10.4 C
Bistrița
duminică, aprilie 28, 2024

VIDEO: Vin alegătorii la secția de votare, leru-i ler…!

Mii de bistrițeni ar trebui să voteze în acest weekend și în occident. Ca să mai descrețească frunțile unora, doi angajați – membri în comisia de vot din Gijon, Spania – au improvizat o colindă:

Ca să mai descrețească puțin frunțile românilor aflați departe de casă – sau poate ca să-i atragă spre secțiile de vot amenajate în diaspora – doi membri în comisia de vot din Gijon, Spania – și-au colindat concetățenii.

La finalul primei zile de vot, membri ai comisiei de vot din Gijon, Spania, au compus o colindă și au interpretat-o”, au transmis reprezentanții Ambasadei României în Spania. 

Colinda interpretată de cei doi membri ai comisiei a adunat sute de aprecieri și câteva zeci de comentarii, chit că versurile introduc în tradiționala colindă Leru-i ler – noi simboluri și referințe culturale. Ele se referă la măști, dezinfectanți, mănuși de protecție sau ștampile – simboluri cu care, te pomenești că va trebui să ne obișnuim de-acum și în  colindele de sărbători… 

[arve url=”https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fambasada.madrid%2Fvideos%2F786468218571144%2F&show_text=0&width=560″ aspect_ratio=”560:316″ loop=”no” muted=”no” /]

Potrivit AlephNews, la finalul primei zile, în străinătate votaseră peste 85.000 de cetățeni români. Prezența este comparabilă cu cea de acum patru ani, dar numărul voturilor trimise prin corespondență este mai mare. Datele în timp real pentru alegeri parlamentare 2020 în diaspora pot fi verificate AICI.

Sursa foto  & video @ Ambasada României în Spania

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială pentru automobile Škoda

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială* Schimb kit curea distribuție pentru automobile Škoda din 2017-2019 (4+) și automobile Škoda din 2016 sau anterior (7+):

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz:

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz:

Aquabis angajează electrician și consilier juridic, Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut și asistent medical generalist

Aquabis caută electrician și consilier juridic, iar la Clinica Sanovil este nevoie de fiziokinetoterapeut, asistent medical generalist și specialist marketing. Crama JELNA angajează bucătar, ajutor bucătar și personal curățenie. Noi locuri de muncă sunt disponibile la RCB Electro, Leoni Bistrița și STEWO Năsăud.