23.5 C
Bistrița
luni, iunie 17, 2024

2.500 de elevi din Bistrița-Năsăud primesc o masă caldă anul acesta școlar

În acest an școlar, 2.500 de elevi din Bistrița-Năsăud primesc o masă caldă, fiind incluși în programul Ministerului Educației. Toate cele 8 școli din județul nostru incluse în program sunt din mediul rural.

300 de școli din toată țara vor asigura elevilor lor o masă caldă pe zi, fiind incluse în programul Ministerului Educației. Printre ele se numără și 8 din Bistrița-Năsăud, toate din mediul rural, care au în total în jur de 2.500 de elevi.

„Ministerul Educției a realizat o selecție atentă pentru ca de acest program să beneficieze acele 300 de școli care au cea mai mare nevoie. (…) Din această listă, spre deosebire de anii anteriori, nu mai fac parte colegii naționale, pe care considerăm că le putem include în lista celor care au cea mai mare nevoie de masă caldă”, a declarat ministrul Educației Sorin Cîmpeanu, citat de edupedu.ro.

Vor primi o masă caldă elevii de la două școli din comuna Matei, de la două școli din comuna Tiha Bârgăului, dar și din Parva, Târlișua, Livezile și Leșu. Valoarea meselor calde primite de elevi este de 15 lei/zi/elev.

Elevii vor primi mesele calde abia după ce se vor organiza licitații în acest sens. Deocamdată normele de aplicare pentru program nu au fost încă adoptate, astfel că nu se pot oferi produse copiilor momentan.

 

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

  1. O masa calda, înseamnă o masa servita în sala de mese și de persoane calificate, câte scoli au as ceva? În rest nu va fi decât o masa tip catering adusa intr-o caserola, un paraindarat pt anumite firme ale unor prieteni

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

SmartyKids Bistrița, Italtextil Sărata, Aquabis, RCB Electro sau Stewo Năsăud caută personal! Toate posturile disponibile, aici:

SmartyKids Bistrița caută persoană zâmbitoare, energică și pozitivă care doreşte să se dezvolte în sfera educațională și în lucrul cu copiii! Este un avantaj să fii absolventă sau viitoare absolventă a învățământului superior în Pedagogie sau Psihologie. NOI locuri de muncă - la STEWO  PLASTIC Năsăud, RCB ELECTRO, Aquabis sau TeraSteel:

STEWO PLASTIC din Năsăud angajează asistent producție. NOI locuri de muncă, la Bistrița

STEWO  PLASTIC Prod din Năsăud caută asistent de producție, iar RCB ELECTRO 97 Bistrița are nevoie de Manipulant mărfuri și Derulatorist. NOI locuri de muncă sunt disponibile la Smarty Kids Bistrița, Aquabis, Restaurant Arena by Casa EMA sau TeraSteel:

TeraSteel angajează operatori producție, Sanovil caută biolog/biochimist. NOI locuri de muncă, la Restaurant Arena by Casa EMA

Clinica Sanovil Bistrița angajează Biolog / Biochimist. Cunoștințele de microbiologie constituie un avantaj. TeraSteel caută operatori producție. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, RCB Electro, Restaurant Arena by Casa EMA: