20.2 C
Bistrița
miercuri, septembrie 27, 2023

ABUZ împotriva copiilor cu autism și alte dizabilități: Țara și școala NU ar trebui să îi excludă pe copiii cu probleme pentru că e mai ușor!

Comisia de Învățământ din Senatul României dezbate încă din această dimineață Legea Educației care, în forma sa actuală, îi discriminează pe copiii cu dizabilități și CES. Potrivit unor articole, unitățile de învățământ au dreptul să refuze copiii cu CES, pe motiv că nu au resurse să-i integreze.

Paragraful noii legi prevede:

Înmatricularea beneficiarilor primari cu CES într-o unitate de învățământ de masă se face doar în situația în care aceasta dispune de resursă umană și bază materială corespunzătoare, inclusiv de cadre didactice de sprijin și itinerante” – art. 68 alin. 11”

Eduard Dragu Sălăgean – finalist al concursului Românii au talent – a transmis o rugăminte, pe pagina sa de Facebook:

Țara asta ar trebui să își propună ca fiecare școală să aibă resurse și personal!

(De exemplu eu nu am avut niciodată la școala mea logoped sau consilier școlar cu care să pot vorbi). În schimb, își propune să scape de copiii care au nevoi educaționale speciale și să le refuze accesul la învățământul de masă pe motiv că nu avem resurse.

La mine acasă, dacă mama nu are bani, atât cât avem, împărțim corect la fiecare dintre noi. Nu se întâmplă ca eu, pentru că am autism, să nu primesc de mâncare sau haine. Sau să nu fiu primit în casă.

Țara și școala ar trebui să fie ca niște familii care să apere toți copiii, nu să îi excludă pe cei cu probleme pentru că e mai ușor.

Rog toți senatorii din comisia asta să nu permită să treacă acest articol 68 alin. 11.

Copiii cu autism și alte tulburări au dreptul la orice formă de învățământ și merită să aibă dreptul să aleagă unde învață” a comentat Eduard Dragu Sălăgean.

Dezbaterile pot fi urmărite mai jos: 

Deputatul Lorant Sas avertiza încă de duminică dezbaterile din comisiile de specialitate din Senatul României.

Acesta a transmis ieri că reprezentanții Partidului REPER au depus amendamentele care au rolul de a elimina derapajele din viitoarea Lege a Educației.

E greu, ne luptăm cu mentalități învechite și cu un sistem obtuz. Sperăm ca presiunea publică să îi facă să asculte de glasul rațiunii”, a transmis deputatul Lorant Sas. 

Noua Lege a Educației îi discriminează pe copiii cu CES: Cum putem opri „un dezastru, care ar anula toate progresele”

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

NOI locuri de muncă la Michaela’s Brasserie, Transmixt, Masterfoam și Tehnoprod Plast SRL

Michaela’s Brasserie are nevoie de ajutor cofetar, brutar – patiser și ospătar. Transmixt caută șoferi de autobuz. Se oferă salariu corect, bonuri de masă, condiții de lucru moderne, instruiri dedicate și alte avantaje specifice. Ce alte locuri de muncă sunt diponibile în Bistrița:

Cel Mai Cool Desert – Bubble Waffle – a ajuns la Năsăud!

Copiii și adolescenții din Năsăud sunt în extaz, de ieri! Cel mai cool desert – bubble waffle – a ajuns și în orașul lor! Cei doi foști colegi de liceu și-au extins afacerea delicioasă, deschizând un punct și în orașul academicienilor - Năsăud.

Antreprenorii din Regiunea Nord-Vest sunt invitați la Oradea pe 14 septembrie să se înscrie în programul ScaleOut 4X10, organizat de RBL și ING Bank

Antreprenorii din Regiunea Nord-Vest (Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Maramureș, Satu Mare și Sălaj) sunt invitați la Oradea, pe 14 septembrie 2023, cu ocazia lansării ScaleOut 4x10 - program de scalare organizat de Fundația Romanian Business Leaders (RBL) și ING Bank România.