12.7 C
Bistrița
marți, aprilie 30, 2024

În an pandemic, românii au descoperit Colibița

În 2020, mai de voie, mai de nevoie, românii și-au descoperit țara. Au avut trecere și destinațiile despre care nu știau mare lucru, precum Colibița sau Ciungetu Malaia din Vâlcea.

Românii care și-au făcut vacanța în străinătate anul trecut au ales Grecia și Turcia și doar 8% s-au aventurat în destinații exotice, arată un studiu realizat de agenția Hello Holidays.

Marea majoritate, însă, au preferat să își facă vacanțele în țară și să descopere noi destinații despre care nu știau mare lucru.

„Românii au descoperit țara lor, în anul pandemic 2020, zone de vacanță despre care nici nu știau că există. Au vizitat Ciungetu Malaia din județul Vâlcea, Colibița din județul Bistrița-Năsăud, plaja Cochilia din Tuzla ori barajul de la Stânca Costești, dar și Grecia, Turcia, principalele destinații externe ale anului trecut. Muntele, dar și litoralul, au atrac cei mai mulți dintre turiștii care și-au petrecut vacanța în România. Au călătorit cu familia, au optat în special pentru spații de cazare cu interacțiune redusă cu alți turiști și au plătit sub 500 de euro/persoană”, se arată în studiu.

Românii nici nu au cheltuit în vacanță ca în alți ani. Același studiu arată că suma medie cheltuită nu a depășit 500 de euro. Majoritatea au călătorit cu mașina personală și mulți dintre ei au locuit în vile, cabane sau apartamente închiriate. Doar o treime dintre cei care au luat parte la acest studiu au declarat că s-au cazat la hotel.

Se pare că și în 2021 românii vor opta tot pentru Grecia și Turcia și mai puțin Spania, Italia sau Bulgaria.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Pizzeria Allegria angajează casier și ospătar pentru Bistrița și Năsăud. NOI locuri de muncă la Sanovil, Aquabis, MasterFoam

Pizzeria Allegria are nevoie de casier și ospătar pentru Bistrița și Năsăud. Aquabis caută electrician priceput, iar la Clinica Sanovil e nevoie de fiziokinetoterapeut, asistent medical generalist și specialist marketing. Noi locuri de muncă sunt disponibile la RCB Electro, Leoni Bistrița și STEWO Năsăud. 

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială pentru automobile Škoda

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială* Schimb kit curea distribuție pentru automobile Škoda din 2017-2019 (4+) și automobile Škoda din 2016 sau anterior (7+):

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz:

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz: