11.9 C
Bistrița
marți, mai 30, 2023

FOTO: Peste 25.000 de pubele negre, verificate de inspectorii ADI Deșeuri BN: „O risipă de resurse importante…!

În perioada aprilie – mai, inspectorii Corpului de Control al ADI Deșeuri Bistrița-Năsăud au controlat peste 25 000 de pubele negre din toate zonele județului. Au verificări atât în mediul urban, cât și din mediul rural.

În cadrul acestor acțiuni de control s-a pus accent pe INFORMAREA cetățenilor cu privire la colectarea selectivă a deșeurilor.

Constatăm că încă mulți cetățeni nu colectează deșeurile selectiv. Din păcate, inspectorii ADI Deșeuri Bistrița-Năsud au găsit cantități semnificative de deșeuri reciclabile în pubela neagră.

Deșeurile depuse în pubela neagră se duc direct pe groapă, nu intră în stația de sortare. Pierdem lună de lună deșeuri reciclabile pentru că nu sunt puse la locul lor, în recipienții destinați fracțiilor reciclabile.

Deșeurile reciclabile din aluminiu, din hârtie / carton și din plastic au valoare dacă sunt colectate separat corect !

Acestea generează venituri semnificative pentru comunitățile din județul nostru.

Este o risipă de resurse importante să aruncăm deșeurile reciclabile în pubela neagră”, au avertizat inspectorii ADI Deșeuri.


Aceștia ne reamintesc că trebuie să colectăm separat deșeurile pentru a reduce poluarea mediului înconjurător. Totodată, economisim astfel resursele limitate ale planetei noastre. Dar în același timp le oferim și copiilor noștri un viitor mai curat.

Nu mai depuneți deșeuri reciclabile în pubela neagră – destinată deșeurilor reziduale. Riscați să fiți amendați cu sume cuprinse între 100 și 300 lei!

Hai să dăm valoare deșeurilor și să facem Bistrița-Năsăud un județ mai curat!”, ne roagă inspectorii ADI Deșeuri Bistrița-Năsăud.

ARTICOLE SIMILARE

3 COMENTARII

  1. Ce-ar fi daca pubelele cu deseuri nesortate nu s-ar prelua de catre Supercom ? Sa ramina gospodarii cu ele pina invata lectia despre grija pentru mediu ?

    • Conform contractelor platite , au Obligatia sa ridice deseurile sortate, pubela galbena , dar nu o fac , de ce ? ei nu raspund ? daca firma asta e NUMITA POLITIC , face ce doreste ?

  2. Supercom NU RIDICA PUBELELE GALBENE, s-a umplut si ne-am saturat sa stam cu deseurile pe langa pubela, de aceea le aruncam la menajer pt ca ala se ridica. Le ridica selectiv numai de unde le convine
    Am sunat, le-am spus adresa , m-au intrebat cate deseuri am , din ce categorie si degeaba, nu au venit de vreo 4-5 luni
    Mergeti la SUPERCOM sii strangeti de o o, ca ei nu fac treaba.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Balkan International Wine Competition, pentru prima dată în România! Cină de gală, alături de cei mai buni maeștri ai vinului din Europa

La început de iunie, spectaculosul castel Teleki de la Posmuș devine „capitala” europeană a vinului. Balkan...

Noi locuri de muncă, la Supercom, GeoSil Clean, Amicii Building și Iproeb. Ofertă Marea Britanie

Se caută personal pentru construcția rețelelor de fibră optică în Marea Britanie. Este nevoie de supervizor șantier, jonctor fibră optică, șofer profesionist, asfaltator, excavatorist, muncitor. Noi locuri de muncă, disponibile și la Supercom, GeoSil Clean, Amicii Building sau IPROEB.

Organizatorii Transylvania Green Energy Forum au anunțat speakerii din cadrul evenimentului

Transylvania Green Energy Forum are loc în curând la Cluj-Napoca. Tranziția înspre energia verde devine o...