18.5 C
Bistrița
joi, mai 26, 2022

Tulpina de Covid din Marea Britanie încă nu a ajuns în Bistrița-Năsăud

Noua tulpină de Covid din Marea Britanie nu a ajuns încă în Bistrița-Năsăud, însă a fost identificată în jumătate de țară. În București au fost înregistrate cele mai multe cazuri – 80.

Potrivit unui raport al Institutului Național de Sănătate Publică, noua tulpină de SARS-CoV2 din Marea Britanie a ajuns deja în jumătate din județe țării. Nu mai puțin de 136 de cazuri au fost confirmate oficial în România.

Cele mai multe cazuri au fost identificate în București (80 de cazuri), Timiș (11 cazuri) și Cluj (9 cazuri). Din fericire, tulpina britanică de SARS-CoV-2 încă nu a ajuns în Bistrița-Năsăud, însă se întâlnește la vecinii din Cluj și Suceava.

Noua tulpină este mult mai contagioasă decât cea clasică. Aceasta a fost depistată în România în 8 ianuarie și s-a răspândit deja în zeci de țări din întreaga lume. Din fericire nu au fost detectate alte variante de SARS-CoV-2 în țară care să determine îngrijorare.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

5 moduri prin care să-ți surprinzi partenerul

Simți că rutina îți acaparează relația? Surprinde-ți partenerul cu gesturi mici, dar însemnate, care să mențină...

Cauți ansambluri de joacă outdoor și jucării de sezon pentru cei mici?! La FILEXPO găsești de toate!

Dacă ești în căutarea unor jucării de sezon pentru copii, dacă vrei să faci un cadou...

Weekend mediteraneean, pe Pietonal: scoici, calamari, pui de baltă, caracatițe, gătite de bucătari pricepuți!

Finalul acesta de săptămână vi-l puteți petrece savurând bunătăți mediteraneene și orientale. Pe Pietonalul Liviu Rebreanu...