10.9 C
Bistrița
joi, septembrie 23, 2021

Afacerile dubioase cu gunoaie –un business de aproape jumătate de miliard de euro. BN, în topul județelor cu cele mai multe SRL-uri în domeniu

Afacerile dubioase cu gunoaie au ajuns extrem de profitabile, astfel că firmele care activează în acest domeniu au apărut ca ciupercile după ploaie. Printre județele cu cele mai multe companii care activează în acest sector se numără și Bistrița-Năsăud.

News.ro prezintă un studiu care arată cât de profitabile sunt afacerile cu gunoaiele. Potrivit unei analize Frames, afacerile cu gunoaie au ajuns să reprezinte un business foarte profitabil, estimat la aproape jumătate de miliard de euro.

Problema este că aceste afaceri transformă România într-o adevărată groapă de gunoi a Occidentului. Asta din cauza unor lacune legislative. Practic, aceste lacune legislative au permis ca în România să ajungă cantități uriașe de deșeuri, sub formă de „produse second hand” și „materie primă pentru reciclare”.

O dovadă că multe firme din zona aceasta de activitate se ocupă exclusiv cu importul deșeurilor este o statistică ce arată că 3.303 din cele 3.395 de firme înregistrate legal au maxim 10 angajați. Doar 4 funcționează cu mai mult de 100 de angajați.

„Reciclarea, gestionarea deșeurilor, reprezintă doar o fațadă sub care multe dintre firme nu fac altceva decât să importe gunoaie și să le depoziteze în diferite locuri din țară. În România, industria reciclării, cu mici excepții, există mai mult pe hârtie sau în spoturile publicitare. Prea puține firme fac cu adevărat acest lucru, pentru că necesită investiții importante, iar profitabilitatea nu este una foarte mare”, spune Adrian Negrescu, manaferul Frames.

Cele mai multe companii din acest sector activează în București Ilfov (382), Hunedoara (225), Cluj (159), Dolj (151), Bihor (126), Gorj (119), Timiș (117) și Bistrița-Năsăud (116).

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Sărbătorim un an de Marecom Bistrița, cu reduceri de 20 la sută la ORICE produs!

Calitatea produselor făcute de Marecom și solicitările tot mai multe ale clienților au determinat deschiderea unui...

Hotel Boutique Roser House Colibița angajează ospătari și bucătar. NOI locuri de muncă, în Bistrița

Se fac angajări la Hotel Boutique Roser House Colibița, IMP România, Transmixt, Fan Curier, Italtextil Sărata sau Leoni. La Aquabis Beclean sunt disponibile un post de încasator și unul de cititor contoare. Rombat are nevoie de electricieni și mecanici.

FOTO/VIDEO: S-a deschis Carrefour Express la Bistrița – un magazin ”mai aproape de client”

Un nou magazin „mai aproape de client„ s-a deschis la Bistrița. Pe strada Împăratu Traian nr...