ziua în care elevii te consideră invizibil… acum O zi- Un experiment amuzant, pus la cale de un profesor de serviciu: „…am fost „profesor de serviciu”. A fost acea zi în care ar fi trebuit să fiu o acritură și să cert elevii. Ziua în care, de regulă, am senzația că sunt invizibilă. Elevii intră în școală, de cele mai multe ori trădând un soi de apatie, trec pe lângă mine și îmi dau IGNORE…” 
Iubești copiii? Vrei să-i scoți din sistemul de protecție al statului? AFLĂ cum poți deveni asistent maternal: acum O zi- Sute de copii sunt prinși în sistemul de protecție al statului. Cea mai ușoră metodă ca aceștia să cunoască ”viața de familie” este cu ajutorul asistenților maternali. Dacă dorești să schimbi viața unui copilaș, DGASPC face un curs de instruire pentru cei interesați: