15.4 C
Bistrița
joi, iunie 1, 2023

Victorie: Alineatul care ar fi discriminat elevii cu CES a fost eliminat din proiectul Legii Educației

Comisia de învățământ din Senat a eliminat alineatul care ar fi discriminat elevii cu CES din proiectul Legii Educației. „Ați reușit să vă dați mâna transpartinic și să evitați un abuz uriaș la adresa copiilor cu cerințe educaționale speciale. Vă mulțumim!

Peste 150 de organizații și peste 6.300 de semnatari au solicitat Gevernului să elimine discriminarea generată de articolul 68, alin. 11 din proiectul legii Educației.

Detalii despre mobilizarea societății civile puteți reciti accesând linkurile de mai jos:

ABUZ împotriva copiilor cu autism și alte dizabilități: Țara și școala NU ar trebui să îi excludă pe copiii cu probleme pentru că e mai ușor!

Noua Lege a Educației îi discriminează pe copiii cu CES: Cum putem opri „un dezastru, care ar anula toate progresele”

Ana Dragu a mulțumit celor care s-au implicat activ în eliminarea acestui articol. Este vorba despre Diana Morar, Daniel Suciu, Bogdan Ivan Gruia, Emil Radu Moldovan și Lorant Sas. „Sigur, mai sunt și alți politicieni, însă cu ei am ținut legătura zi și noapte în ultima săptămână.

Ați reușit să vă dați mâna transpartinic și să evitați un abuz uriaș la adresa copiilor cu cerințe educaționale speciale. Vă mulțumim!”, a transmis Ana Dragu, coordonatoarea Centrului „Micul Prinț”.

Potrivit Edupedu.ro, ministrul Educației, Ligia Deca, a explicat de ce a fost introdusă prevederea inițial. Reacțiile societății civile au convins-o, însă, că acest articol ar putea fi folosit abuziv.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Lichidare de stoc la BIASICOM: Orice produs, cu 20% mai ieftin!

Finalul lunii mai vine cu lichidare de stoc la BIASICOM. Îți poți schimba frigiderul, mașina de...

Brutăria Presto caută vânzătoare și personal curățenie. Locuri de muncă, disponibile și la Italtextil Sărata, Aquabis, Amicii Building

Brutăria Presto (lângă Peco Mol Unirea) caută vânzătoare și personal curățenie. Supercom are nevoie de conducători...

Balkan International Wine Competition, pentru prima dată în România! Cină de gală, alături de cei mai buni maeștri ai vinului din Europa

La început de iunie, spectaculosul castel Teleki de la Posmuș devine „capitala” europeană a vinului. Balkan...