Trei mari probleme pentru primăriile din judeţ: „Riscă să intre în faliment…!”

Trei mari probleme pentru primăriile din judeţ: „Riscă să intre în faliment…!”

Sunt trei mari probleme cu care se confruntă administraţiile locale, a recunoscut Dorin Vlaşin, viceprimarul PNL din Năsăud:

Trei chestiuni au lovit administraţia locală, iar una dintre ele este şi diminuarea impozitului pe venit de la 16% la 10%. Ştim foarte bine că toate primăriile – absolut toate – au fost  grav afectate. Şi Primăria din Năsăud este în aceeaşi situaţie: au fost încasări mai mici cu 2,3 milioane de lei“, a comentat Dorin Vlaşin, viceprimarul din Năsăud.

În Bistriţa ar fi vorba despre 2 milioane de euro, în timp ce în capitală vorbim de un minus de 100 de milioane de euro. „Mi se pare chiar bizar că nimeni n-a scos absolut niciun cuvânt despre asta…”, a mai spus Dorin Vlaşin.

O altă mare problemă se referă la cheltuielile pe asistenţă socială. „Am luat încă un şut în fund de la această guvernare. Trebuie obligatoriu găsite soluţii în a doua parte a anului pentru că vor fi primării – fără să exagerez – care riscă să intre în faliment… Salariile celor din sistemul de administraţie au fost lăsate la latitudinea Consiliilor Locale. S-a dat pe anumite procente, după care au intervenit două tăieri mari, uriaşe, care i-au afectat foarte mult pe toţi…”, a punctat viceprimarul Dorin Vlaşin.

Cea de-a treia problemă se referă la legea achiziţiilor publice. „Dacă nu se schimbă nimic, credeţi-mă, vom avea enorm de mult de pierdut. Vă poate confirma şi primarul din Sîngeorz-Băi. Sunt convins că a avut parte de foarte multe piedici la proiectele pe care le-a obţinut…”, a mai spus Dorin Vlaşin.

În replică, amintind de proiectele care se derulează la Sîngeorz-Băi, primarul Traian Ogâgău a recunoscut că a fost nevoit să pornească de la 0.

Nu era niciun centimetru intabulat, nicio carte funciară… Am ajuns la peste 16 proiecte toate prin licitaţie publică. Vreo 10 milioane de euro sunt deja adjudecate, în total sunt peste 40 de milioane de euro, fonduri europene care vor fi investite la Sîngeorz-Băi…  Nu pot decât să mă bucur şi să felicit întreaga echipă care a pus la punct acest complex de proiecte…”

Traian Ogâgău i-a şi transmis recent preşedintelui Klaus Iohannis că „este inadmisibil să te chinui în halul ăsta să atragi fonduri europene…

În curând vor începe şi lucrările la Sîngeorz-Băi… îi rog pe cetăţeni să aibă încă puţină răbdare, ca şi până acum… În trei ani de zile am recuperat efectiv timpul pierdut de guvernările PSD de-a lungul anilor, în Sîngeorz-Băi. Ăsta este drumul spre normalitate şi cred că sîngeorzenii înţeleg acest lucru…”, a concluzionat Traian Ogâgău.

Cupa Casa EMA la înot: Zeci de medalii pentru sportivii din Bistriţa! octombrie 14, 2019 - Sâmbăta aceasta a avut loc cea de-a 9-a ediție a unui eveniment devenit deja tradiţie: Cupa Casa EMA la înot, cea mai importantă competiție de natație din județul Bistrița-Năsăud!
Încă o trecere la nivel cu calea ferată cu dale elastice. Pe unde vom trece ca-n palmă: octombrie 14, 2019 - Încă o trecere la nivel cu calea ferată din Bistrița va avea dale elastice, după cea de pe Drumul Dumitrei Vechi. De dale se va ocupa Primăria Bistrița, iar de semaforizarea sa - CFR.
S-a deschis CMC Brands! Dacă iubiți blugii și hainele faine, musai să treceți pe la ei! octombrie 14, 2019 - Dacă iubiți blugii și hainele faine, musai să treceți pe la CMC Brands în Piaţa Unirii Nr. 3! Un nou magazin şi-a deschis azi larg porţile, cu o mulţime de surprize pentru toţi bistriţenii îndrăgostiţi de blugi.
WEEKEND-ul polițiștilor: Drogați și beți la volan, infractori identificați și închiși, mașini recuperate octombrie 14, 2019 - A fost un weekend plin pentru polițiștii bistrițeni. Aceștia au depistat persoane bete sau drogate la volan. Au depistat, reținut și încarcerat diferiți infractori. Au descoperit și o mașină căutată de nemți. Iar dosarele penale și amenzile au curs ca pe bandă rulantă.
Gelateria Aniela: Toamnă cu miros de lapte și scorțișoară! octombrie 14, 2019 - Toamna aceasta e ...altfel! Și-a schimbat parfumul și miroase a lapte și scorțișoară! Fierbinți și puse împreună într-o ceașcă, numai bune de savurat. Cu ceai de ghimbir sau o cafea, servite în timp ce stai la Gelateria Aniela, cuibărit într-o pătură pe terasă sau înăuntru, la căldurică! Bineînțeles le poți găsi puse și separat, în preparate calde sau reci, depinde de poftele pe care le ai.
FOTO – Dipșa: A rămas blocată în mașină, după ce s-a oprit direct în capul de pod octombrie 14, 2019 - Un accident rutier a avut loc în Dipșa. O mașină a ajuns într-un cap de pod. Șoferița a rămas blocată. A fost extrasă, transportată la spital, iar polițiștii fac verificări.
Iohannis: Războiul cu PSD nu s-a terminat. Urmează bătăliile pentru prezidențiale, locale și parlamentare octombrie 14, 2019 - Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, la întrunirea liberalilor din zona Vest, că PNL şi românii sunt în război cu PSD care, din prima zi de mandat, a început ”să atace România şi pe români”.
Se caută mecanic auto, bucătar, contabil sau barman! NOI locuri de muncă, în Bistriţa! octombrie 14, 2019 - PP Auto caută pentru angajare un mecanic auto cu experienţă în reparaţii şi diagnosticare, iar Panebo Gaz angajează contabil! Se caută şi bucătari, barmani, ingineri, brutari sau conducători auto! Se oferă condiţii avantajoase de muncă şi plată!
VIDEO – Proprietarul câinilor de pe Tărpiului: Îmi asum ce s-a-ntâmplat, stau rău cu timpul, dar îi iubesc! octombrie 14, 2019 - Peste 20 de câini stau într-o curte pe strada Tărpiului. Imaginile video surprinse de vecini au oripilat internauții. Câinii se mănâncă între ei și chiar au mâncat puiuți. Proprietarul a ținut să explice că își asumă ceea ce s-a întâmplat. ”Nu am timp destul, dar îi iubesc. Îi hrănesc și mă joc cu ei jumătate de oră pe zi!” a spus acesta. VEDEȚI și declarația reprezentanților DSVSA BN, cât și a unei iubitoare de câini:
FOTO: Cel mai mare pericol pentru bistriţenii de azi… octombrie 14, 2019 - Cel mai mare pericol pentru bistriţenii de azi? „Dumnezeu ne oferă la fiecare pas semne…! Prin oamenii şi situaţiile cu care ne confruntăm şi care ar trebui să ne ajute să ne oprim locului şi să descoperim..."
Aquabis: Se sistează apa, în Prundu Bârgăului octombrie 14, 2019 - Astăzi , 14 octombrie 2019, se va sista TOTAL furnizarea apei potabile în  localitatea Prundu Bârgăului. Ce stradă va fi afectată:
FOTO/VIDEO: Munca migăloasă l-a scăpat de medicamente și i-a readus zâmbetul pe buze octombrie 14, 2019 - A fost forțat să se pensioneze de boală. Iar după ce iubirea vieții lui pleacă dintre cei vii, Luca Oroian simte că ”nu mai e bun la nimic”. Asta până și-a pus pasiunea în practică. Astfel, că e vorba de căluți, ultimul răcnet de motocicletă, un trabant sau un Taf, o căsuță pentru păpuși sau o cutie pentru bijuterii, nenea Luca Oroian nu se dă înapoi de la nicio provocare. Obiectele din lemn ce ies din mâinile sale sunt IMPRESIONANTE.
Cabinete medicale de la Policlinică, inundate! Cum este afectat programul unității medicale: octombrie 14, 2019 - Mai multe cabinete medicale de la policlinica Spitalului Județean de Urgență Bistrița au fost inundate. Deși problema a fost rezolvată, activitatea ambulatoriului a fost perturbată, fiind verificate echipamentele medicale din cabinetele respective.
Dacă ești convins că ea e aleasa, ia-i inelul de logodnă cu diamante de la Atlantis Gold! Luna asta, cu 10 la sută mai ieftin octombrie 13, 2019 - De cele mai multe ori dăruim bijuterii pentru a marca anumite momente importante din viața nostră: o cerere în căsătorie, căsătoria, botezul celui mic, o aniversare mai specială sau a unui om special din viața noastră. Și da, cadoul sub forma unei bijuterii este printre cele mai potrivite: cel drag poate avea mereu amintirea palpabilă a acelui moment fericit din viață, îl poate purta în fiecare zi și da, o bijuterie de aur este în același timp și o investiție bună, aurul este mereu o monedă de schimb.
Ambulanța, pe post de taximetru. VEZI pentru ce cheamă bistrițenii salvarea octombrie 13, 2019 - Potrivit statisticilor, jumătate dintre românii care sună la 112 nu anunţă o urgenţă. Mulţi încă preferă să cheme Ambulanţa pentru dureri banale ori stări de febră, în loc să ceară ajutorul medicilor de familie sau centrelor de permanență. VEZI pentru ce cheamă bistrițenii salvarea: