9.6 C
Bistrița
duminică, mai 16, 2021

A fost înființată Poliția Animalelor! În două luni va fi operațională

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela a anunțat că Poliția Animalelor a fost înființată prin Ordonanță de Urgență. Aceasta va funcționa în subordinea Poliției Române, personalul noii structuri urmând să fie angajat în următoarele două luni, la finele cărora va fi funcțională.

Guvernul a aprobat înființarea Poliției Animalelor, care va avea structuri în toate județele. Noua structură ce va funcționa în subordinea Poliției Române va avea 488 de angajați și 88 de medici veterinari și va fi dotată la cel mai înalt nivel, asigură ministrul de interne, Marcel Vela.

„Odată cu apariția acestei ordonanțe de urgență în Monitorul Oficial, Poliția Animalelor va fi operațională, va avea 488 de angajați plus 88 de medici veterinari, va avea structuri în toate județele și vom aplica legea în acest domeniu în care România a fost extrem de deficitară. În următoarele 60 de zile, este termenul de implementare, de angajare, de organizare a concursurilor, ea va fi operațională. Am prevăzut în proiectul de investiții și autoutilitare pentru Poliția Animalelor, astfel încât să dotăm această structură la cel mai înalt nivel, pentru a interveni în timp operativ acolo unde este nevoie pentru a salva un suflet nevinovat”, a precizat Marcel Vela, citat de Agerpres.

Polițiștii vor putea confisca animalele aflate în pericol. Aceștia vor putea intra pe proprietăți private, dacă se constată că animalul este în pericol. Poliția Animalelor va avea atribuții inclusiv în ceea ce privește animalele sălbatice. Mai multe despre atribuțiile noii structuri puteți citi AICI.

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

PRO-COMPRESOARE Bistrița – lider în vânzarea de compresoare noi și second hand. La nevoie, le poți și închiria

PRO-COMPRESOARE Bistrița este lider local în furnizarea și întreținerea compresoarelor cu șurub,  diesel sau oil free....

FOTO/VIDEO: S-a deschis DABO DONER pe Pietonal!

Nu e kebab și nici shaorma. E unicul doner, DABO DONER, și a cucerit bistrițenii de...

Dansează, învață mișcări noi și distrează-te la cursurile YOLO STUDIO! GRATUIT, săptămâna viitoare!

Îți place muzica și vrei să te distrezi? Vrei să înveți să dansezi sau să „prinzi”...