Trei mari probleme pentru primăriile din judeţ: „Riscă să intre în faliment…!”

Trei mari probleme pentru primăriile din judeţ: „Riscă să intre în faliment…!”

Sunt trei mari probleme cu care se confruntă administraţiile locale, a recunoscut Dorin Vlaşin, viceprimarul PNL din Năsăud:

Trei chestiuni au lovit administraţia locală, iar una dintre ele este şi diminuarea impozitului pe venit de la 16% la 10%. Ştim foarte bine că toate primăriile – absolut toate – au fost  grav afectate. Şi Primăria din Năsăud este în aceeaşi situaţie: au fost încasări mai mici cu 2,3 milioane de lei“, a comentat Dorin Vlaşin, viceprimarul din Năsăud.

În Bistriţa ar fi vorba despre 2 milioane de euro, în timp ce în capitală vorbim de un minus de 100 de milioane de euro. „Mi se pare chiar bizar că nimeni n-a scos absolut niciun cuvânt despre asta…”, a mai spus Dorin Vlaşin.

O altă mare problemă se referă la cheltuielile pe asistenţă socială. „Am luat încă un şut în fund de la această guvernare. Trebuie obligatoriu găsite soluţii în a doua parte a anului pentru că vor fi primării – fără să exagerez – care riscă să intre în faliment… Salariile celor din sistemul de administraţie au fost lăsate la latitudinea Consiliilor Locale. S-a dat pe anumite procente, după care au intervenit două tăieri mari, uriaşe, care i-au afectat foarte mult pe toţi…”, a punctat viceprimarul Dorin Vlaşin.

Cea de-a treia problemă se referă la legea achiziţiilor publice. „Dacă nu se schimbă nimic, credeţi-mă, vom avea enorm de mult de pierdut. Vă poate confirma şi primarul din Sîngeorz-Băi. Sunt convins că a avut parte de foarte multe piedici la proiectele pe care le-a obţinut…”, a mai spus Dorin Vlaşin.

În replică, amintind de proiectele care se derulează la Sîngeorz-Băi, primarul Traian Ogâgău a recunoscut că a fost nevoit să pornească de la 0.

Nu era niciun centimetru intabulat, nicio carte funciară… Am ajuns la peste 16 proiecte toate prin licitaţie publică. Vreo 10 milioane de euro sunt deja adjudecate, în total sunt peste 40 de milioane de euro, fonduri europene care vor fi investite la Sîngeorz-Băi…  Nu pot decât să mă bucur şi să felicit întreaga echipă care a pus la punct acest complex de proiecte…”

Traian Ogâgău i-a şi transmis recent preşedintelui Klaus Iohannis că „este inadmisibil să te chinui în halul ăsta să atragi fonduri europene…

În curând vor începe şi lucrările la Sîngeorz-Băi… îi rog pe cetăţeni să aibă încă puţină răbdare, ca şi până acum… În trei ani de zile am recuperat efectiv timpul pierdut de guvernările PSD de-a lungul anilor, în Sîngeorz-Băi. Ăsta este drumul spre normalitate şi cred că sîngeorzenii înţeleg acest lucru…”, a concluzionat Traian Ogâgău.

FURIE. Examenele naţionale, privite din interior. Erori umane, subevaluări, supraevaluări. Malpraxis… acum O oră - „An de an - aceeași poveste. Erori umane, se spune. Subevaluări (elevi notați cu 4,70, deci picați, care după contestație obțin 5,80 sau 9), supraevaluări. E de fapt malpraxis. E ca atunci când mergi la medic și-ți greșește diagnosticul. Și te dai de ceasul morții și apoi te duci la alt medic care îți spune să te liniștești că nu e nimic grav..."
VIOLENȚA în familie: Două ordine de protecție emise în 24 de ore acum 3 ore - Din nefericire, cazurile de violență în familie sunt tot mai dese. Din fericire, există o măsură la îndemână, introdusă prin lege, de curând. În 24 de ore, polițiștii au emis două ordine de protecție. Doi bărbați și-au bătut soțiile.
ISJ Bistriţa-Năsăud: Profesorii să dea socoteală pentru rezultatele care se obţin acum 4 ore - Profesorii ar trebui să dea socoteală pentru rezultatele care se obţin – susţine Camelia Tabără, şeful Inspectoratului Şcolar Bistriţa-Năsăud. Şcolile vor fi obligate să prezinte un raport anual de evaluare internă, cu măsurători foarte clare referitoare la numărul de elevi intraţi la început de ciclu şi cei care termină şcoala.
Doctorul Mureșan, propus de PNL-iști pentru titlul de ”Cetățean de Onoare al Bistriței” acum 5 ore - Una din propunerile pentru titlul de ”Cetățean de Onoare al Bistriței” îl are în vedere pe doctorul Mureșan. Managerul Sanovil a fost propus de conslierii locali din partea PNL. ”Este o personalitate recunoscută în plan local cât şi naţional, remarcându-se printr-o bogată activitate în domeniul medical şi managerial” își justifică liberalii alegerea.
FOTO: Încă un dosar penal pentru niște balastru acum 6 ore - Un bărbat s-a ales cu dosar penal, după ce a fost prins în flagrant. Acesta exploata sort și balastru, deși nu avea permis pentru așa ceva.
Aquabis: Lucrări de remediere, în Ilva Mică acum 6 ore - Se vor executa lucrări de remediere, astăzi, în localitatea Ilva Mică - anunţă Aquabis. Locuitorii vor rămâne pentru câteva ore fără apă:
ULTIMĂ ORĂ: Interpreta Adina Băieșiu, atacată în miezul zilei, pe o stradă din Bistrița. Semnalmentele individului care a vrut să o jefuiască: acum 7 ore - Atacată în plină stradă, chiar în miezul zilei! I s-a întâmplat cântăreței de muzică populară Adina Băieșiu, în urmă cu o oră. Un individ a atacat-o din spate și a încercat să-i fure geanta. Incidentul putea fi unul grav, tânăra fiind însărcinată în luna a VII-a. Adina Băieșiu a fost în urmă cu puțin timp...
Nemulţumire totală, la Inspectoratul Şcolar: Rezultate dezastruoase la LPS acum 7 ore - Suntem cu aproape două procente sub media naţională, când vine vorba de rezultate la Evaluarea Naţională şi la Bacalaureat. „Nu suntem mulţumiţi!" Inspectorat Şcolar va analiza şi va cere socoteală şcolilor care înregistrează rezultate modeste.
Cum va arăta „clinica” de la Spitalul Județean din Bistrița ce va concura cu marile centre universitare din țară acum 8 ore - La Bistrița se pregătește o clinică specializată în cardiologie și gastroenterologie intervențională și neurochirurgie, estimată la 60 de milioane de euro. În spatele acestui proiect grandios nu se află vreun investitor privat, ci tocmai Spitalul Județean de Urgență Bistrița.
Alo!?! Primăria Bistrița, marcajele le faceți cu lavabilă? Țin de-o ploaie! acum 9 ore - În ultima perioadă, angajații DSP Bistrița au fost văzuți prin oraș, trasând marcajele rutiere. Totuși, unele dintre ele dispar ...după o ploaie. Reprezentanții DSP Bistrița spun însă că vopseaua folosită e una specială, iar banii dați pentru aceasta nu sunt chiar puțini.
Din Bistriţa, spre muntele Ararat: O expediţie fantastică, pe urmele legendei despre Arca lui Noe! acum 10 ore - Încă o premieră montană, la Bistriţa: Profesorul Ioan Bâca, de la UBB, Extensia Bistriţa, a pornit într-o nouă expediţie fantastică, pe urmele legendei despre Arca lui Noe!
Moarte misterioasă la Viena: o tânără din Bistrița s-a prăbușit în plină stradă, în capitala Austriei acum 11 ore - O bistrițeancă de 30 de ani s-a prăbușit luni pe o stradă din Viena, în timp ce se întorcea acasă de la serviciu. Aceasta nu a mai putut fi salvată, medicii declarând decesul. Deocamdată nu se știe ce a cauzat moartea fulgerătoare a româncei.
FOTO/VIDEO: Noapte de foc pentru pompierii bistrițeni. Incendiu devastator în Tiha Bârgăului acum 20 de ore - Pompierii bistrițeni se luptă cu flăcările în Tiha Bârgăului. Un incendiu pornit de la un coteț de găini s-a extins cu repeziciune și la două anexe din apropiere.
FOTO/VIDEO: Văcuțe fericite, îngrijite și mulse de roboți, într-o fermă high-tech, la nici 10 km de Bistrița! UNIC în Transilvania acum 23 de ore - Văcuțe mai fericite, răsfățate și bine îngrijite ca la Ferma Peica din Orheiu Bistriței n-o să găsiți în toată Transilvania! Dorm pe saltele, ascultă muzică simfonică, sunt scărpinate de câte ori au chef, sunt îngrijite și mulse de roboți, care fac toată munca grea a fermierului. Drept răsplată, văcuțele oferă mii de litri de lapte pe zi, gras, bun, ca la țară, iar o parte ajunge și la bistrițenii care știu de unde să își umple sticlele cu un lapte cum nu se mai găsește de mult pe rafturile magazinelor.
FOTO: „Sandviș” cu trei mașini pe o stradă din Beclean acum O zi - Salvatorii bistrițeni au fost solicitați la un accident în care au fost implicate trei mașini, pe o stradă din Beclean. Printre victime s-a aflat și un copil de aproximativ cinci ani care a avut nevoie de îngrijiri medicale.