10.9 C
Bistrița
luni, martie 4, 2024

Adminstrația locală de la Șanț investește în educație!

Burse școlare, vacanțe și transport cu microbuze școlare pentru elevi și liceeni.  Sunt câteva dintre investițiile susținute de Primăria și Consiliul Local Șanț care au înțeles că educația este primordială pentru tinerii din comună, iar fiecare efort financiar este important.

Educația rămâne unul dintre domeniile importante și atent susținute la nivelul comunei Șanț din județul Bistrița-Năsăud. Potrivit primarului Ioan Szabo, studeții și elevii șănțeni care obțin rezultate bune la învățătură primesc burse de merit susținute din bani de la bugetul local al comunei. Este vorba 10 burse școlare pentru elevii de liceu în valoare de 250 lei/lună și alte 10 pentru studenții meritouși care primesc 400 lei/lună.

Tot în plan educațional, administrația locală de la Șanț pune la dispoziția elevilor două microbuze școlare, inclusiv pentru tinerii care învață la liceele din Bistrița și Năsăud. „În curând începe școala. Ne dorim ca pe timp de toamnă și iarnă când vremea devine capricioasă, elevii noștri să nu fie nevoiți să stea în stațiile de autobuz”, a precizat pentru Bistriteanul.ro, primarul comunei Șanț, Ioan Szabo.

Și pe perioada vacanței de vară, primăria și-a îndreptat atenția spre adolescenții din comună. Astfel, a fost organizat un turneu în Ohrid unde Ansambulul Folcloric „Izvorul Șomeșului” a participat cu un moment artistic în cadrul festivalului­­­­­­­­­­­­­­­­ World Festival Association. S-au bucurat de vacanță și de faptul că reprezintă comuna Șanț, nu mai puțin de 33 de tineri care au făcut parte din ansamblu, dar și câțiva aparținători, alături de coordonatorul lor, Florin Hodoroga. Au fost două serii de parade în care tinerii au defilat alături de ansambluri din alte țări, după care au încântat publicul cu un frumos spectacol.

La început de nou an școlar 2018-2019, edilul comunei Șanț, Ioan Szabo asigură toți elevii şi studenţii din comună că va continua seria proiectelor pe educaţie.

,,Mulțumesc Consiliului Local Șanț pentru susținere și sper să fie în continuare alături de mine pentru a putea investi și pe viitor atât în educație cât și în infrastructura educațională”, a conchis Ioan Szabo.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

MATEROM Automotive: Profită de ofertele de nerefuzat și schimbă la timp bateria!

Profită de ofertele* de nerefuzat şi schimbă la timp bateria! Îngrijirea mașinii tale Škoda este acum mai...

SERCAVER SRL, filială a grupului TLC France, angajează Responsabil Calitate și Inginer / tehnician mecanic pentru întreținere și reparații

SC Sercaver SRL, cu sediul în localitatea Chiuza, jud. BN, Filială a grupului TLC France, cu peste 100 de ani de activitate în domeniul fabricării produselor de feronerie (lacăte, broaște, butuci pentru uși, etc) angajează Responsabil Calitate și Inginer / tehnician mecanic întreținere și reparații. 

FOTO: Noua colecție de primăvară a ajuns la Ora Magică Kids!

Primăvara a sosit mai repede la Ora Magică Kids aducând cu ea hăinuțe vesele și colorate....