9.5 C
Bistrița
vineri, martie 24, 2023

Adevărul despre Crinuța Dumitrean. Cum a ajuns bistrițeanca recunoscută pentru frumusețea ei în fruntea ANRP, „șefă la bani”

Ani buni, ANRP, una dintre cele mai emblematice instituții din țară, care se ocupă de retrocedările bunurilor confiscate de comuniști, a fost condusă de o bistrițeancă. Crinuța Dumitrean a fost propusă pentru această funcție tocmai de cel mai longeviv deputat din țară, Ioan Oltean. Ce a recomandat-o pe bistrițeancă pentru această funcție, care între timp i-a și adus probleme penale.

Autoritatea Națională pentru Restituirea Proprietăților a fost condusă ani buni de bistrițeanca Crinuța Dumitrean. Recunoscută pe meleaguri bistrițene pentru frumusețea sa, care i-a și adus câteva titluri de miss, Crinuța Dumitrean a fost propusă pentru această funcție de fostul deputat Ioan Oltean.

Acesta spune însă că aceasta era mai mult decât calificată pentru a conduce instituția.

„Funcțiile de secretar de stat sunt funcții politice. Sunt ocupate de oameni la propunerea partidelor politice din arcul guvernamental. Ea a fost propusă pentru funcția aceasta. A fost propusă de mine pentru această funcție. E absolventă de Științe Economice în București. E absolventă a Facultății de Drept, e doctor în științe economice. A lucrat și în străinătate, a lucrat și la firme private din București, deci nu a sărit de pe scena unde a fost miss direct pe această funcție”, a explicat Ioan Oltean, la Bistrițeanul Live.

Potrivit deputatului, propunerile au fost înaintate primului ministru Emil Boc, care a avut ultimul cuvânt, după ce a analizat CV-urile celor propuși.

Între timp, funcția pe care a ocupat-o i-a adus și probleme penale. Aceasta a fost trimisă în judecată pentru luare de mită, fiind acuzată că a primit o mită de 400.000 de euro de la un om de afaceri. Curtea de Apel București a condamnat-o pe bistrițeancă la 6 ani și 3 luni de închisoare cu executare, însă decizia nu este definitivă. Întrebat cum comentează faptul că protejata sa are o condamnare care au legătură cu funcția pe care Crinuța Dumitrean a ocupat-o la propunerea sa, Ioan Oltean a precizat:

„Deocamdată are o condamnare în primă instanță. Să judecăm oamenii după ce se termină judecata”.

Emisiunea la care a fost invitat Ioan Oltean o puteți urmări mai jos:

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Un nou magazin ZOO Hobby, în Ștefan cel Mare, lângă Cotidian

Bistrițenii  din partea de sus a orașului au de acum un magazin destinat animăluțelor lor de...

Easy Solution Bistrița – servicii profesionale de curățenie pentru firme și instituții

Lasă grija curățeniei biroului, firmei sau halei pe mâna celor de la Easy Solution: Specializați în...

Clinica Sanovil angajează infirmieră, IMP România are nevoie de operatori și Șef linie producție

Clinica Sanovil are nevoie de infirmieră și muncitor întreținere. IMP România (fosta Netex) caută un Șef...