12.9 C
Bistrița
luni, mai 20, 2024

SCADE numărul de infectări! Există paturi libere pe secția COVID a spitalului

O veste bună sosește de la Spitalul Județean, acolo unde, pe secția COVID, începe să se aerisească. Dacă săptămâna trecută căutau soluții de suplimentare a paturilor, acum există paturi libere. Și incidența scade în municipiu, iar dacă trendul se menține, am putea scăpa de scenariul roșu.

Raportările zilnice făcute de DSP BN arată o scădere a cazurilor de COVID înregistrate la nivelul județului nostru.

Ieri se raportau doar 45 de cazuri noi depistate în 24 de ore, în ideea în care nu de mult se dobora record negativ, cu peste 100 de persoane infectate depistate în 24 de ore.

Săptămâna trecută se căutau soluții de suplimentare a paturilor pentru cazurile de COVID care necesitau internare, apelându-se la spitalul din Năsăud, pentru suplimentare, la Bistrița fiind PLIN.

Astăzi, în schimb, există paturi libere și la Bistrița, ceea ce arată că numărul de infectări scade. Secția ATI încă rămâne plină.

În acest moment, pe secția COVID avem 95 de paturi ocupate și 8 libere. Pe secția ATI, toate cele 9 paturi sunt ocupate”, a explicat, pentru Bistrițeanul.ro, purtătorul de cuvânt al SJUB, Florin Lazăr.

Și incidența în municipiu scade ușor. Ieri, aceasta era de 3,21/1.000 de locuitori. Dacă-și păstrează trendul descrescător, Bistrița ar putea scăpa de scenariul roșu.

A crescut, în schimb, capacitatea de vaccinare, depășind deja 1.200 de doze administrate zilnic. Numărul persoanelor vaccinate cu AMBELE doze, pe raza județului, a ajuns la 19.249, depășind cu aproape 7.000 numărul de infectări depistate de la începutul pandemiei: 11.323.

 

 

 

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

SENZAȚIE: Epilare definitivă cu Soprano ICE- Alexandrite 755 prin răcire cu gheață, acum, la Paula Murg Beauty – Cult by Nella

Epilarea definitivă e acum mai simplă și mai la îndemână ca oricând. Diferența o face însă...

Se fac angajări la Stewo Plastic Năsăud, Fan Courier, Hotel Coroana și Crama Veche

Stewo Plastic Năsăud are nevoie de un asistent producție, Fan Courier caută curieri serioși în Bistrița! Crama Veche angajează administrator, barman, ospătar și ajutor bucătar. Pizzeria Allegria are nevoie de casier și ospătar pentru Bistrița și Năsăud.

Când este cel mai bine să îți programezi vizita la service? Oricând. De oriunde. La orice oră

Materom Automotive îți oferă posibilitatea programării online a mașinii tale Mercedes-Benz, ca vizitator sau prin logare în contul tău Mercedes Me.