Cristina Iurişniţi (USR): Începe un nou an școlar. Pe cine a ales PSD să conducă Ministerul Educației Naționale?

Cristina Iurişniţi (USR): Începe un nou an școlar. Pe cine a ales PSD să conducă Ministerul Educației Naționale?

Senator în Parlamentul României din 2000, deci la al 4-lea mandat, Şerban Valeca nu are nicio experiență în management educațional. Şi nu cunoaște sistemul – așa cum cerea Dăncilă acum câteva zile presupusului viitor ministru al Educației.

Valeca susține că nu cunoaște problema manualelor pentru clasa a VII-a. Acestea  nu vor ajunge la timp pe băncile elevilor, pentru că licitația a fost organizată târziu, la fel ca și în ceilalți ani.

Potrivit noilor programe, manualele pentru gimnaziu au fost schimbate de acum 2 ani. Vă mai amintiți de celebrul manual de sport pentru clasa a V-a, apărut în 2017, susținut de Liviu Pop? Anul trecut noile manuale pentru clasa a VI-a nu au ajuns în școli decât parțial.

Acum din nou, în clasa a VII-a această generație nu are parte de manuale noi la timp, în scoli, din cauza incompetenței, dezinteresului și managementului deficitar din MEN.

Însă cea mai nocivă „realizare” a mandatului Valeca-2017 a fost renunțarea la evaluatorii internaționali și folosirea exclusivă a celor români. S-a schimbat implicit limba de depunere a proiectelor – din engleză în română. „Această măsură ne-a aruncat înapoi cu cel puțin o decadă în privința bunelor practici folosite în plan internațional în domeniul cercetării științifice!”, a avertizat deputatul Cristina Iurişniţi.

Șerban Valeca (63 de ani) a fost votat de baronii PSD să ocupe funcția de ministru al Educației – la finalul unei ședințe în care toate propunerile premierului Dăncilă pentru acest portofoliu au fost respinse de aripa Dragnea.

Șerban Valeca a fost ministru al Cercetării în guvernele Năstase și Grindeanu.

Este persoana care a dat o lovitură puternică Cercetării în ultimul său mandat, eliminând evaluatorii internaționali din competițiile pe cercetare în 2017 şi numind la vârful comisiilor din cercetare oameni controversați, cu probleme penale la acea vreme și remarcați doar prin apropierea de partid.

Soluții:

USR propune în viitorul program de guvernare pe Educație

  • depolitizarea reală a sistemului de învățământ prin organizarea de concursuri și ocuparea posturilor pe competențe, meritocrație
  • descentralizare prin desființarea inspectoratelor județene ca centre de monopol politic și creșterea autonomiei școlilor, a Consiliilor de administrație și a directorilor de școală;
  • debirocratizare pentru creșterea calității actului educațional, prin formare inițială și continuă de calitate în vederea îndeplinirii unui obiectiv zero:  reducerea abandonului școlar și a analfabetismului funcțional.

Dezinteresul guvernanților pentru Educație s-a văzut prin tăierea finanțării de 1 miliard de lei care a fost tăiat de la Educație la recenta rectificare bugetară!

O altă bombă cu ceas pentru Educație este OUG 51/ 2019 care a eliminat posibilitatea de a deconta naveta copiilor noștri.

Suntem singura țară din Europa cu aproximativ 4500 de cadre necalificate în sistemul de Educație și cu peste 2000 de școli fără apă și canalizare !”, a mai avertizat Cristina Iurişniţi.

În județul Bistrița-Năsăud mai avem încă 20 de școli care așteaptă să fie modernizate de către primarii dezinteresați de condiții decente în școli pentru copiii noștri!

USR trage încă un semnal de alarmă!

Este inadmisibilă nerespectarea a minim 6% din PIB acordată Educației, conform legii 1/2011.

În calitate de profesor, deputat și membră în Comisia de învățământ a Camerei Deputaților cer cu fermitate stoparea subfinanțării cronice a sistemului de învățământ! Copiii noștri au dreptul la siguranță în școli modernizate și la educație de calitate la nivel european prin profesori bine pregătiți și motivați”, conchide deputatul USR Cristina Iurişniţi.

Cupa Casa EMA la înot: Zeci de medalii pentru sportivii din Bistriţa! octombrie 14, 2019 - Sâmbăta aceasta a avut loc cea de-a 9-a ediție a unui eveniment devenit deja tradiţie: Cupa Casa EMA la înot, cea mai importantă competiție de natație din județul Bistrița-Năsăud!
Încă o trecere la nivel cu calea ferată cu dale elastice. Pe unde vom trece ca-n palmă: octombrie 14, 2019 - Încă o trecere la nivel cu calea ferată din Bistrița va avea dale elastice, după cea de pe Drumul Dumitrei Vechi. De dale se va ocupa Primăria Bistrița, iar de semaforizarea sa - CFR.
S-a deschis CMC Brands! Dacă iubiți blugii și hainele faine, musai să treceți pe la ei! octombrie 14, 2019 - Dacă iubiți blugii și hainele faine, musai să treceți pe la CMC Brands în Piaţa Unirii Nr. 3! Un nou magazin şi-a deschis azi larg porţile, cu o mulţime de surprize pentru toţi bistriţenii îndrăgostiţi de blugi.
WEEKEND-ul polițiștilor: Drogați și beți la volan, infractori identificați și închiși, mașini recuperate octombrie 14, 2019 - A fost un weekend plin pentru polițiștii bistrițeni. Aceștia au depistat persoane bete sau drogate la volan. Au depistat, reținut și încarcerat diferiți infractori. Au descoperit și o mașină căutată de nemți. Iar dosarele penale și amenzile au curs ca pe bandă rulantă.
Gelateria Aniela: Toamnă cu miros de lapte și scorțișoară! octombrie 14, 2019 - Toamna aceasta e ...altfel! Și-a schimbat parfumul și miroase a lapte și scorțișoară! Fierbinți și puse împreună într-o ceașcă, numai bune de savurat. Cu ceai de ghimbir sau o cafea, servite în timp ce stai la Gelateria Aniela, cuibărit într-o pătură pe terasă sau înăuntru, la căldurică! Bineînțeles le poți găsi puse și separat, în preparate calde sau reci, depinde de poftele pe care le ai.
FOTO – Dipșa: A rămas blocată în mașină, după ce s-a oprit direct în capul de pod octombrie 14, 2019 - Un accident rutier a avut loc în Dipșa. O mașină a ajuns într-un cap de pod. Șoferița a rămas blocată. A fost extrasă, transportată la spital, iar polițiștii fac verificări.
Iohannis: Războiul cu PSD nu s-a terminat. Urmează bătăliile pentru prezidențiale, locale și parlamentare octombrie 14, 2019 - Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, la întrunirea liberalilor din zona Vest, că PNL şi românii sunt în război cu PSD care, din prima zi de mandat, a început ”să atace România şi pe români”.
Se caută mecanic auto, bucătar, contabil sau barman! NOI locuri de muncă, în Bistriţa! octombrie 14, 2019 - PP Auto caută pentru angajare un mecanic auto cu experienţă în reparaţii şi diagnosticare, iar Panebo Gaz angajează contabil! Se caută şi bucătari, barmani, ingineri, brutari sau conducători auto! Se oferă condiţii avantajoase de muncă şi plată!
VIDEO – Proprietarul câinilor de pe Tărpiului: Îmi asum ce s-a-ntâmplat, stau rău cu timpul, dar îi iubesc! octombrie 14, 2019 - Peste 20 de câini stau într-o curte pe strada Tărpiului. Imaginile video surprinse de vecini au oripilat internauții. Câinii se mănâncă între ei și chiar au mâncat puiuți. Proprietarul a ținut să explice că își asumă ceea ce s-a întâmplat. ”Nu am timp destul, dar îi iubesc. Îi hrănesc și mă joc cu ei jumătate de oră pe zi!” a spus acesta. VEDEȚI și declarația reprezentanților DSVSA BN, cât și a unei iubitoare de câini:
FOTO: Cel mai mare pericol pentru bistriţenii de azi… octombrie 14, 2019 - Cel mai mare pericol pentru bistriţenii de azi? „Dumnezeu ne oferă la fiecare pas semne…! Prin oamenii şi situaţiile cu care ne confruntăm şi care ar trebui să ne ajute să ne oprim locului şi să descoperim..."
Aquabis: Se sistează apa, în Prundu Bârgăului octombrie 14, 2019 - Astăzi , 14 octombrie 2019, se va sista TOTAL furnizarea apei potabile în  localitatea Prundu Bârgăului. Ce stradă va fi afectată:
FOTO/VIDEO: Munca migăloasă l-a scăpat de medicamente și i-a readus zâmbetul pe buze octombrie 14, 2019 - A fost forțat să se pensioneze de boală. Iar după ce iubirea vieții lui pleacă dintre cei vii, Luca Oroian simte că ”nu mai e bun la nimic”. Asta până și-a pus pasiunea în practică. Astfel, că e vorba de căluți, ultimul răcnet de motocicletă, un trabant sau un Taf, o căsuță pentru păpuși sau o cutie pentru bijuterii, nenea Luca Oroian nu se dă înapoi de la nicio provocare. Obiectele din lemn ce ies din mâinile sale sunt IMPRESIONANTE.
Cabinete medicale de la Policlinică, inundate! Cum este afectat programul unității medicale: octombrie 14, 2019 - Mai multe cabinete medicale de la policlinica Spitalului Județean de Urgență Bistrița au fost inundate. Deși problema a fost rezolvată, activitatea ambulatoriului a fost perturbată, fiind verificate echipamentele medicale din cabinetele respective.
Dacă ești convins că ea e aleasa, ia-i inelul de logodnă cu diamante de la Atlantis Gold! Luna asta, cu 10 la sută mai ieftin octombrie 13, 2019 - De cele mai multe ori dăruim bijuterii pentru a marca anumite momente importante din viața nostră: o cerere în căsătorie, căsătoria, botezul celui mic, o aniversare mai specială sau a unui om special din viața noastră. Și da, cadoul sub forma unei bijuterii este printre cele mai potrivite: cel drag poate avea mereu amintirea palpabilă a acelui moment fericit din viață, îl poate purta în fiecare zi și da, o bijuterie de aur este în același timp și o investiție bună, aurul este mereu o monedă de schimb.
Ambulanța, pe post de taximetru. VEZI pentru ce cheamă bistrițenii salvarea octombrie 13, 2019 - Potrivit statisticilor, jumătate dintre românii care sună la 112 nu anunţă o urgenţă. Mulţi încă preferă să cheme Ambulanţa pentru dureri banale ori stări de febră, în loc să ceară ajutorul medicilor de familie sau centrelor de permanență. VEZI pentru ce cheamă bistrițenii salvarea: