VIDEO: Parc industrial, într-un sat din Bistriţa-Năsăud…?!

VIDEO:  Parc industrial, într-un sat din Bistriţa-Năsăud…?!

Este visul unui primar din Bistriţa-Năsăud care vrea astfel să ofere mai multe locuri de muncă celor din comunitatea pe care o administrează.

Sunt 4300 de locuitori care au domiciliul pe raza comunei Căianu Mic. Populaţia stabilă se ridică undeva la aproximativ 3500 – 3800 de locuitori. Probabil că 500 – 800 de locuitori sunt plecaţi în străinătate. E greu să facem o estimare, mulţi vin, pleacă… Se circulă acum destul de uşor în Uniunea Europeană…”, a recunoscut Paul Ştir, primarul din Căianu Mic.

Invitat la emisiunea Direct în Problemă, moderată de Iulia Stupinean, Paul Ştir a admis că acesta este un vis mai vechi de-al său.

După finalizarea tuturor proiectelor de dezvoltare a infrastructurii, îmi doresc foarte mult să atrag un investitor mare, sau chiar mai mulţi… Pentru a crea noi locuri de muncă în comună. Încă de la început m-am gândit să dezvolt un mic parc industrial în Căianu Mic…”, a mai spus Paul Ştir.

Primarul este conştient că „poate părea o nebunie” sau că mulţi se îndoiesc că ar fi posibil un parc industrial într-o comună sau un sat al judeţului.

Dar este omul faptelor şi, de obicei, nu-i place să arunce în dreapta şi-n stânga cu promisiuni, pe care alţii să le arunce în derizoriu.

Probabil la finalul anului 2020, vom putea să ne lăudăm că am finalizat o parte mare din infrastructură. Prin 2021 – 2022 vom finaliza, cel mai probabil, şi lucrările la apă şi canalizare în întreaga comună. Şi atunci, cu fruntea sus, vom putea puncta şi pe acest segment: să realizăm un parc industrial în Căianu Mic”, a precizat Paul Ştir.

Primarul consideră că un asemenea parc industrial ar putea să deservească nu doar un investitor, ci chiar mai mulţi. Desigur, ar fi vorba despre un parc industrial gândit şi dimensionat pentru nevoile şi capacităţile unui UAT din mediul rural.

„Administraţia locală ar putea să asigure terenul şi utilităţile – apă, canalizare, electricitate şi drum de acces. Până în zona în care investitorul îşi poate amplasa o hală sau o zonă de producţie. Cred că poate fi realizabil printr-un parteneriat public-privat…”, a mai anunţat Paul Ştir.

Alte detalii interesante despre activităţile din Căianu Mic puteţi afla urmărind emisiunea, mai jos:

Foto deschidere – Arhivă

VIDEO – Klaus Iohannis: PNL BN, ați câștigat bronzul! Vreau să câștigați atâtea primării încât sediul să vă fie neîncăpător! noiembrie 16, 2019 - În cadrul întâlnirii de la Sala Polivalentă, mai mulți reprezentanți ai PNL au luat cuvântul. Cu toții au felicitat filiala PNL BN și bistrițenii. ”Ați câștigat medalia de bronz. Sunteți în pole position pentru Primăria Bistrița. Vă doresc să câștigați atâtea primării la alegerile locale în așa fel încât sediul să fie neîncăpător când se întâlnesc toți primarii liberali” a declarat președintele Klaus Iohannis.
FOTO/VIDEO – Klaus Iohannis: Nu vreau dezbatere cu doamna Dăncilă! Sunt în război cu PSD! noiembrie 16, 2019 - Președintele României în exercițiu, Klaus Iohannis a fost prezent astăzi la Bistrița. A vorbit cu oamenii, a făcut declarații de presă și și-a provocat electoratul. ”Nu vreau o dezbatere cu doamna Dăncilă! Cu PSD nu sunt în competiție, sunt în război!” a declarat acesta.
FOTO: Tulburătoare poveşti despre eroi şi tragedii aviatice petrecute la câţiva paşi de Bistriţa noiembrie 16, 2019 - Poveşti extraordinare despre eroii care au pilotat avioane de vânătoare, pe aceste meleaguri, acum 75 de ani – vă stau la dispoziţie în aceste zile, la Muzeul Judeţean din Bistriţa. Aici a fost inaugurată o expoziţie cu totul specială, din care nu lipsesc tulburătoare fragmente de istorie.
Pepiniera de handbaliste junioare a județului se prezintă într-o super-competiție noiembrie 16, 2019 - La finalul acestei luni, bistrițenii vor avea ocazia să le cunoască pe cele aproape 300 de handbaliste care se pregătesc pentru ca peste câțiva ani să li se alăture sportivelor de la CS Bistrița. Totul va lua forma unei super-competiții!
VIDEO: Președintele Klaus Iohannis, așteptat de sute de bistrițeni pe Pietonal noiembrie 16, 2019 - Sute de bistrițeni au așteptat întâlnirea de astăzi cu președintele României, Klaus Iohannis. În scurt timp acesta va ajunge în fața Sălii Polivalente de unde le va vorbi bistrițenilor.
Dr. Radu Elisei: Suntem o echipă extraordinară de chirurgi, la Spital! noiembrie 16, 2019 - În luna august 2018 la Spitalul Județean Bistrița a început să lucreze dr Radu Elisei, medic specialist în chirurgia generală. Acesta a fost prezent în emisiunea LIVE Bistrițeanul.ro, vorbind despre activitatea sa și operațiile în premieră făcute la Bistrița. ”Suntem o echipă extraordinară de chirurgi, la Spital!” a spus acesta.
VIDEO: Accident cu victimă încarcerată, la Rebrișoara! noiembrie 16, 2019 - Un accident rutier a avut loc în Rebrișoara. Un autoturism cu semn de începător a intrat din plin în remorca unui tractor, încărcată cu pământ. Un tânăr a rămas încarcerat. 
RECORD de Black Friday: Un bistrițean a cumpărat un televizor de 30.000 de lei noiembrie 16, 2019 - Un bistrițean a bifat unul dintre recordurile înregistrate de Black Friday, după ce a cumpărat un televizor de 30.000 de lei. De unde este cumpărătorul cu mână largă
Rostul de dimineaţă: Prăbuşit la pământ, ca o glazură pe deasupra drumului… noiembrie 16, 2019 - Nu e uşor să-l priveşti în ochi. E de-al drumului. Este din zodia celor care păşesc graţios, te izbesc fulgerător cu o privire şi pleacă elegant mai departe... Fără să întoarcă privirea. Fără să te bage în seamă. Fără să-i pese...
Președintele Iohannis se va plimba mâine pe Pietonal! Între 14.00-15.00 noiembrie 15, 2019 - Președintele Klaus Iohannis va fi mâine în Bistrița-Năsăud, așa cum Bistrițeanul.ro vă anunța încă de luni. Susținătorii candidaturii sale la un nou mandat în fruntea țării, nu puțin în Bistrița-Năsăud după rezultatul obținut în primul tur, îl pot întâlni mâine în centrul Bistriței sau la Sala Polivalentă, acolo unde are loc întâlnirea oficială cu susținătorii săi.
Ioan Turc: Împreună putem trimite PSD să se reformeze în liniște! Cer liberalilor mobilizare totală! noiembrie 15, 2019 - Ioan Turc cere bistrițenilor să trimită PSD-ul să se reformeze în liniște. Liderul PNL BN le solicită membrilor de partid mobilizare totală pentru al doilea tur de scrutin.
Central Motors dă startul la Black Friday! noiembrie 15, 2019 - Black Friday a devenit o tradiție pentru Central Motors, aducând în prim-plan oferte de neratat și în acest an.  Central Motors – dealer autorizat al mărcilor Ford și Hyundai pe plan local – a organizat campanii speciale cu ocazia zilei de Black Friday.
SUPER oportunitate pentru studenţii din Bistriţa! noiembrie 15, 2019 - Te-ai gândit vreodată cum ar fi să trăiești pentru câteva luni în America și să experimentezi stilul de viață american? Dintr-o dată New York, Las Vegas sau Hawaii nu mai sunt atât de îndepărtate. Studenţii din Bistriţa au la dispoziţie o extraordinară oportunitate:
EXCEPȚIONAL! Un documentar realizat de un bistrițean, difuzat de una dintre cele mai mari platforme de filme din lume noiembrie 15, 2019 - Netflix, una dintre cele mai mari platforme de filme din lume, difuzează un  documentar realizat de un bistrițean. Este vorba despre „București, unde ești?”, realizat de Vlad Petri.
Strada nu este scrumieră! Amenzi usturătoare pentru șoferii care aruncă pe jos chiștoace noiembrie 15, 2019 - Șoferii care aruncă chiștoace pe jos riscă amenzi usturătoare din partea polițiștilor rutieri. Dacă sunt prinși că nu respectă reglementările în vigoare, aceștia pot primi amenzi de până la 3.000 de lei. „Strada nu este o scrumieră!” transmit polițistii.