21.7 C
Bistrița
luni, mai 20, 2024

Ai electronice și electrocasnice de aruncat? Scapă de ele în mod corect și poți câștiga premii!

Deșeurile electrice sunt tot mai multe! Dar și acestea se pot recicla. Săptămâna viitoare, electronicele și electrocasnicele de care vrei să scapi îți pot fi luate de la ușa casei. Sau le poți duce chiar tu la punctul de colectare. Iar cei ce scapă de DEEE-uri săptămâna viitoare au șansa să câștige premii. AFLĂ detalii:

42 de țări de pe 6 continente sărbătoresc azi Ziua Internațională a Reciclării Deșeurilor Electrice. Printre ele, și România, iar bistrițenii au ocazia să scape CORECT de deșeurile de echipamente electrice și electronice (DEEE).

Astfel, săptămâna viitoare, electronicele și electrocasnicele pe care nu le mai folosiți, vă pot fi ridicate direct de la ușa casei.

În intervalul 21-26 octombrie, deșeurile grele și voluminoase vor fi preluate de la domiciliu sau sediu de firmă pe baza comenzilor telefonice la TelVerde 0800 444 800, un serviciu gratuit, apelabil zilnic, între orele 9-17” anunță Asociația RoRec.

Atât săptămâna viitoare, cât și în oricare altă zi, bistrițenii care au astfel de deșeuri le pot duce pe strada Zefirului.

Cetățenii interesați să scape gratuit de aparatele electrice vechi sau stricate, le pot aduce la Centrul de Colectare permanent din Str. Zefirului, nr. 1, acesta fiind deschis de luni până vineri, între orele 9.00-14.00. ” mai anunță organizatorii campaniei de reciclare.

Totuși, cei care scapă de DEEE-uri săptămâna viitoare, au ocazia să câștige premii.

28 octombrie 2019, la Centrul de Colectare, începând cu ora 12.00: Tombolă pentru toti deponenții din campanie! Pentru deșeurile electrice predate, deponenții pot câștiga prin tragere la sorți unul dintre premiile oferite cu ocazia acestei acțiuni de colectare. Premiile sunt: patru  mixere, patru blendere și patru mașini de călcat” anunță cei de la RoRec.

Volumul deșeurilor electrice crește la nivel global cu o rată de 3-4% anual. Conform estimărilor în 2025 se vor genera circa 60 de milioane de tone de deșeuri electrice la nivel mondial. Acesta este echivalentul a 290.000 de Statui ale Libertății.

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Materom: Ofertă de primăvară pentru călătorii confortabile și mult mai sigure

A venit în sfârșit primăvara și este momentul potrivit pentru începuturi proaspete și noi aventuri. Descoperă frumusețea naturii care ne trezește la viață, din spatele volanului modelului tău Mercedes-Benz preferat – un companion excelent pentru călătorii pline de experiențe incitante!

NOI locuri de muncă la SmartyKids Bistrița, RCB Electro și Aquabis! Sanovil caută infirmieră și fiziokinetoterapeut

Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională și lucrul cu copiii! RCB Electro are nevoie de inginer electrotehnic și electrician întreținere / reparații. Aquabis recrutează șofer profesionist și cititor contoare pentru Bistrița și Beclean. Noi locuri de muncă sunt disponibile și la Clinica Sanovil:

SENZAȚIE: Epilare definitivă cu Soprano ICE- Alexandrite 755 prin răcire cu gheață, acum, la Paula Murg Beauty – Cult by Nella

Epilarea definitivă e acum mai simplă și mai la îndemână ca oricând. Diferența o face însă...