7 C
Bistrița
duminică, decembrie 4, 2022

ABERANT: Părinții vaccinați, liberi să circule! Copiii lor, în carantină!

CNSU a anunțat luni că românii care sunt vaccinați, nu mai trebuie să stea în carantină dacă se întorc dintr-o țară cu risc epidemiologic ridicat. Totuși, conform celor de la INSP, copiii acestora sun ”vectori ce pot răspândi boala”. Astfel, la întoarcerea acasă, ei vor fi plasați în carantină.

Luni a fost actualizată lista cu țările cu risc epidemiologic ridicat. Cei ce vin din aceste țări trebuie să stea în carantină 14 zile. Excepția introdusă de Comitetul național pentru Situații de Urgență este în cazul celor ce s-au vaccinat, și a trecut 10 zile de la administrarea celei de-a doua doze a vaccinului, respectiv 10 zile de la contactul cu o persoană infectată.

Mai multe puteți reciti aici:

LISTA țărilor din care cei ce vin intră în carantină! EXCEPȚIE- dovada vaccinării anti-COVID!

În cazul în care părinții vaccinați călătoresc în țări cu risc epidemiologic ridicat, împreună cu copiii, la întoarcere, cei mici TREBUIE să stea în carantină.

Vaccinul nu se administrează copiilor, așa că aceștia sunt considerați ”vectori ce pot răspândi virusul”.

Această întrebare are un răspuns care variază în funcţie de situaţia epidemiologică din ţările unde călătoresc familiile cu copii. În orice caz, dacă, să spunem, o familie călătoreşte cu un copil într-o ţară cu incidenţă ridicată a COVID-19, la întoarcerea în România, copilul prezintă riscul de a răspândi boala. El este un vector, de aceea el trebuie ţinut în carantină timp de zece zile şi unul dintre părinţi trebuie să stea cu copilul. Acestea sunt, să spunem, implicaţiile de natură populaţională ale călătoriei”, a declarat medicul Florentina Furtunescu de la Institutul Naţional de Sănătate Publică, citat de Agerpres.

.

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

BETAK angajează agent vânzări și gestionar, Cibela are nevoie de personal pentru curățenie

Se fac angajări la Cibela, Betak și Italtextil Sărata, care are nevoie de secretar administrativ, dar...

Dă personalitate casei tale, cu perdelele ArYaS. Cel mai nou showroom din oraș asigură inclusiv măsurătorile și montarea

Dacă ochii sunt oglinda sufletului, cu siguranță ferestrele sunt oglinda casei. Un motiv în plus ca...

MATEROM Automotive Bistrița: Treci prin iarnă fără griji!

Venirea iernii este o certitudine, așa că asigură-te că autoturismul tău este pregătit. Verifică-i frânele, farurile...