FOTO/VIDEO. Destine în devenire: Mergeţi înainte cu obsesiile voastre, nu renunţaţi la învăţătură, nu vă vindeţi sufletul…!

FOTO/VIDEO. Destine în devenire: Mergeţi înainte cu obsesiile voastre, nu renunţaţi la învăţătură, nu vă vindeţi sufletul…!

„Destine în devenire” a fost tema Galei Comunitarium care s-a desfăşurat ieri seară, la Hotel Metropolis, într-o atmosferă selectă, prietenoasă, inspirată de câteva poveşti de excepţie şi sfaturi cu care au fost înconjuraţi cei 10 tineri extraordinari, sărbătoriţi de Asociaţia Comunitarium şi Pov 21.

Ana Emilia Prisăcaru din Şanţ, elevă în clasa a VII-a, Antonia Adelina Avram din Maieru (elevă în clasa a X-a la CNLR), Rebeka Alexandra Imre din Nimigea de Jos (elevă în clasa a VI-a), Niculina Linul din Rebrişoara (elevă în clasa a VII-a), Ioana Marica (elevă în clasa a VII-a, în Leşu), Raluca Camelia Ureche (din Leşu, elevă la Colegiul „George Coşbuc” din Năsăud), Cristina Oniga (din Poiana Ilvei, acum elevă la Colegiul „George Coşbuc” din Năsăud), Beatrice Curtuiuş (din Chiuza, elevă în clasa a VIII-a), Aurel Isip (din Năsăud) şi Andreea Pop (elevă în clasa a VI-a, în Ilva Mică) au fost elevii de nota 10 sărbătoriţi ieri seară la hotel Metropolis, în cadrul Galei Comunitarium.

A fost a treia ediţie a evenimentului organizat de Asociația Comunitarium și Echipa POV21 care au reuşit, preţ de aproape trei ore, să arunce o punte între destine şi generații, să ofere publicului prezent câteva impresionante poveşti de viaţă, dar şi foarte preţioase sfaturi şi răspunsuri din partea invitaţilor care şi-au împărtăşit experienţa la Gala Comunitarium.

Despre cât de important este să gândim cu mintea noastră, despre binele pe care îl visează părinţii pentru copiii lor şi care nu coincide întotdeauna cu ceea ce îşi doresc copiii – a vorbit scriitorul Marin Mălaicu Hondrari, concluzionând că nu are relevanţă să iei 10 pe linie, în schimb are relevanţă să fii un om care poate ajuta mai târziu alţi oameni: „Mergeţi înainte cu obsesiile voastre, nu renunţaţi la învăţătură, nu vă vindeţi sufletul…”

Dora Baba, fondator Scenica, a povestit despre cum a reuşit să creeze o zonă de educaţie nonconformistă bazată pe creativitate – una dintre cele mai importante abilităţi de viitor care le oferă copiilor şansa de a găsi soluţii neaşteptate la diverse probleme, dar şi de a înţelege că succesul nu înseamnă bani, ci împlinire şi mici insule de fericire. „Încercaţi să ajungeţi la steaua voastră şi să staţi acolo unde vă este bine. Alegeţi-vă prieteni buni, nu mulţi. Lumea nu aşteaptă să fie salvată, şi nici nu merită…”

Sorin Moldovan, preot misionar în Bistriţa, a vorbit despre pilda talanţilor, amintind că celui care i s-a dat mult – i se va cere la fel de mult, dar şi despre exemplul tinerilor care au studiat la Paris şi Viena, întorcându-se apoi în ţară pentru a pune o cărămidă la înfăptuirea marii Uniri din 1918. „Voi sunteţi acum mândria noastră şi viitorul nostru. Să nu vă uitaţi neamul, tradiţiile şi ţara… Nu eşti sărac atunci când nu ai bani, eşti sărac atunci când nu mai reuşeşti să visezi şi să lupţi ca să-ţi împlineşti visul. Aşa că visaţi! Şi noi am visat la vremea noastră…”, a conchis preotul Sorin Moldovan.

Titus Banc, antreprenor și filantrop, nu a putut fi prezent fizic a Gala Comunitarium. Destine în devenire – dar a transmis un mesaj video din Malaga, povestind despre profesorii care i-au marcat viaţa de liceu, care i-au spus „nu poţi să faci asta”, ambiţionându-l să se apuce de învăţat şi oferindu-i importante lecţii de viaţă: „Este imposibil să nu reuşeşti dacă insişti aşa cum se cuvine şi dacă îţi urmăreşti visul. Nu ţineţi cont de profesorii care vă spun că nu puteţi sau nu sunteţi buni. Acceptați cu braţele deschise lecţiile de la şcoală, acestea sunt gratuite, în timp ce lecţiile de viaţă trebuie plătite uneori foarte scump…”

Sidor Costinași, profesor şi lider Cercetașii Bistrițeni, John Maxwell Team, a povestit despre începuturile sale, despre viaţa la Feldru, trezitul de dimineaţă sau îngrijitul animalelor, despre marile oportunităţi care nu trebuie ratate în viaţă, dar şi despre riscuri, provocări, destine începute şi reîncepute, funcţii de conducere în care trebuie să fii atent la cei din jur şi generozitate: „Nu contează unde te-ai născut. Contează ce alegeri faci în fiecare zi…”

Stelian Burduhos, gazda TedEx Cluj Eroilor, a fost prezentatorul Galei Comunitarium – presărată şi cu moment artistice susţinute de saxofonistul Codruț Ceoarec, solistul vocal Mihai Turda, dansatorii Andrei Tarniță și Tania Simionca.

Arareori ajung acolo unde vreau, dar ajung aproape întotdeauna acolo unde trebuie să fiu. Destinul conduce jumătate din viaţa unui om. Pe cealaltă o conduce caracterul… Copiii premiaţi în această seară la Gala Comunitarium trebuie să îşi aleagă, nu să accepte destinul… Destinul e scuza celor slabi şi opera celor tari… În spatele acestui eveniment atât de drag nouă stă o întreagă echipă – echipa POV 21, adică o mulţime de oameni frumoşi care presară pretutindeni în jurul lor picături de implicare…”, a mărturisit ieri seară, Gina Bontaş – reprezentantul POV 21. Gala Comunitarium s-a încheiat cu premierea celor 10 elevi extraordinari sărbătoriţi ieri seară.

Sponsorul principal al Galei Comunitarium este Romfulda. Sponsori și parteneri: Acetica Company, BCVO Logistics, Terraqua, CBS, Alma, Oleander. Partener design și print: SepiaPrint.

Crește ajutorul de deces! Aproape 5500 lei pentru pensionari și asigurați ianuarie 20, 2020 - E publicat în Monitorul Oficial, că de luna aceasta, ajutorul de deces crește. Pensionarii și asigurații vor primi aproape 5.500 lei. Rudele acestora vor primi o indemnizație de peste 2.700 lei.
Patru minori găsiți de polițiști, în weekend! O fată n-a mai vrut acasă! ianuarie 20, 2020 - Poliția bistrițeană a fost alertată cu privire la dispariția a patru copii minori, din care trei din Centre de plasament. O adolescentă nu a mai vrut înapoi acasă.
Un maramureșean și-un bistrițean, reținuți de polițiști! Unul pentru tâlhărie, altul c-a făcut accident! ianuarie 20, 2020 - În acest weekend, polițiștii au reținut doi tineri. Unul din Ruscova, altul din Bistrița. Unul a intrat cu mașina, rupt de beat, într-o poartă. Altul, pentru tâlhărie calificată. Ambii au ajuns în fața instanței de judecată:
VIDEO Cum au înțeles bistrițenii să selecteze gunoiul? Ce „se ascunde” în pubelele dedicate reciclabilelor ianuarie 20, 2020 - Haine, deșeuri menajere și orice altceva ! Asta au găsit reprezentanții ADI Deșeuri în containerele semi-îngropate dedicate deșeurilor reciclabile. Agenția atrage atenția că așa nu facem altceva decât să „contaminăm” deșeurile reciclabile, care nu mai pot fi refolosite ulterior.
Stewo Plastic Prod Năsăud caută un inspector resurse umane! Amicii Building angajează ingineri! ianuarie 20, 2020 - Amicii Building caută pentru angajare șoferi categoria B și C+E! De asemenea, firmele din Bistrița caută farmacist, economist, ajutor de bucătar, ingineri sau agent de vânzări. Află ce avantaje și beneficii primești în schimb:
FOTO/VIDEO – MODELZO: 1 + 1 GRATIS! Rămâne cum s-a stabilit ianuarie 20, 2020 - Este mijlocul sezonului rece și încă există atâtea piese vestimentare pe care ai dori să le încerci în peisajul de basm. La Modelzo, poți face o achiziție extraordinară. La un produs cumpărat, primești unul gratis! Așa că poți avea un outfit diferit pentru fiecare zi de iarnă! Rămâne cum s-a stabilit!
PERFORMANȚĂ! De ziua sa și-a făcut cadou al 10-lea titlu de campion național la GO ianuarie 20, 2020 - Unul dintre frații Dobraniș, care au pus Bistrița pe harta națională a GO-ului și România pe cea internațională, a reușit performanța de a-și face cadou de ziua sa al 10-lea titlu de campion național la sportul minții.
FOTO: Bistrițenii au luat cu asalt pârtia Cocoș, în weekend! ianuarie 20, 2020 - Municipalitatea a deschis Pârtia Cocoș, doar parțial. Cu toate acestea, sute de bistrițeni s-au înghesuit în acest weekend să testeze cei 300 m de pârtie. CÂȚI au fost în primele zile:
ULTIMA ORĂ! Profesorul din Șanț, încătușat de jandarmi ianuarie 20, 2020 - Vasile Maternik, profesorul de sport din Șanț, a încercat și astăzi să se reîntoarcă la ore, după ce a făcut o „pauză” de mai bine de o lună. Acesta a încercat să intre cu forța în școală, jandarmii prezenți la fața locului fiind nevoiți să îl încătușeze și să-l ducă la poliție.
FOTO: Au sosit pubelele galbene! ianuarie 20, 2020 - Încet, încet, soseșc cele necesare pentru implementarea proiectului ”Plătești cât arunci”. Au sosit primele 15 TIR-uri cu pubelele galbene cu cip, tocmai din Germania. Și o parte din încasetări sunt ajunse. 
Aquabis: Trei străzi din Beclean, fără apă potabilă astăzi ianuarie 20, 2020 - Trei străzi din Beclean rămân astăzi fără apă, din cauza unei defecțiuni, anunță Aquabis. Cum vor fi afectați locuitorii:
Observații privind sistemul de colectare a deșeurilor în Bistrița-Năsăud ianuarie 20, 2020 - În sfârșit, ADI Deșeuri a ieșit public cu câteva explicații privind viitorul colectării deșeurilor menajere și reciclabile și tarifele percepute.Rămân, totuși, multe lucruri neelucidate, „în ceață”, pe care ADI Deșeuri trebuie să le lămurească. 
Cupa EHF: Odense Handbold-Gloria 2018 Bistrița-Năsăud 25-19. ”Ieșirea” din grupă e tot mai departe ianuarie 19, 2020 - Cel mai important meci al echipei de handball feminin Gloria 2018 BN s-a jucat în această după-amiază în orașul Odense. Cert, Odense Handbold s-a dovedit a fi la înălțimea locului 1 ocupat în grupă, fiind deja calificată în etapa superioară a  grupelor acestei competiții de handbal europene.
VIDEO: Managerul unei instituții din Bistrița, într-un top american al celor mai bune albume din ultimii 10 ani ianuarie 19, 2020 - Muncește la Bistrița, dar asta nu îl împiedică să apară și în topurile americane: Un album de muzică „născut” la Bistrița, pe care apar și doine interpretate de managerul unei instituții din oraș, a reușit performanța de a se clasa într-un top al celor mai bune 10 albume muzicale în ultima decadă, conform unei prestigioase reviste americane!
DE CITIT: Faza cu fotbalul… Frumusețe, huliganism, dramă, umor, ipocrizie, seducție… ianuarie 19, 2020 - Care e faza cu fotbalul? Fotbalul înseamnă o mulțime de lucruri – complexe și contradictorii care se bat cap în cap... Fotbalul înseamnă memorie, istorie, loc pe hartă, clasă socială, gen, identitate familială, tribală sau națională...