23.5 C
Bistrița
luni, iunie 17, 2024

2031 absolvenți de clasa a VIII-a susțin săptămâna viitoare examenul de Evaluare Națională

2031 absolvenți de clasa a VIII-a s-au înscris la examenul național de Evaluare Națională. Dintre aceștia, 782 sunt din mediul rural. Examenele încep în a treia zi de Rusalii, marți, 22 iunie.

La examenul de Evaluare Națională s-au înscris 2031 absolvenți de clasa a VIII-a din școlile județului, anunță Inspectoratul Școlar Județean. 782 dintre absolvenți provin din mediul urban.

Examenul începe marți, 22 iunie 2021, cu proba scrisă la Limba și literatura română. 

Proba la Matematică se desfășoară joi, 24 iunie, iar cea de Limba și literatura maternă – vineri, 25 iunie 2021.

Proba la Limba și literatura maghiară va fi susținută de 48 elevi.

14 elevi vor susține proba la Limba și literatura germană.

Probele scrise încep la ora 9:00 și se vor desfășura în 63 de centre de examen.

Comisia județeană de organizare a examenului de Evaluare Națională din cadrul Inspectoratului Școlar Bistrița-Năsăud a aprobat un număr de 23 de solicitări privind asigurarea condițiilor de egalizare a șanselor, conform normelor metodologice în vigoare.

Aceste adaptări vizează în principal prelungirea timpului destinat redactării lucrărilor scrise, asigurarea de săli separate, prezența unui însoțitor, utilizarea calculatorului de buzunar, a tablei pitagoreice, a hărților mentale sau a tabelelor cu formule matematice, în funcție de particularitățile individuale și cele specifice tulburărilor de neurodezvoltare.

Primele rezultate vor fi afișate în centrele de examen marți, 29 iunie, până la ora 14:00.

Contestațiile pot fi depuse în zilele de 29 iunie 2021 în intervalul orar 16:00-19:00 și 30 iunie în intervalul orar 8:00-12:00.

Acestea pot fi depuse/transmise și prin mijloace electronice. Candidații vor semna o declarație tip prin care au luat la cunoștință că nota acordată în urma soluționării contestației poate crește sau descrește, după caz.

Rezultatele finale vor fi afișate duminică, 4 iulie 2021.

În județul Bistrița-Năsăud, s-au constituit trei centre zonale de evaluare la Școala Gimnazială „Avram Iancu”, Școala Gimnazială „Lucian Blaga” și Liceul de Arte „Corneliu Baba” Bistrița, a mai transmis Inspectoratul Școlar Județean Bistrița-Năsăud.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

SmartyKids Bistrița, Italtextil Sărata, Aquabis, RCB Electro sau Stewo Năsăud caută personal! Toate posturile disponibile, aici:

SmartyKids Bistrița caută persoană zâmbitoare, energică și pozitivă care doreşte să se dezvolte în sfera educațională și în lucrul cu copiii! Este un avantaj să fii absolventă sau viitoare absolventă a învățământului superior în Pedagogie sau Psihologie. NOI locuri de muncă - la STEWO  PLASTIC Năsăud, RCB ELECTRO, Aquabis sau TeraSteel:

STEWO PLASTIC din Năsăud angajează asistent producție. NOI locuri de muncă, la Bistrița

STEWO  PLASTIC Prod din Năsăud caută asistent de producție, iar RCB ELECTRO 97 Bistrița are nevoie de Manipulant mărfuri și Derulatorist. NOI locuri de muncă sunt disponibile la Smarty Kids Bistrița, Aquabis, Restaurant Arena by Casa EMA sau TeraSteel:

TeraSteel angajează operatori producție, Sanovil caută biolog/biochimist. NOI locuri de muncă, la Restaurant Arena by Casa EMA

Clinica Sanovil Bistrița angajează Biolog / Biochimist. Cunoștințele de microbiologie constituie un avantaj. TeraSteel caută operatori producție. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, RCB Electro, Restaurant Arena by Casa EMA: