VIDEO: „Victime” colaterale? Cristina Iurişniţi, despre orele reduse şi propunerea de ministru la Educaţie

VIDEO:  „Victime” colaterale? Cristina Iurişniţi, despre orele reduse şi propunerea de ministru la Educaţie

Dacă se reduce numărul de ore în cazul elevilor în toate cele trei cicluri – primar, gimnazial şi liceal – ce se va întâmpla cu materiile care trebuie predate? Vor fi şi ele revizuite? Sau materiile vor trebui predate aşa cum sunt?

Deputatul Cristina Iurişniţi a fost întrebată ieri, la emisiunea Direct în Problemă moderată de Iulia Stupinean ce părere are despre Legea educaţiei, aflată în aceste zile pe masa preşedintelui, în curs de promulgare…

„Este vorba de o revenire la textul iniţial al legii. Până la urmă, planurile cadru trebuie să corespundă cu nevoile elevilor. Dacă legea va fi considerată neconstituţională, preşedintele o va trimite din nou în Parlament”, a afirmat Cristina Iurişniţi.

Deputatul nu s-a arătat atât de îngrijorat de această chestiune: „Nu trebuie să ne facem probleme. Un profesor bun va şti să dozeze cum trebuie aceste ore, să-şi pregătească bine disciplina. Problema este la calitatea cadrelor didactice. Aici trebuie încurajată o politică care să ducă la formarea continuă a profesorilor noştri. Să le oferim perfecţionări continue şi gratuite, aşa cum şi funcţionarii publici au acest drept. Până la urmă instruirea şi calitatea profesorilor se răsfrânge asupra copiilor. Prin urmare, eu nu sunt atât de îngrijorată din acest punct de vedere. Mă îngrijorează mai mult faptul că şcolile nu sunt dotate cum trebuie, faptul că nu avem siguranţă în şcoli, nu este asigurată paza şi protecţia lor, nu avem o masă caldă pentru copiii noştri, nu avem afterschool la nivel naţional…”, a mai spus Cristina Iurişniţi.

Planurile cadru prevăd anumite ore pentru ciclul primar, gimnazial şi liceal – a admis deputatul, recunoscând că profesorii sunt bulversaţi de atâtea schimbări.

Totuşi, nu este vorba despre o schimbare semnificativă – consideră Cristina Iurişniţi.

Un cadru didactic bine pregătit nu va avea nicio problemă în a-şi planifica materia… Mă îngrijorează totuşi bulversarea semestrelor. Odată terminăm semestrul la sfârşitul lunii ianuarie, odată – de când cu ordinul de ministru al Ecaterinei Andronescu – semestrul se termină la finalul lunii decembrie… Aşa se va continua, pentru că anul şcolar început, se aleargă cu material, de multe ori nu apuci să sedimentezi, să consolidezi cunoştinţe… Mai bine mai puţin şi de calitate, decât mult şi prost”, a punctat deputatul USR.

Cristina Iurişniţi a comentat şi numirea, la Ministerul Educaţiei, a Monicăi Anisie – „un om de anvergură pentru Ministerul Educaţiei. A mai fost ministru secretar de stat în Guvernarea Cioloş. Am înţeles că e un om de partid din PNL Bucureşti. Este de încredere şi are experienţă…”, a precizat Cristina Iurişniţi:

Ana Dragu, sunată de ministrul Sănătății! Acesta i-a promis că va deconta terapiile pentru autism ianuarie 28, 2020 - Bistrițeanca Ana Dragu, fondatoarea Centrului de Resurse și Referință în Autism Micul Prinț și vicepreședinte al FEDRA - Federația pentru Drepturi și Resurse pentru Persoanele cu Tulburări din Spectrul Autist, a fost sunată în această seară de Victor Costache, ministrul Sănătății. Acesta a ținut să lămurească declarația nefericită pe care o făcuse recent și în care afirmase că "există o corelație între autism și timpul petrecut de părinți cu copii de la vârste fragede", iar "datorită acestui fenomen tipic României, a plecării persoanelor active în străinătate avem din ce în ce mai multe cazuri de autism". 
RECORD în etilotest: Rupt de beat, a lovit două mașini parcate pe o străduță ianuarie 28, 2020 - S-a înregistrat un record, pe 2020, la alcoolemie. Din fericire, șoferul turmentat a avariat doar mașini parcate. AFLĂ cât a indicat etilotestul.
VIDEO: Bistrița Năsăud, locul I pe țară la arme letale deținute ilegal ianuarie 28, 2020 - În anul 2019, în județul Bistrița-Năsăud, nu au fost înregistrate evenimente grave săvârșite cu arme, materii explozive ori substanțe periculoase. Totuși, județul nostru se află pe locul I, în țară, la arme letale deținute ilegal. A crescut în județ spălarea de bani, dar a scăzut evaziunea fiscală. AFLĂ detalii:
UDMR, cel mai afectat partid de alegerea primarilor în două tururi. Ce se poate întâmpla în Bistrița-Năsăud ianuarie 28, 2020 - UDMR ar putea pierde între 15 şi 20 % dintre primarii pe care formaţiunea îi are în prezent, în cazul în alegerii primarilor în două tururi de scrutin, arată calculele făcute de partid şi prezentate sâmbătă în şedinţa Consiliului Reprezentanţilor Unionali care a avut loc la Cluj. Cum stau lucrurile în Bistrița-Năsăud:
FOTO/VIDEO: Ai cerut-o și acum căutați verighete?! La ATLANTIS GOLD aveți de ales dintre sute de modele ianuarie 28, 2020 - Când credeai că ai scăpat de ce a fost mai greu, cererea în căsătorie, urmează adevărata provocare! Să găsești verighetele de care să nu vă plictisiți toată viața și privindu-le pe degete să vă amintească de povestea voastră de iubire. Să fie speciale, unice, să fie pe gustul amândorura. E simplu dacă ai de unde alege. Tocmai de asta vă sfătuim atunci când vă cautați inelele pereche să treceți și pe la bijuteria ATLANTIS GOLD din B1 Shopping City, de la ieșirea din Bistrița spre Unirea. Aveți de ales dintre sute de modele și e practic imposibil să nu găsiți ceva pe gustul vostru.
BISTRIȚA: Riscă să stea o lună după gratii, după ce s-au bătut în plină stradă! ianuarie 28, 2020 - E vorba de șapte bărbați, printre care și minori, care s-au certat în plină stradă. Apoi au devenit agresivi și s-au răzbunat chiar și pe luneta unui autoturism. Acum, cinci dintre ei, sunt reținuți de polițiști.
A fost găsită persoana care și-a pierdut banii, azi dimineață, la Trezorerie ianuarie 28, 2020 - În această dimineaţă, o femeie a găsit pe scările Trezoreriei Bistrița o importantă sumă de bani. Femeia a dat dovadă de simț civic, predând banii subofiţerului jandarm care asigură paza la acest obiectiv.
VIDEO: Bistrițenii, tot mai violenți! Polițiștii au avut peste 2300 de cazuri de infracțiuni contra persoanei ianuarie 28, 2020 - Polițiștii bistrițeni și-au prezentat raportul de activitate pe 2019. Conform acestora, bistrițenii sunt tot mai violenți. Au avut de intervenit la peste 2300 de infracțiuni contra persoanei. Și au întocmit zeci de ordine provizorii de protecție, lunar.
Se caută manager pentru coordonarea activității noului Centru Comercial FilExpo din Bistrița! ianuarie 28, 2020 - Ești manager cu experiență în domeniul Retail?! Atunci noul Centru Comercial din zona de sud a Bistriței poate fi locul de muncă ideal pentru tine! Tot ce trebuie să faci este să trimiți un CV la adresa filexpo_contact@yahoo.com. Se oferă salariu motivant!
VIDEO: Război între președintele CJ și consilieri, înainte de prima ședință! Motivul: Împărțirea banilor la primării ianuarie 28, 2020 - Consilierii județeni liberali l-au acuzat ieri, în mediul online, pe președintele CJ BN, că împarte mai mulți bani primăriilor PSD-iste. Moldovan a explicat că a încercat doar echilibrarea bugetelor, pentru că Guvernul a împărțit mai mulți bani primăriilor PNL-iste. ”În 2020 am revenit la practicile PDL-iste din 2005” a declarat acesta.
VIDEO – Radu Moldovan: Am tăcut, dar nu mai pot! Noul Guvern condamnă românii la moarte! ianuarie 28, 2020 - Președintele Consiliului Județean Bistrița Năsăud a răbufnit azi, în cadrul unei conferințe. Acesta a explicat că a tăcut 7 ani, și nu a făcut politică, dar nu mai poate. ”Guvernul nu asigură salarii și hrană, condamnă românii la moarte și face jocuri murdare de culise!”. AFLĂ despre ce e vorba:
Jumătate din județ, sub cod galben de ninsori și viscol ianuarie 28, 2020 - ANM a emis o atenționare cod galben de ninsori și viscol, în zona muntoasă, pentru 26 de județe. Printre ele se numără și Bistrița-Năsăud, fiind vizat jumătate din județ.
Care ați pierdut o sumă mare de bani pe scările Trezoreriei Bistrița? ianuarie 28, 2020 - O sumă importantă de bani a fost găsită în această dimineață pe scările Trezoreriei Bistrița. Jandarmeria caută acum persoana care era pe punctul să-și plătească scump neatenția. 
VIDEO: Se modernizează 15 km de drum județean ce leagă Nușeni de alte localități! Prima centură a Becleanului trece prin Nușeni ianuarie 28, 2020 - Două contracte de peste 20 milioane de lei, semnate azi la Consiliul Județean. Se modernizează 15 km de drumuri județene, ce leagă Nușeni de alte localități. ”Prima centură a Becleanului trece prin Nușeni” a spus râzând primarul comunei.
Hyundai Motorsport a triumfat în Raliul Monte-Carlo ianuarie 28, 2020 - Hyundai Motorsport a început sezonul 2020 din Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC) cu o victorie.