3.9 C
Bistrița
miercuri, februarie 21, 2024

33 de profesori necalificați în școlile din județ. Cel mai mare deficit la Fizică și Matematică

Potrivit șefului Inspectoratului Școlar Județean Bistrița-Năsăud, Cristian Nicula, din totalul de 3.637 de cadre didactice din județul nostru, doar 33 sunt necalificate. Cel mai greu de ocupat sunt posturile pentru materiile Fizică și Matematică.

Conform datelor prezentate de inspectorul școlar general în cadrul ședinței Colegiului Prefectural, în Bistrița-Năsăud, din totalul de 3.637 de posturi didactice, 3.604 sunt ocupate de profesori calificaţi şi 33 de profesori necalificați.

Cristian Nicula a explicat faptul că cei necalificați nu au absolvit în specialitatea pe care o predau, însă toți au studii superioare. Cel mai dificil de ocupat sunt posturile pentru catedrele de Fizică și Matematică, situația fiind foarte bună la capitolul învățători.

Acesta a mai anunțat faptul că 49.500 de elevi vor urma cursurile în anul școlar 2023-2024, cu 1.500 mai mulți față de anul școlar trecut (48.000 elevi), ca urmare a întoarcerii în țară a multor familii cu copii, înființării noilor creșe sau a numărului mai mare de elevi care au intrat la liceu față de cei care au absolvit.

ARTICOLE SIMILARE

7 COMENTARII

  1. Cea mai mare problema la Matematica si Fizică…si când stăm să ne gândim că unii directori fac tot ce pot ca să înlăture profesorii cu experiență, pensionarii in special, pe simplul motiv că din perspectiva lor (a directorilor), nu sunt ceea ce trebuie și că trebuie făcut loc pentru personalul tânăr, nespecializat, și fără experiență de predare a materiilor care sunt asa de importante.

    • Dacă e pensionar, însemna că a muncit, s a uzat, s a perimat!!! E vremea sa se odihnească, sa se plimbe, sa se bucure de nepoți!! Sunt mulți tineri cu vocație pt meseria de dascal, dar nu au loc de…. Interese!!! Și ei au nevoie de o pâine pe masa!!! Știu sa folosească tehnologia, și au nevoie de sprijin și încredere!!! Sa mulțumim domnului pentru pensie, și sa o mâncăm sănătoși!!!

  2. Ce vorbiți măi ia urmăriți saiturile de titularizare și definitivat și vedeți că cel puțin 50 la sută din cadrele didactice din județ au vechime in sistem peste 5 și chiar și 10 ani și au note de 2,3,4 și 10 la sută i-au și pensii și salarii și sunt expirați învață o dată cu elevii și mai au pretenții și la rezultate școlare când ei scot pe bandă rulantă analfabeți să le fie rușine

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Clinica Sanovil caută specialist Resurse Umane și recepționist, ROMBAT are nevoie de metrolog, inginer și operatori

Noi locuri de muncă sunt disponibile la Clinica Sanovil, Eurocompozite, Rombat și Fan Courier. CML are nevoie de doi topometriști, iar Electroplast caută manager și operatori. Oferta completă – mai jos:

14 Februarie este aici! Reduceri speciale, la SPOT GSM, de Ziua Îndrăgostiților

Cu ocazia Zilei Îndrăgostiților, vă invităm să ne vizitați în magazinele noastre din Bistrița: Calea Moldovei 40 (box Kaufland), respectiv Bd. Independenței 97-99 (incintă Kaufland) unde vă puteți răsfăța pe voi și pe cei dragi cu cele mai frumoase și utile accesorii GSM.

Se fac angajări la Electroplast Bistrița: Se caută Key Account manager și operatori

Noi locuri de muncă sunt disponibile la ELECTROPLAST Bistrița, care angajează Key Account Manager și operatori Cabluri Electrice. Patiseria Sweet Iris de pe Năsăudului are nevoie de vânzătoare. NOI locuri de muncă, la CML, Fan Courier, Leoni și Aquabis. Oferta completă – mai jos: