11.6 C
Bistrița
luni, aprilie 29, 2024

Un beneficiar al pensiei speciale din Bistrița-Năsăud reacționează: Impozitarea suplimentară a pensiilor speciale încalcă Constituția

Fostul președinte al Curții Constituționale Augustin Zegrean, beneficiar de pensie specială, reacționează la decizia deputaților de a „taxa” pensiile speciale mari cu până la 85% și spune că „impozitarea suplimentară a pensiilor speciale încalcă Constituția”.

Miercuri, deputații au adoptat un proiect de lege care prevede impozitarea pensiilor speciale cu până la 85%. Mai exact, pensiile cuprinse între 2.000 și 7.000 de lei vor fi impozitate cu 10%, iar cele care trec de 7.000 de lei – cu 85%. Dacă proiectul nu va fi contestat la Curtea Constituțională, legea va merge spre promulgare.

Fostul președinte al Curții Constituționale Augustin Zegrean susține că prin impozitarea suplimentară a pensiilor speciale este încălcată Constituția, care vorbește despre „justa așezare a sarcinilor fiscale”.

„Eu sunt beneficiar al unei pensii de serviciu, dar voi vorbi din punct de vedere al Constituției. Există o cotă unică de impozitare, de 16%, și atunci cum poti justifica faptul că unora le aplici impozit de 16%, iar altora de 85%? (…) În România există salarii de 20.000 de lei, chiar salarii de 10.000 de euro, dar despre impozitarea suplimentară a acestora nu vorbește nimeni. Numai chiaburii și pensionarii trebuie stârpiți”, a declarat Augustin Zegrean pentru Hotnews.ro.

După ce s-a pensionat și a plecat de la Curtea Constituțională, Augustin Zegrean s-a retras la Bistrița, unde și-a deschis un birou de avocatură. Acesta încasează lunar o pensie de serviciu și una specială de parlamentar. La acestea se adaugă veniturile din avocatură.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială pentru automobile Škoda

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială* Schimb kit curea distribuție pentru automobile Škoda din 2017-2019 (4+) și automobile Škoda din 2016 sau anterior (7+):

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz:

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz:

Aquabis angajează electrician și consilier juridic, Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut și asistent medical generalist

Aquabis caută electrician și consilier juridic, iar la Clinica Sanovil este nevoie de fiziokinetoterapeut, asistent medical generalist și specialist marketing. Crama JELNA angajează bucătar, ajutor bucătar și personal curățenie. Noi locuri de muncă sunt disponibile la RCB Electro, Leoni Bistrița și STEWO Năsăud.