14.5 C
Bistrița
marți, septembrie 27, 2022

A început vacanța de iarnă! Elevii se reîntorc la școală în zile diferite

Astăzi este prima zi OFICIALĂ din vacanța de iarnă pentru toți preșcolarii și elevii. Întoarcerea la cursuri se va face în zile diferite. CÂND se întorc copiii la școală sau grădinițe:

Vacanța de iarnă ar fi trebuit să înceapă în 23 decembrie, adică ieri. Autoritățile centrale au anunțat inițial că toți vor avea prima zi de vacanță astăzi, ca ulterior să se lase la latitudinea fiecărei unități de învățământ.

Unii elevi/preșcolari au luat vacanța ieri, alții doar de azi se bucură de ”libertate”. Așa că oficial, vacanța de iarnă începe azi.

Exact cum s-a luat vacanța decalat, tot așa va fi și cu reîntoarcerea în bănci. Ministerul Educației a decis ca vacanța de iarnă să se termine mai repede pentru unii dintre elevi.

Mai exact, pentru elevii de la clasa a V-a în sus, vacanța se termină la două zile după intrarea în noul an.

Perioada vacantei de iarna a elevilor:

  • vineri, 24 decembrie 2021 — duminică, 2 ianuarie 2022, pentru clasele din învățământul gimnazial, liceal, profesional și postliceal;
  • vineri, 24 decembrie 2021 — duminică, 9 ianuarie 2022, pentru grupele/clasele din învățământul preșcolar și primar.

Sărbătorile de iarnă din acest an nu aduc vești bune nici celor ce lucrează la Stat. Asta deoarece atât 25 și 26 decembrie (Crăciunul) cât și 31 decembrie- 1 ianuarie (Revelionul) sunt în timpul weekendului. Astfel, nu se oferă zile libere în plus.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Irem General Contractor angajează Lăcătuși Montatori pentru Suedia și Olanda! Rombat Bistrița caută operatori producție

ROMBAT, singurul brand de baterii fabricate în România, angajează operatori producție, iar IREM General Contractor angajează Lăcătuși Montatori pentru proiect în Suedia si Olanda. Noi locuri de muncă, disponibile la Stewo Năsăud, Sanovil și Electroplast.

FOTO VEZI cum poți să îți decorezi casa la super prețuri! La Wow INTERIORS și Alpha Home Outlet prețurile au intrat la apă

Dacă te tentează să îți redecorezi casa toamna aceasta și nu mai ai răbdare să profiți...

Surprizele toamnei la Maison du Claire: Cartofi loaded cu piept de pui, foccacia cu șnițel de pui și livrare gratuită

La Maison du Claire nu vă lasă la greu atunci când vă e foame nici la...