5.6 C
Bistrița
miercuri, februarie 21, 2024

A fost înființată Poliția Animalelor! În două luni va fi operațională

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela a anunțat că Poliția Animalelor a fost înființată prin Ordonanță de Urgență. Aceasta va funcționa în subordinea Poliției Române, personalul noii structuri urmând să fie angajat în următoarele două luni, la finele cărora va fi funcțională.

Guvernul a aprobat înființarea Poliției Animalelor, care va avea structuri în toate județele. Noua structură ce va funcționa în subordinea Poliției Române va avea 488 de angajați și 88 de medici veterinari și va fi dotată la cel mai înalt nivel, asigură ministrul de interne, Marcel Vela.

„Odată cu apariția acestei ordonanțe de urgență în Monitorul Oficial, Poliția Animalelor va fi operațională, va avea 488 de angajați plus 88 de medici veterinari, va avea structuri în toate județele și vom aplica legea în acest domeniu în care România a fost extrem de deficitară. În următoarele 60 de zile, este termenul de implementare, de angajare, de organizare a concursurilor, ea va fi operațională. Am prevăzut în proiectul de investiții și autoutilitare pentru Poliția Animalelor, astfel încât să dotăm această structură la cel mai înalt nivel, pentru a interveni în timp operativ acolo unde este nevoie pentru a salva un suflet nevinovat”, a precizat Marcel Vela, citat de Agerpres.

Polițiștii vor putea confisca animalele aflate în pericol. Aceștia vor putea intra pe proprietăți private, dacă se constată că animalul este în pericol. Poliția Animalelor va avea atribuții inclusiv în ceea ce privește animalele sălbatice. Mai multe despre atribuțiile noii structuri puteți citi AICI.

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Clinica Sanovil caută specialist Resurse Umane și recepționist, ROMBAT are nevoie de metrolog, inginer și operatori

Noi locuri de muncă sunt disponibile la Clinica Sanovil, Eurocompozite, Rombat și Fan Courier. CML are nevoie de doi topometriști, iar Electroplast caută manager și operatori. Oferta completă – mai jos:

14 Februarie este aici! Reduceri speciale, la SPOT GSM, de Ziua Îndrăgostiților

Cu ocazia Zilei Îndrăgostiților, vă invităm să ne vizitați în magazinele noastre din Bistrița: Calea Moldovei 40 (box Kaufland), respectiv Bd. Independenței 97-99 (incintă Kaufland) unde vă puteți răsfăța pe voi și pe cei dragi cu cele mai frumoase și utile accesorii GSM.

Se fac angajări la Electroplast Bistrița: Se caută Key Account manager și operatori

Noi locuri de muncă sunt disponibile la ELECTROPLAST Bistrița, care angajează Key Account Manager și operatori Cabluri Electrice. Patiseria Sweet Iris de pe Năsăudului are nevoie de vânzătoare. NOI locuri de muncă, la CML, Fan Courier, Leoni și Aquabis. Oferta completă – mai jos: