21.9 C
Bistrița
vineri, mai 3, 2024

FOTO: ADIO pârtia Cocoș?!? O alunecare de teren ar pune capăt schiatului pe pârtia mare, pentru totdeauna!

Dealul Cocoș a luat-o la vale, exact pe traseul pârtiei. „Craterul” format ar  pune capăt schiatului, pentru totdeauna, pe pârtia mare.  Nu e prima alunecare de teren care afectează pârtia.

Bistrițenii au putut schia aproximativ trei săptămâni pe pârtia teleschi. Pârtia Cocoș NU a fost deschisă de autorități, care au considerat că, inclusiv cu pornirea tunurilor de zăpadă, nu s-ar crea condițiile necesare pentru schiat.

Ca și cum vremea neprielnică nu ar fi fost de ajuns, odată cu topirea zăpezii a ieșit la iveală încă un amănunt șocant. Dealul Cocoș a luat-o la vale.

Peretele abrupt s-a rupt în două, formându-se un crater de aproape doi metri, pe jumătate din lățimea pârtiei. Alunecarea a fost mascată de zăpada adunată acolo cu tunurile dar acum, când începe să se topească, zona pare de-a dreptul înfricoșătoare”, scrie sportulbistrițean.ro.

Aceasta nu e prima alunecare de teren care afectează Pârtia Cocoș. În 2018, a mai avut loc una, dar în partea de sus, la bazinele de acumulare a apei necesare pentru realizarea de zăpadă artificială.

Pârtia de schi de 7 milioane euro o ia la vale

Atunci, municipalitatea a alocat aproape 200.000 de lei pentru reparații. Reparațiile au fost făcute cu ”costul unei vieți”. Atunci, un muncitor de 38 de ani a murit, strivit sub un utilaj cu care lucra la remedierea alunecărilor de la pârtia de schi Cocoș.

De această dată însă, craterul format în urma alunecări de teren, care a fost mascată de zăpadă, ar părea să pună capăt schiatului pe pârtia mare, pentru totdeauna.

Dacă în partea de jos, pe pârtia mică aproape că se poate schia și astăzi, partea de sus e greu de crezut că se va mai amenaja vreodată”, concluzionează cei de la sportulbistrițean.ro

 

 

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Pizzeria Allegria angajează casier și ospătar pentru Bistrița și Năsăud. NOI locuri de muncă la Sanovil, Aquabis, MasterFoam

Pizzeria Allegria are nevoie de casier și ospătar pentru Bistrița și Năsăud. Aquabis caută electrician priceput, iar la Clinica Sanovil e nevoie de fiziokinetoterapeut, asistent medical generalist și specialist marketing. Noi locuri de muncă sunt disponibile la RCB Electro, Leoni Bistrița și STEWO Năsăud. 

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială pentru automobile Škoda

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială* Schimb kit curea distribuție pentru automobile Škoda din 2017-2019 (4+) și automobile Škoda din 2016 sau anterior (7+):

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz:

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz: