Primăria Bistrița cadorisește Supercom cu 20.000 de euro, lunar!

Primăria Bistrița cadorisește Supercom cu 20.000 de euro, lunar!

Ieri, consilierii locali au votat un proiect ce prevede „cadorisirea” Supercom cu 20.000 de euro, lunar. Motivul ar fi rămânerea aceleași taxe de salubrizare pentru cetățenii din Bistrița, diferența urmând a fi „pusă” de Primăria Bistrița.

Supercom a cerut mărirea taxei de salubrizare, de la 6,6 lei/lună/persoană la 8,12 lei/lună/persoană, pentru persoanele fizice din municipiul Bistrița.

Primăria Bistrița s-a gândit să facă un „gest de onoare”, și să plătească ea diferența dintre cele două valori, ca bistrițenii să nu scoată mai mult din buzunar.

„Se aprobă subvenționarea din bugetul local a sumei de 1,52 lei/persoană/lună reprezentând diferența dintre tariful nou (8,12 lei/persoană/lună) și taxa specială de salubrizare (6,6 lei/persoană/lună) pentru prestarea serviciului de salubrizare la persoanele fizice din municipiul Bistrița. Subvenția se achită lunar de către Direcția de Servicii Publice”, se arată în proiectul de hotărâre.

Acest proiect a fost contestat de cei din PNL care au susținut că nu e normală „cadorisirea” Supercom-ului cu 20.000 de euro lunar, tot din banii contribuabililor.

„Proiectul prezentat populist de către primar și aghiotanții lui induce ideea acordării unei subvenții lunare în suma de 20.000 euro în favoarea bistrițenilor, respectiv, 1,5 lei/lună/persoană la tariful de colectare a deșeurilor pe parcursul întregului an. Ce se omite a se spune este faptul că acest cadou lunar de 20.000 euro este în realitate pentru Supercom, întrucât este plătit tot din banii cetățenilor plătitori de taxe și impozite, taxe care, tot la propunerea PSD urmează a fi majorate în sarcina cetățenilor, în ședința de adoptare a bugetului local din 15 Aprilie 2019”, a explicat Diana Morar.

Până acum, subvenționarea taxei de colectare suportată din bugetul local a fost de 3,3 lei/persoană, din cauza renunțării la contractul cu Vitalia, Supercom preluând operarea la acel moment în condițiile cerute de către aceștia.

„Acum suntem într-o situație distinctă, întrucât este vorba de o licitație publică «atent» și îndelung pregătită, câștigată de către Supercom, iar iîn atare situație, este inexplicabil cum la mai puțin de o lună de zile de la intrarea în vigoare a contractului, Supercom să se prezinte cu o solicitare de majorare a prețului garantat cu care a câștigat licitația. Sper că realizează toată lumea, că această majorare de la 70,64 lei la 81,91 lei persoană/ urban și de la 22,45 lei la 25,35 lei persoană/rural, plătită tot de către cetățenii contribuabili, este doar prima din lungul șir ce va urma până la finele contractului nr. 1277/06.12. 2018, abia intrat în vigoare. Deoarece contractul permite, cetățenii bistrițeni vor plăti din banii lor de acum înainte majorările salariale ale angajaților acestei firme private, iar prin votarea acestui proiect, consiliul local municipal va proteja menținerea profitului obținut de această societate privată și nu protejarea interesului cetățeanului pe care acești consilieri îi reprezintă”, a mai susținut PNL-ista.

Deși discuțiile au fost aprinse, consilieri din mai multe partide nefiind de acord cu diferența de preț între urban și rural, proiectul a fost aprobat, cu 14 voturi. Membrii PNL, șapte la număr, au votat împotrivă.

„Noi avem un contract încheiat pe care trebuie să îl respectăm. Nu putem să îl anulăm”, a susținut viceprimarul Cristian Niculae.

Conform proiectului, Primăria Bistrița va acorda această subvenție începând cu luna aceasta.

 

POVEŞTI DIN SAT: Vergelul și angajarea octombrie 20, 2019 - „Bine ai făcut că ai mai vinit pe la noi, doamnă! Mi-am mai amintit o poveste, din vremea cân’ eram holtei și nu avem atâta minte, câtă am amu’. Ascultă, ori scrie, ori fă ce-i ști ‘mneata!
Radu Moldovan: Consiliul Local trebuie să facă urgent un credit și să modernizeze integral toate străzile din Bistrița octombrie 20, 2019 - Bistrița s-a transformat într-un adevărat șantier pe toată perioada verii. Municipalitatea a modernizat integral 47 de străzi, însă bistrițenii au criticat dur modul în care au fost făcute lucrările. Emil Radu Moldovan, președintele CJ BN, cere de urgență Consiliului Local accesarea unui credit pentru asfaltarea tuturor străzilor din oraș.
Două angajate ale unui hotel, luate pe sus de poliție! Ce au făcut: octombrie 20, 2019 - Controalele inspectorilor de la imigrări nu se lasă fără rezultate. Acum o săptămână au fost descoperiți 6 ucrainieni lucrând ilegal. Săptămâna aceasta, alte două persoane au fost identificate în aceeași situație. Acestea sunt originare din Republica Moldova și lucrau într-un hotel.
Radu Moldovan: ȘOC pentru PSD! Alegerile europarlamentare ne-au trimis la odihnă octombrie 20, 2019 - Emil Radu Moldovan, președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, a vorbit la mai bine de cinci luni despre rezultatul alegerilor europarlamentare. După închiderea urnelor și numărarea voturilor, PSD a pierdut alegerile și s-a plasat pe locul al doilea. „Poporul român ne-a trimis puțin la hodină” a spus președintele CJ într-o emisiune Bistrițeanul LIVE.
VIDEO: La soare te poți uita, dar la panouri ba! MUTAȚI panourile! octombrie 20, 2019 - Situație oarecum comică, la semnarea contractului pentru Complexul Sportiv din Wonderland. Panourile cu imaginile reprezentative erau înfipte bine în pământ, dar puse invers! La soare te puteai uita, dar la ele ba.
„Profu” cucerește juriul de la festivalul internațional de la Sibiu și aduce la Bistrița premiul cel mare octombrie 20, 2019 - Documentarul „Profu” a reușit să cucerească juriul festivalului internațional de film de la Sibiu! Producția în spatele căreia se află un alt bistrițean a fost desemnată „cel mai bun film din competiția România”.
Aquabis: Avarie pe reţeaua de distribuţie a apei, în Subcetate octombrie 20, 2019 - S-a produs o avarie pe reţeaua de distribuţie a apei, în cartierul Subcetate din Bistriţa! Cum vor fi afectaţi locuitorii din zonă:
„Sunt orașe care sunt orașe doar pe hârtie”. Cum vede un candidat la alegerile prezidențiale reorganizarea administrativ-teritorială octombrie 20, 2019 - Potrivit candidatului la alegerile prezidențiale din partea PMP, Theodor Paleologu este greșit ca în toată țara să se aplice ce se decide de la București. De asemenea, acesta este de părere că o comasare a comunelor și chiar și a județelor ar fi benefică pentru buna gestionare a fondurilor.
VIDEO: Cele mai frumoase creaţii semnate de Chopin – luni, la Bistriţa! octombrie 20, 2019 - O provocare, pentru toţi nostalgicii, romanticii şi visătorii din Bistriţa: luni, 21 octombrie 2019, de la ora 19.00, la Sinagoga Bistrița, vor avea parte de cele mai frumoase creaţii ale compozitorului polonez Frédéric Chopin!
Radu Moldovan: Am spus conducerii Guvernului și Partidului de 15 ori de reorganizare administrativă! 9 comune din județ ar trebui să dispară! octombrie 19, 2019 - Radu Moldovan, președintele CJ BN, are o viziune proprie asupra organizării administrative. Acesta consideră că e nevoie de o reorganizare atât la nivel local cât și național. ”În ultimele 6 luni i-am spus conducerii Guvernului și partidului de vreo 15 ori despre acest lucru. Dar momentan, sunt în minoritate!” a declarat Radu Moldovan în emisiunea LIVE Bistrițeanul.ro.
Theodor Paleologu: Afaceri în domeniul Educației? Se poate, dacă nu-și bagă coada Statul Român octombrie 19, 2019 - Unul dintre candidații la alegerile prezidențiale se poate lăuda cu una dintre cele mai profitabile afaceri în domeniul educației. Ce așteptări are de la Statul Român? Doar să fie lăsat în pace...
Biciclist beat mangă, rănit după ce s-a dezechilibrat și a căzut octombrie 19, 2019 - Un bărbat s-a accidentat de unul singur după ce a căzut de pe bicicletă. În urma verificărilor, polițiștii au descoperit că biciclistul era rupt de beat. VEZI ce alcoolemie avea:
FOTO – Spectaculoase imagini, surprinse în Munţii Rodnei! Printre capre negre… octombrie 19, 2019 - Incredibile şi spectaculoase imagini au fost surprinse recent de unul dintre pasionaţii de fotografie în natură – Alex Varga din Rodna: „Nici mie nu-mi vine să cred! Nu pot descrie bucuria..."
Radu Moldovan: PRELEVARE de orice tip de organ, în curând, la Bistrița! octombrie 19, 2019 - De când a preluat frâiele Spitalului Județean, Gabriel Lazany s-a zbătut și pentru a acredita unitatea în prelevarea de organe. Prezent în emisiunea LIVE Bistrițeanul.ro, președintele CJ BN a adus o veste bună. ”La Bistrița se va putea, în curând, preleva orice fel de organ!” a spus acesta.
FOTO/VIDEO. Răscolitor până la lacrimi: „Nu-i lumină nicări… Au murit toţi oamenii…” octombrie 19, 2019 - Grigore Leşe s-a dovedit răscolitor până la lacrimi, ieri seară, la Centrul Cultural Dacia. Alături de el, pe scenă, au urcat câţiva dintre cei mai luminoşi, expresivi şi tulburători artişti. "Am devenit foarte foarte răi. Incredibil de răi. Nu mai avem gram de răbdare unul cu altul”, a spus Radu Moldovan, prezent la eveniment.