10.1 C
Bistrița
duminică, februarie 25, 2024

Agenția de Mediu: Au dreptul să depună plângeri, dar proiectul de la Colibița e unic în România

La finele acestui an ar trebui să înceapă golirea lacului Colibița pentru lucrările de reabilitare ce se impun. Deja există o plângere depusă, însă Agenția de Mediu susține că totul e bine. Mai mult, proiectul de la Colibița ar fi unic în România în ceea ce privește „prietenia cu mediul”.

Într-o vizită la Bistrița și la Colibița, săptămâna trecută, ministrul Deneș anunța că la finele anului ar trebui să înceapă golirea lacului Colibița, pentru lucrările ce se impun.

VIDEO: Golirea lacului Colibița începe la finele lui 2019! Care sunt etapele și ce lucrări trebuie făcute:

Singurul lucru care ar putea întârzia demararea proiectului ar fi existența unor contestații. Prezent la barajul Colibița, Remus Goțiu a spus că există deja o plângere depusă și că inclusiv el va cere revizuirea acordului de mediu.

Mai jos aveți declarația sa:

VIDEO: Nici n-a început bine golirea lacului Colibița că deja există plângeri! Cine ar putea pune bețe-n roate:

În cadrul unei conferințe de Colegiu Prefectural, reprezentanții Agenției pentru Protecția Mediului Bistrița – Năsăud au explicat că proiectul de la Colibița este cel mai prietenos cu mediul, fiind chiar unic în România.

Există o plângere depusă, de coaliția Natura 2000. E dreptul oricui să conteste, dar acest proiect a fost întocmit de sute de specialiști. Au fost mii de ore de muncă și s-a lucrat la el trei ani de zile. S-au făcut patru studii de impact asupra mediului. Acest proiect este unic în România, pentru că pentru prima dată la noi în țară se vor folosi fascine, materialele cele mai prietenoase cu mediul. Acest proiect a primit avizul de mediu, din nou, în luna ianuarie a acestui an. Deci acest proiect nu întâmpină nicio problemă” a explicat Sever Roman, directorul APM BN.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Stil german, prețuri românești: Mobila Outlet Gherla aduce pe piața din România mobilă nouă, de calitate, la prețuri excelente!

Mobila Outlet Gherla aduce o nouă dimensiune confortului în locuința ta, oferind mobilă NOUĂ, de înaltă calitate, importată direct din Germania, la prețuri accesibile. Cu un showroom de 700 de metri pătrați și o prezență online extinsă, Mobila Outlet Gherla își propune să devină destinația preferată a iubitorilor de confort.

Clinica Sanovil caută specialist Resurse Umane și recepționist, ROMBAT are nevoie de metrolog, inginer și operatori

Noi locuri de muncă sunt disponibile la Clinica Sanovil, Eurocompozite, Rombat și Fan Courier. CML are nevoie de doi topometriști, iar Electroplast caută manager și operatori. Oferta completă – mai jos:

14 Februarie este aici! Reduceri speciale, la SPOT GSM, de Ziua Îndrăgostiților

Cu ocazia Zilei Îndrăgostiților, vă invităm să ne vizitați în magazinele noastre din Bistrița: Calea Moldovei 40 (box Kaufland), respectiv Bd. Independenței 97-99 (incintă Kaufland) unde vă puteți răsfăța pe voi și pe cei dragi cu cele mai frumoase și utile accesorii GSM.