3.7 C
Bistrița
luni, decembrie 5, 2022

A crăpat cu totul sistemul informatic al CNAS!

Problemele sistemului informatic al CNAS sunt vechi și au dat bătăi de cap tuturor. Totuși, nimeni nu părea să ia aminte la sesizări. Acum, sistemul a cedat integral, așa că tot ce ține de serviciile din domeniul sănătății se reîntoarce… pe hârtie. Până la remedierea problemei.

Zeci de milioane de euro dați pe sistemele informatice ale instituțiilor publice, și totuși, cu probleme, încă de la început.

Bistrițeanul.ro a prezentat în nenumărate rânduri problemele care dau serioase bătăi de cap celor de la APIA, Finanțe sau medicilor și farmaciștilor.

Despre problemele de la APIA și Finanțe puteți reciti AICI:

FOTO: Cade tot câte-un sistem informatic! A venit rândul celor de la Finanțe!

În ce privește problemele sistemului informatic al CNAS, pacienții s-au plâns că de multe ori nu își pot primi rețetele de la medici sau medicamentele de la farmacie. Puteți reciti despre acest subiect AICI:

Programul informatic al CAS, teroarea pacienților, medicilor și farmaciștilor

Mai mult, sătui de problemele pe care le au din cauza sistemului informatic, chiar și medicii de familie s-au unit și au trimis o scrisoare deschisă celor din fruntea țării.

Au ajuns la capătul puterilor!

Totuși, parcă nimeni nu lua în serios plângerile. Dar acum sunt nevoiți să o facă. Sistemul informatic al CNAS a crăpat cu totul. Până la remedierea situației, tot ce ține de serviciile de sănătate se reîntoarce pe hârtie.

„Urmare a unor probleme tehnice, care au condus la întreruperi în funcționarea Platformei Informatice a Asigurărilor de Sănătate (PIAS), serviciile medicale, medicamentele și dispozitivele medicale se acordă/se eliberează în regim off-line până la remedierea indisponibilității PIAS. (…) În acest sens, pentru perioada/perioadele în care au fost constatate întreruperi în funcționarea PIAS, președintele CNAS va emite Ordin, conform prevederilor legale mai sus menționate, care se publică pe pagina de web a CNAS”, au transmis cei de la CNAS.

Întregul comunicat îl puteți citi AICI.

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

BETAK angajează agent vânzări și gestionar, Cibela are nevoie de personal pentru curățenie

Se fac angajări la Cibela, Betak și Italtextil Sărata, care are nevoie de secretar administrativ, dar...

Dă personalitate casei tale, cu perdelele ArYaS. Cel mai nou showroom din oraș asigură inclusiv măsurătorile și montarea

Dacă ochii sunt oglinda sufletului, cu siguranță ferestrele sunt oglinda casei. Un motiv în plus ca...

MATEROM Automotive Bistrița: Treci prin iarnă fără griji!

Venirea iernii este o certitudine, așa că asigură-te că autoturismul tău este pregătit. Verifică-i frânele, farurile...