0.3 C
Bistrița
joi, decembrie 1, 2022

20 de ani de la dispariția fără urmă a unui băiat de 13 ani… Prin ce a trecut familia sa în ultimele două decenii

Anul acesta se împlinesc 20 de ani de la una dintre cele mai vechi dispariții din evidențele Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud. Lucian Ilie Brătfălean, care acum ar avea 33 de ani, a dispărut fără urmă de la o stână din comuna Urmeniș.

În 1998, Lucian Ilie Brătfălean, un băiețel de 13 ani din Urmeniș dispărea fără urmă. Una dintre ipoteze este că băiatul, fascinat de ciobanii care își petrec anul cutreierând țara cu oile, s-ar fi dus cu un oier.

Părinții l-au căutat luni bune, iar la începutul anului 1999 au sesizat și la poliție dispariția băiatului. Anul acesta se fac 20 de ani de la dispariția lui Lucian, care ar trebui să aibă 33 de ani.

„La data dispariției, minorul era îmbrăcat în pantaloni de trening de culoare neagră, bluză de culoare albastră cu negru și cizme de cauciuc”, se preciza în fișa dispariției de la IPJ Bistrița-Năsăud.

La 11 ani de la dispariție, în luna noiembrie a anului 2009, un tânăr contacta familia Brătfălean și susținea că este fiul pierdut. Culmea, acesta părea să semene cu puștiul dispărut și părea să-și amintească frânturi din copilărie.

Acesta a petrecut două zile cu familia Brătfălean, după care a spus că pleacă în județul Sibiu unde avea locuința, susținând că se va întoarce de sărbători, alături de soția sa și copilul lui. Familia Brătfălean a menținut legătura cu tânărul mai bine de o lună, după care acesta nu a mai răspuns la telefon.

Devastați că-și pierd pentru a doua oară fiul, familia Brătfălean anunță poliția despre cea de-a doua dispariție. Polițiștii nici nu au știut că Lucian, acum un tânăr cu familie, apăruse la ușa familiei sale.

L-au găsit ulterior la o stână din localitatea Dunărea, județul Constanța. L-au adus la familia din Urmeniș, însă tânărul a spus că nu i-a văzut în viața sa pe soții Brătfălean.

Polițiștii nu au stat la discuții și i-au luat probe ADN tânărului, pentru a compara cu cei despre care spuneau că-i sunt părinți. Testele au scos în evidență că tânărul nu era Lucian, ci doar a profitat de drama bistrițenilor, care încă mai speră să își găsească fiul.

Deși au trecut două decenii de la dispariție, Lucian Brătfălean încă este în evidența polițiștilor, care continuă să îl caute.

Sursa: copiidisparuti.wordpress.com

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

BETAK angajează agent vânzări și gestionar, Cibela are nevoie de personal pentru curățenie

Se fac angajări la Cibela, Betak și Italtextil Sărata, care are nevoie de secretar administrativ, dar...

Dă personalitate casei tale, cu perdelele ArYaS. Cel mai nou showroom din oraș asigură inclusiv măsurătorile și montarea

Dacă ochii sunt oglinda sufletului, cu siguranță ferestrele sunt oglinda casei. Un motiv în plus ca...

MATEROM Automotive Bistrița: Treci prin iarnă fără griji!

Venirea iernii este o certitudine, așa că asigură-te că autoturismul tău este pregătit. Verifică-i frânele, farurile...