20.7 C
Bistrița
luni, iunie 24, 2024

Victorie: Alineatul care ar fi discriminat elevii cu CES a fost eliminat din proiectul Legii Educației

Comisia de învățământ din Senat a eliminat alineatul care ar fi discriminat elevii cu CES din proiectul Legii Educației. „Ați reușit să vă dați mâna transpartinic și să evitați un abuz uriaș la adresa copiilor cu cerințe educaționale speciale. Vă mulțumim!

Peste 150 de organizații și peste 6.300 de semnatari au solicitat Gevernului să elimine discriminarea generată de articolul 68, alin. 11 din proiectul legii Educației.

Detalii despre mobilizarea societății civile puteți reciti accesând linkurile de mai jos:

ABUZ împotriva copiilor cu autism și alte dizabilități: Țara și școala NU ar trebui să îi excludă pe copiii cu probleme pentru că e mai ușor!

Noua Lege a Educației îi discriminează pe copiii cu CES: Cum putem opri „un dezastru, care ar anula toate progresele”

Ana Dragu a mulțumit celor care s-au implicat activ în eliminarea acestui articol. Este vorba despre Diana Morar, Daniel Suciu, Bogdan Ivan Gruia, Emil Radu Moldovan și Lorant Sas. „Sigur, mai sunt și alți politicieni, însă cu ei am ținut legătura zi și noapte în ultima săptămână.

Ați reușit să vă dați mâna transpartinic și să evitați un abuz uriaș la adresa copiilor cu cerințe educaționale speciale. Vă mulțumim!”, a transmis Ana Dragu, coordonatoarea Centrului „Micul Prinț”.

Potrivit Edupedu.ro, ministrul Educației, Ligia Deca, a explicat de ce a fost introdusă prevederea inițial. Reacțiile societății civile au convins-o, însă, că acest articol ar putea fi folosit abuziv.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

NOI locuri de muncă la Centrul Micul Prinț, Crama Jelna, SmartyKids Bistrița: Se caută terapeut, barman, asistent producție

Centrul Micul Prinț caută terapeuți pentru copii și tineri cu autism, iar Crama Jelna are nevoie de barman și ajutor de bucătar. SmartyKids Bistrița angajează persoană zâmbitoare, energică și pozitivă care doreşte să se dezvolte în lucrul cu copiii! NOI locuri de muncă la STEWO  PLASTIC Năsăud, RCB ELECTRO, Aquabis sau TeraSteel:

Descoperă Eleganța și Performanța Škoda

Vizitează Showroom-ul & Service-ul Autorizat Škoda MATEROM AUTOMOTIVE, din Cartier Viișoara, Str. Libertății, Nr. 264, Bistrița, unde poți testa și achiziționa cele mai noi modele Škoda și ai toate Serviciile Auto de care ai nevoie, într-un singur loc.

EURO2024 se vede pe terasa ARENA by Casa EMA! Promoții și premii speciale până în 14 iulie!

Campionatul European de Fotbal EURO2024 se vede mai mult decât perfect – pe cel mai mare ecran proiectat ever: ecranul de pe Terasa de Vară ARENA by Casa EMA!