-11.1 C
Bistrița
duminică, februarie 5, 2023

Agenția de Mediu: Au dreptul să depună plângeri, dar proiectul de la Colibița e unic în România

La finele acestui an ar trebui să înceapă golirea lacului Colibița pentru lucrările de reabilitare ce se impun. Deja există o plângere depusă, însă Agenția de Mediu susține că totul e bine. Mai mult, proiectul de la Colibița ar fi unic în România în ceea ce privește „prietenia cu mediul”.

Într-o vizită la Bistrița și la Colibița, săptămâna trecută, ministrul Deneș anunța că la finele anului ar trebui să înceapă golirea lacului Colibița, pentru lucrările ce se impun.

VIDEO: Golirea lacului Colibița începe la finele lui 2019! Care sunt etapele și ce lucrări trebuie făcute:

Singurul lucru care ar putea întârzia demararea proiectului ar fi existența unor contestații. Prezent la barajul Colibița, Remus Goțiu a spus că există deja o plângere depusă și că inclusiv el va cere revizuirea acordului de mediu.

Mai jos aveți declarația sa:

VIDEO: Nici n-a început bine golirea lacului Colibița că deja există plângeri! Cine ar putea pune bețe-n roate:

În cadrul unei conferințe de Colegiu Prefectural, reprezentanții Agenției pentru Protecția Mediului Bistrița – Năsăud au explicat că proiectul de la Colibița este cel mai prietenos cu mediul, fiind chiar unic în România.

Există o plângere depusă, de coaliția Natura 2000. E dreptul oricui să conteste, dar acest proiect a fost întocmit de sute de specialiști. Au fost mii de ore de muncă și s-a lucrat la el trei ani de zile. S-au făcut patru studii de impact asupra mediului. Acest proiect este unic în România, pentru că pentru prima dată la noi în țară se vor folosi fascine, materialele cele mai prietenoase cu mediul. Acest proiect a primit avizul de mediu, din nou, în luna ianuarie a acestui an. Deci acest proiect nu întâmpină nicio problemă” a explicat Sever Roman, directorul APM BN.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Se fac angajări la Crama Jelna, Clinica Sanovil și Electroplast

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Electroplast care angajează Key Account Manager. Crama...

Amicii Building angajează ingineri constructori și finisori amenajări interioare/exterioare! NOI locuri de muncă, în Bistrița

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la AMICII  BUILDING, unde este nevoie de finisori...

Probleme la sistemul de direcţie al mașinii? Beneficiază de oferta MATEROM AUTOMOTIVE Service

Dacă ai probleme la sistemul de direcție al mașinii, e momentul să te bucuri de oferta MATEROM AUTOMOTIVE Service! Prețuri avantajoase: