6.7 C
Bistrița
vineri, aprilie 19, 2024

FOTO: Peste 25.000 de pubele negre, verificate de inspectorii ADI Deșeuri BN: „O risipă de resurse importante…!

În perioada aprilie – mai, inspectorii Corpului de Control al ADI Deșeuri Bistrița-Năsăud au controlat peste 25 000 de pubele negre din toate zonele județului. Au verificări atât în mediul urban, cât și din mediul rural.

În cadrul acestor acțiuni de control s-a pus accent pe INFORMAREA cetățenilor cu privire la colectarea selectivă a deșeurilor.

Constatăm că încă mulți cetățeni nu colectează deșeurile selectiv. Din păcate, inspectorii ADI Deșeuri Bistrița-Năsud au găsit cantități semnificative de deșeuri reciclabile în pubela neagră.

Deșeurile depuse în pubela neagră se duc direct pe groapă, nu intră în stația de sortare. Pierdem lună de lună deșeuri reciclabile pentru că nu sunt puse la locul lor, în recipienții destinați fracțiilor reciclabile.

Deșeurile reciclabile din aluminiu, din hârtie / carton și din plastic au valoare dacă sunt colectate separat corect !

Acestea generează venituri semnificative pentru comunitățile din județul nostru.

Este o risipă de resurse importante să aruncăm deșeurile reciclabile în pubela neagră”, au avertizat inspectorii ADI Deșeuri.


Aceștia ne reamintesc că trebuie să colectăm separat deșeurile pentru a reduce poluarea mediului înconjurător. Totodată, economisim astfel resursele limitate ale planetei noastre. Dar în același timp le oferim și copiilor noștri un viitor mai curat.

Nu mai depuneți deșeuri reciclabile în pubela neagră – destinată deșeurilor reziduale. Riscați să fiți amendați cu sume cuprinse între 100 și 300 lei!

Hai să dăm valoare deșeurilor și să facem Bistrița-Năsăud un județ mai curat!”, ne roagă inspectorii ADI Deșeuri Bistrița-Năsăud.

ARTICOLE SIMILARE

3 COMENTARII

  1. Ce-ar fi daca pubelele cu deseuri nesortate nu s-ar prelua de catre Supercom ? Sa ramina gospodarii cu ele pina invata lectia despre grija pentru mediu ?

    • Conform contractelor platite , au Obligatia sa ridice deseurile sortate, pubela galbena , dar nu o fac , de ce ? ei nu raspund ? daca firma asta e NUMITA POLITIC , face ce doreste ?

  2. Supercom NU RIDICA PUBELELE GALBENE, s-a umplut si ne-am saturat sa stam cu deseurile pe langa pubela, de aceea le aruncam la menajer pt ca ala se ridica. Le ridica selectiv numai de unde le convine
    Am sunat, le-am spus adresa , m-au intrebat cate deseuri am , din ce categorie si degeaba, nu au venit de vreo 4-5 luni
    Mergeti la SUPERCOM sii strangeti de o o, ca ei nu fac treaba.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Se fac angajări la Crama JELNA, Clinica Sanovil și RCB Electro

Crama JELNA are nevoie de bucătar, ajutor bucătar și personal curățenie. Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut, economist, asistent medical generalist. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ROMBAT, RCB Electro, STEWO Năsăud și Aquabis. 

Se fac angajări la Stewo Năsăud și Supercom! Se caută secretară cu abilități de contabilă și operator în Sânmihaiu de Câmpie

Societate comercială din Sânmihaiu de Câmpie angajează secretară cu abilități de contabilă și operator introducere date. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ICPE Bistrița și Restaurant Hotel Coroana. Supercom are nevoie de conducători auto și mecanici, dar și muncitori necalificați. 

Mobilă nouă, fără defecte! Calitate germană, prețuri excelente! Mobilă Outlet Gherla oferă un discount de 10% cititorilor noștri la toate piesele de mobilier! Oferta...

Mobilă Outlet Gherla aduce pe piața din România mobilă nouă, sigilată și de cea mai înaltă calitate, de la furnizori consacrați din Germania. Aici găsiți o gamă variată de mobilier pentru toate încăperile locuinței, la prețuri mult mai mici față de prețul de catalog al furnizorilor.