VIDEO Scandal cu iz penal la Londra. O bistrițeancă acuză un conațional că ar fi țepuit-o cu 22.000 de lire

VIDEO Scandal cu iz penal la Londra. O bistrițeancă acuză un conațional că ar fi țepuit-o cu 22.000 de lire

O bistrițeancă de 38 de ani, rezidentă de ani buni în Londra, acuză un conațional, originar tot din Bistrița-Năsăud, că ar fi țepuit-o cu 22.000 de lire. Aceasta a lucrat la firma de construcții a bărbatului și ar fi fost nevoită să scoată din propriul buzunar bani pentru a plăti muncitorii.

Cristina Iobagiu este din Bistrița, are 38 de ani și 7 copii. Aceasta locuiește în Londra de mai bine de 7 ani, unde lucrează ca și contabilă. Femeia susține că a fost țepuită tot de un bistrițean Cristian Brat, la firma căruia a lucrat ca și intermediar.

Bistrițeanca era responsabilă de asigurarea muncitorilor pe șantierele lui Cristian Brat. Întrucât acesta nu ar fi plătit muncitorii de pe șantiere, femeia s-a văzut nevoită să scoată bani din buzunar pentru a plăti muncitorii. În total, femeia a rămas fără 22.000 de lire, bani care reprezentau plăți făcute în numele șefului său.

Potrivit Cristinei Iobagiu, bistrițeanul i-ar fi țepuit și pe soțul său și pe fratele său, „paguba” totală a familiei sale ajungând la 27.000 de lire. Aceasta a lucrat doar o lună pentru individ, în toamna anului 2018. Femeia și-a făcut publică povestea abia zilele trecute, pentru o televiziune online.

„Suma cu care am fost înșelată e 22.000 de lire, persoana care m-a înșelat a fost Cristi Brat, director principal al unei companii din Londra. Atribuțiile mele erau de a intermedia între echipele pe care le găsea, eu eram intermediar, mi s-a cerut să gasesc muncitori în mai multe domenii de la zugravi la tencuitori, tot ce era nevoie pe un șantier. Făceam plățile, eu efectiv trimiteam oamenii pe șantierele care erau în funcțiune și mă ocupam de tot ce ținea de plăți și facturile care trebuiau plătite. Am suportat plata din buzunarul propriu pentru 7 persoane, respectiv 4 zugravi, pe care i-am plătit cu suma de 4.860 de lire din  bani personali. B. nu a vrut să îi plătească pentru că a spus că au pierdut vremea pe șantier, așa că m-am văzut nevoită să îi plătesc, pentru că cei 4 zugravi au început să mă amenințe că o să vină cu poliția la mine acasă, că o să-mi spargă mașina. Mi-a fost frică pentru familia și copiii mei, așa că am ales să îi plătesc. Pe ceilalți doi zugravi i-am plătit știindu-le situația, abia aveau bani să își plătească chiria. Am sperat că o să îmi recuperez banii”, a explicat femeia pentru Diaspora Online TV.

Potrivit femeii, bărbatul îi amenința pe cei cărora le datora bani și încerca să îi intimideze cu interlopi care susținea că îl sprijină. Numărul păgubiților ar ajunge la mii de oameni, susține bistrițeanca.

„Modul lui de operare este foarte simplu. Merge pe premiza să dividă și să stăpânească, adică el căuta șefi de echipe sau intermediari cum am fost eu, punând toată responsabilitatea pe umerii lor, ei găseau oamenii și se ocupau de tot, iar când făcea plățile, dintr-o factură de 10.000 dădea doar 7.000, iar când oamenii se plângeau dădea vina pe intermediari sau șefii de echipe. Îi instiga pe unii împotriva altora”, mai spune bistrițeanca.

Cristian B. are mai multe dosare pe rol la instanțele din România. În martie anul acesta, Tribunalul Bistrița-Năsăud l-a condamnat la 4 ani cu suspendare pentru evaziune fiscală și complicitate la evaziune fiscală.

Acesta a achitat atunci și datoriile la stat, respectiv peste 80.000 de lei, sume datorate ANAF-ului.

Cristian Brat poate trimite un drept la replică pe redactia@bistriteanul.ro

Foto/Video : Diaspora Online TV

 

 

 

FOTO: Pârtia Cocoș a devenit sursă de inspirație pentru artiști ianuarie 20, 2020 - Pârtia Cocoș a devenit sursă de inspirație pentru artiștii din Bistrița. „Este o lucrare specială care are toate șansele să devină piesă de muzeu! Este chiar pârtia de schi în miniatură… De fapt Dumnezeu a făcut-o, eu doar am văzut-o și i-am dat viață”, ne-a explicat Sorin Tisa, artistul care a conceput-o.
Crește ajutorul de deces! Aproape 5500 lei pentru pensionari și asigurați ianuarie 20, 2020 - E publicat în Monitorul Oficial, că de luna aceasta, ajutorul de deces crește. Pensionarii și asigurații vor primi aproape 5.500 lei. Rudele acestora vor primi o indemnizație de peste 2.700 lei.
Patru minori găsiți de polițiști, în weekend! O fată n-a mai vrut acasă! ianuarie 20, 2020 - Poliția bistrițeană a fost alertată cu privire la dispariția a patru copii minori, din care trei din Centre de plasament. O adolescentă nu a mai vrut înapoi acasă.
Un maramureșean și-un bistrițean, reținuți de polițiști! Unul pentru tâlhărie, altul c-a făcut accident! ianuarie 20, 2020 - În acest weekend, polițiștii au reținut doi tineri. Unul din Ruscova, altul din Bistrița. Unul a intrat cu mașina, rupt de beat, într-o poartă. Altul, pentru tâlhărie calificată. Ambii au ajuns în fața instanței de judecată:
VIDEO Cum au înțeles bistrițenii să selecteze gunoiul? Ce „se ascunde” în pubelele dedicate reciclabilelor ianuarie 20, 2020 - Haine, deșeuri menajere și orice altceva ! Asta au găsit reprezentanții ADI Deșeuri în containerele semi-îngropate dedicate deșeurilor reciclabile. Agenția atrage atenția că așa nu facem altceva decât să „contaminăm” deșeurile reciclabile, care nu mai pot fi refolosite ulterior.
Stewo Plastic Prod Năsăud caută un inspector resurse umane! Amicii Building angajează ingineri! ianuarie 20, 2020 - Amicii Building caută pentru angajare șoferi categoria B și C+E! De asemenea, firmele din Bistrița caută farmacist, economist, ajutor de bucătar, ingineri sau agent de vânzări. Află ce avantaje și beneficii primești în schimb:
FOTO/VIDEO – MODELZO: 1 + 1 GRATIS! Rămâne cum s-a stabilit ianuarie 20, 2020 - Este mijlocul sezonului rece și încă există atâtea piese vestimentare pe care ai dori să le încerci în peisajul de basm. La Modelzo, poți face o achiziție extraordinară. La un produs cumpărat, primești unul gratis! Așa că poți avea un outfit diferit pentru fiecare zi de iarnă! Rămâne cum s-a stabilit!
PERFORMANȚĂ! De ziua sa și-a făcut cadou al 10-lea titlu de campion național la GO ianuarie 20, 2020 - Unul dintre frații Dobraniș, care au pus Bistrița pe harta națională a GO-ului și România pe cea internațională, a reușit performanța de a-și face cadou de ziua sa al 10-lea titlu de campion național la sportul minții.
FOTO: Bistrițenii au luat cu asalt pârtia Cocoș, în weekend! ianuarie 20, 2020 - Municipalitatea a deschis Pârtia Cocoș, doar parțial. Cu toate acestea, sute de bistrițeni s-au înghesuit în acest weekend să testeze cei 300 m de pârtie. CÂȚI au fost în primele zile:
ULTIMA ORĂ! Profesorul din Șanț, încătușat de jandarmi ianuarie 20, 2020 - Vasile Maternik, profesorul de sport din Șanț, a încercat și astăzi să se reîntoarcă la ore, după ce a făcut o „pauză” de mai bine de o lună. Acesta a încercat să intre cu forța în școală, jandarmii prezenți la fața locului fiind nevoiți să îl încătușeze și să-l ducă la poliție.
FOTO: Au sosit pubelele galbene! ianuarie 20, 2020 - Încet, încet, soseșc cele necesare pentru implementarea proiectului ”Plătești cât arunci”. Au sosit primele 15 TIR-uri cu pubelele galbene cu cip, tocmai din Germania. Și o parte din încasetări sunt ajunse. 
Aquabis: Trei străzi din Beclean, fără apă potabilă astăzi ianuarie 20, 2020 - Trei străzi din Beclean rămân astăzi fără apă, din cauza unei defecțiuni, anunță Aquabis. Cum vor fi afectați locuitorii:
Observații privind sistemul de colectare a deșeurilor în Bistrița-Năsăud ianuarie 20, 2020 - În sfârșit, ADI Deșeuri a ieșit public cu câteva explicații privind viitorul colectării deșeurilor menajere și reciclabile și tarifele percepute.Rămân, totuși, multe lucruri neelucidate, „în ceață”, pe care ADI Deșeuri trebuie să le lămurească. 
Cupa EHF: Odense Handbold-Gloria 2018 Bistrița-Năsăud 25-19. ”Ieșirea” din grupă e tot mai departe ianuarie 19, 2020 - Cel mai important meci al echipei de handball feminin Gloria 2018 BN s-a jucat în această după-amiază în orașul Odense. Cert, Odense Handbold s-a dovedit a fi la înălțimea locului 1 ocupat în grupă, fiind deja calificată în etapa superioară a  grupelor acestei competiții de handbal europene.
VIDEO: Managerul unei instituții din Bistrița, într-un top american al celor mai bune albume din ultimii 10 ani ianuarie 19, 2020 - Muncește la Bistrița, dar asta nu îl împiedică să apară și în topurile americane: Un album de muzică „născut” la Bistrița, pe care apar și doine interpretate de managerul unei instituții din oraș, a reușit performanța de a se clasa într-un top al celor mai bune 10 albume muzicale în ultima decadă, conform unei prestigioase reviste americane!