-0.4 C
Bistrița
miercuri, decembrie 8, 2021

Adevărul despre Crinuța Dumitrean. Cum a ajuns bistrițeanca recunoscută pentru frumusețea ei în fruntea ANRP, „șefă la bani”

Ani buni, ANRP, una dintre cele mai emblematice instituții din țară, care se ocupă de retrocedările bunurilor confiscate de comuniști, a fost condusă de o bistrițeancă. Crinuța Dumitrean a fost propusă pentru această funcție tocmai de cel mai longeviv deputat din țară, Ioan Oltean. Ce a recomandat-o pe bistrițeancă pentru această funcție, care între timp i-a și adus probleme penale.

Autoritatea Națională pentru Restituirea Proprietăților a fost condusă ani buni de bistrițeanca Crinuța Dumitrean. Recunoscută pe meleaguri bistrițene pentru frumusețea sa, care i-a și adus câteva titluri de miss, Crinuța Dumitrean a fost propusă pentru această funcție de fostul deputat Ioan Oltean.

Acesta spune însă că aceasta era mai mult decât calificată pentru a conduce instituția.

„Funcțiile de secretar de stat sunt funcții politice. Sunt ocupate de oameni la propunerea partidelor politice din arcul guvernamental. Ea a fost propusă pentru funcția aceasta. A fost propusă de mine pentru această funcție. E absolventă de Științe Economice în București. E absolventă a Facultății de Drept, e doctor în științe economice. A lucrat și în străinătate, a lucrat și la firme private din București, deci nu a sărit de pe scena unde a fost miss direct pe această funcție”, a explicat Ioan Oltean, la Bistrițeanul Live.

Potrivit deputatului, propunerile au fost înaintate primului ministru Emil Boc, care a avut ultimul cuvânt, după ce a analizat CV-urile celor propuși.

Între timp, funcția pe care a ocupat-o i-a adus și probleme penale. Aceasta a fost trimisă în judecată pentru luare de mită, fiind acuzată că a primit o mită de 400.000 de euro de la un om de afaceri. Curtea de Apel București a condamnat-o pe bistrițeancă la 6 ani și 3 luni de închisoare cu executare, însă decizia nu este definitivă. Întrebat cum comentează faptul că protejata sa are o condamnare care au legătură cu funcția pe care Crinuța Dumitrean a ocupat-o la propunerea sa, Ioan Oltean a precizat:

„Deocamdată are o condamnare în primă instanță. Să judecăm oamenii după ce se termină judecata”.

Emisiunea la care a fost invitat Ioan Oltean o puteți urmări mai jos:

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

LEONI angajează 100 de muncitori. Locuri de muncă, disponibile la RCS & RDS și BETAK

Leoni Bistrița angajează ingineri și muncitori. Noi locuri de muncă sunt disponibile la Betak, RCS & RDS și IMP România (Fosta Netex). Aquabis are nevoie de un electrician. Oferta completă, mai jos: 

Revoluție în domeniul frumuseții: cristale lichide pentru păr

În prezent, industria frumuseții  ne oferă din ce în ce mai multe tipuri de produse inovatoare,...

FOTO: Crăciun de vis la Baloane de Poveste! AFLĂ ce noutăți au adus în magazinul de pe Cerbului:

Magia Crăciunului te învăluie imediat ce treci pragul unuia dintre cele mai colorate și vesele magazin...