12.7 C
Bistrița
marți, aprilie 30, 2024

Primarul Turc dă replica în scandalul teraselor dezafectate de pe Pietonal

Terasele de pe pietonal au fost ridicate, ca să facă loc ”viziunii” primarului. La ceas de seară, primarul a ieșit cu o replică, în spațiul online.

Au dispărut și singurele terase rămase pe pietonal. Deși au obținut autorizații pentru ele și au plătit taxele aferente, primarul Ioan Turc a ordonat ridicarea lor.

HAOS: După ce le-a dat autorizații și le-a luat banii, Primăria Bistrița ordonă să dispară terasele rămase deschise pe Pietonal

Motivul? Ca să încapă decorațiile de Crăciun, respectiv evenimentele care vor avea loc în zonă. Așa că azi, edilul s-a dus însoțit astăzi însoțit de poliția locală pentru a ridica și „terasa cea mai încăpățânată”.

Reprezentanții Direcției Patrimoniu susțineau că atunci când s-au dat autorizațiile NU se știa că se vor organiza evenimente în zona pietonală.

FOTO/VIDEO: După indicațiile primarului Turc, s-au dezafectat terasele autorizate care îi încurcau viziunea în Centrul Vechi

La ceas de seară, primarul Ioan Turc a ieșit cu o replică în ”scandalul teraselor”.

În acest an, municipiul și localitățile apartinătoare au fost împodobite pentru iluminatul de Crăciun într-un fel aparte, cu atât mai mult în zona centrală, unde vor fi organizate o serie de evenimente.

Prin urmare, am solicitat ridicarea celor 3 terase rămase pe pietonalul Liviu Rebreanu, ținând cont de faptul că ele obturau elementele luminoase montate. Iar, pe de altă parte, evenimentele avizate deja de comisia de specialitate și cele care urmează să primească aviz au nevoie de un spațiu cât mai generos, dat fiind contextul pandemic

Trebuie precizat că operatorii din HoReCa au fost sprijiniți anul acesta de Primăria Bistrița prin facilități fiscale, prețurile pe metrul pătrat fiind reduse la jumătate. De asemenea, autorizațiile pentru terase s-au obținut cu condiția ridicării lor în situații precum cele amintite mai sus. În plus, la organizarea unor astfel de evenimente este necesar un culoar pentru accesul echipelor de intervenție (Ambulanță, Pompieri) în cazuri de urgență, siguranța oamenilor fiind prioritară.

Marea majoritate a celor care administrează terase pe pietonal au înțeles situația și le-au ridicat voluntar. Cu o singură excepție, o doamnă de la PSD care are terasă și poate era obișnuită cu favoritisme. Motiv să îi transmit (ei și biroului de presă aferent) că nu e cazul să politizeze o măsură administrativă și să încerce un tărăboi mediatic nejustificat. Orașul este al tuturor!” a scris primarul pe Facebook.

La postarea primarului a comentat și doamna amintită, dar, susține ea, comentariul i-a fost șters.

Mai mult, proprietara susține că în contract apare obligativitatea de a ridica terasele pentru montarea iluminatului de sărbători(!), care era deja realizat, iar terasa ei nu încurca cu nimic, nicidecum pentru organizarea evenimentelor.

Plus că mint, și el și doamna de la patrimoniu, în interviul de azi. Au zis că am semnat că le ridicăm pentru evenimente. Era pentru montarea iluminatului, care e gata de câteva zile” – ne-a mai scris proprietara.

Aceasta a trimis inclusiv documentul cu obligația proprietarilor de terase:

 

 

 

 

ARTICOLE SIMILARE

3 COMENTARII

  1. Doamne ferește…dar cu ce îl încurcau terasele??? Au ăștia niște idei de mori!! În loc să susțină proprietarii de localuri să facă terase încălzite, frumoase unde oamenii să poată bea o cafea, un vin ,chiar și în noaptea de revelion ar fi frumos să fie deschise . Așa ar încuraja oamenii să iasă din casă să socializeze , oricum nu prea ai ce face în orașul aceasta. Vai ce primar avem:))))

  2. Deci in loc sa fie centrul frumos cu terase unde să bei un ceai, sau tarabe deunde să iți cumperi ceva dulce.. și să te bucuri de luminițe, mai bine să fie pustiu…

  3. Ei sunt bugetar le vine salariul .egal cate zile lucrează..spor de masa spor haine spor pt vacante. Și multe facilități. Ei nu știu cât trebuie să muncești să îți plătești angajați.chiria și taxele Păcat aseară nu aveai unde sa cumperi un ceai fierbinte sau un vin . Numai la o căsuță s a vândut vin și castane..deci de înțeles ce coadă era…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Pizzeria Allegria angajează casier și ospătar pentru Bistrița și Năsăud. NOI locuri de muncă la Sanovil, Aquabis, MasterFoam

Pizzeria Allegria are nevoie de casier și ospătar pentru Bistrița și Năsăud. Aquabis caută electrician priceput, iar la Clinica Sanovil e nevoie de fiziokinetoterapeut, asistent medical generalist și specialist marketing. Noi locuri de muncă sunt disponibile la RCB Electro, Leoni Bistrița și STEWO Năsăud. 

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială pentru automobile Škoda

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială* Schimb kit curea distribuție pentru automobile Škoda din 2017-2019 (4+) și automobile Škoda din 2016 sau anterior (7+):

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz:

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz: