16.5 C
Bistrița
joi, septembrie 21, 2023

Amenda dată de Garda de Mediu pentru mutilarea copacilor, infimă! Ecologistul Marius Bălan: E o crimă!

Copacii de pe strada Andrei Mureșanu riscă să se usuce, după ce au fost mutilați „la comanda” Electrica. Garda de Mediu a dat o amendă infimă. Ecologistul Marius Bălan cataloghează cele întâmplate drept o crimă.

Electrica a avut nevoie de spațiu pentru intervenția la liniile aeriene de pe strada Andrei Mureșanu. Ar fi cerut Primăriei Bistrița să intervină. Dar pentru că NU aveau cu ce, Electrica a contractat o firmă specializată. Imaginea lăsată în urmă, este una dezolantă.

Electrica, despre mutilarea copacilor: Firma folosită e specializată, iar Primăria Bistrița nu ne-a impus nimic

Ieri, cei de la Garda de Mediu Bistrița anunțau că vor trimite echipă în teren și că amenda poate fi cuprinsă între 40.000 – 70.000 de lei.

Electrica scapă ieftin după ce a „mutilat” copacii din oraș. Garda de Mediu „poate pedepsi” furnizorul doar cu o amendă

Totuși, după vizita în teren, Electrica a primit o amendă de doar 5.000 de lei, din care plătește 500 de lei.

Amenda aplicată celor de la Electrica este de 5.000 de lei. Aceștia au la dispoziție 15 zile să plătească jumătate din minim, adică 500 de lei. Valoarea de care spuneam ieri, de 40.000 – 70.000 de lei nu se aplică persoanelor fizice sau juridice care intervin. Oricum li s-a impus să nu mai continue lucrările. Problema este că în lege nu se specifică intervenția la coronament în ce perioadă se poate face sau NU se poate face”, a declarat, pentru Bistrițeanul.ro, comisarul șef al Gărzii de Mediu, Grațian Morariu.

Ecologistul Marius Bălan cataloghează cele întâmplate pe Andrei Mureșanu drept o CRIMĂ

Într-o replică trimisă pe adresa redacției, ecologistul Marius Bălan aseamănă cele întâmplate arborilor cu o crimă.

Legea 24 / 2007 spații verzi care reglementează și apără arborii de aliniament este terfelită si ea de instituțiile acestui stat semi-eșuat.

În fapt, această batjocură făcută de niște nefericiți de drujbiști, la comanda Electrica SA, fără niciun fel de aviz de la alte instituții, somnolente și ele, ne arată nouă că totul este posibil. E posibil în așa manieră, în extrasezon, când și un om cu 2 clase știe că nu e voie să amputezi copaci în plină vegetație.
Această lucrare trebuia executată:
  • profesionist
  • cu toate avizele
  • cel târziu până în 15 februarie.
Consider că a sosit timpul ca în Primăria Bistrița consilierii locali, dar în special domnul Primar IOAN TURC, să facă curățenia de primăvară pe la șefii de servicii. Și aceștia, indiferenți, care nu au văzut, nu au auzit și nu au luat măsurile necesare.
Fac referire cu precizie și adaug că se impune înlocuirea urgentă:
  • a șefului DSP Bistrița
  • a șefului Politiei Locale Bistrița care, deși are echipaje active cu polițiști, nu a catadicsit să-i întrebe pe drujbiști ce lucrări fac ei în plină zi
Nu a trecut nimeni pe străzi când urla DRUJBA ?
Demiterea  așadar trebuie să aibă loc cât mai urgent la aceste două servicii care sunt alimentate din bani publici.
Am fost în stradă de două ori. Am stat de vorbă minute bune cu domnul Primar și Viceprimar SORIN HANGAN și le-am transmis cum și ce trebuie să rezolve ca asemenea golănii să nu mai aibă loc în orașul nostru.
Cetățeanul de la etajul patru din Andrei Mureșanu știe una și bună. Adică, la Primărie nu s-a schimbat nimic, nicio viziune nouă. Totul a rămas la fel ca pe vremea fostului edil, un alt  samsar de arbori binecunoscut.
Cer instituțiilor:
  • Garda de Mediu
  • APM
  • Prefectura, să ia măsurile cele mai dure împotriva celor care au comandat  această distrugere pe domeniul public.
Același lucru îl cer tuturor consilierilor locali. Și-i invit să meargă pe jos să se uite la dezastrul făcut.
Cer Consiliului Local, primarului și prefectului să dea un ultimatum furnizorilor de servicii să își îngroape cablurile spânzurate prin copaci și pe sub cornișele imobilelor!
Și, odată cu șantierul de reconfigurare a traficului de pe Decebal – A. Mureșanu, să fie somați și acești furnizori să își facă treaba așa cum prevede legislația și recomandările din domeniile respective.
Cer colegilor de la Bistrița Civică să inițieze urgent plângeri PENALE tuturor factorilor de răspundere pe acest caz deosebit de barbar și necivilizat într-un oraș european”, a transmis Marius Bălan.

ARTICOLE SIMILARE

2 COMENTARII

  1. Hai ca noi, electricienii, suntem baieti finuti. O dam elegant in tangouri, sa nu suparam vreun primar sau ecologist care bat campii cu spume la gura, sa-i admire lumea ca au treaba si preocupari. Spre stiinta celor care nu cunosc sau semi-cunosc o singura lege si numai cu aia defileaza, exista in Romanica si o lege (n-o sa ghicesca nimeni) a energiei electrice. Care zice ea frumos si sever ca Electrica poate defrisa (exact!) sau efectua taieri de modelare si lucrari pentru mentinerea distantei fata de retele. Cine e contra, e criminal contra sigurantei retelelor. Pe scurt, lucrurile stau cam asa: daca don primar si/sau ecologistii secolului vor sa faca ikebana cu fiecare arbore de sub retele, e ok, sa o faca, treaba lor. Dar sa se grabeasca, pana nu ajunge coroana la retea, ca atunci intervenim noi. Fara ikebana, ca nu avem nici bani, nici timp. Cat despre amenda de la Garda de Mediu, pfuai! O castigam in instanta la pas, si cred ca vom cere si cheltuieli de judecata, sa-i dezobisnuim.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

NOI locuri de muncă la Michaela’s Brasserie, Transmixt, Masterfoam și Tehnoprod Plast SRL

Michaela’s Brasserie are nevoie de ajutor cofetar, brutar – patiser și ospătar. Transmixt caută șoferi de autobuz. Se oferă salariu corect, bonuri de masă, condiții de lucru moderne, instruiri dedicate și alte avantaje specifice. Ce alte locuri de muncă sunt diponibile în Bistrița:

Cel Mai Cool Desert – Bubble Waffle – a ajuns la Năsăud!

Copiii și adolescenții din Năsăud sunt în extaz, de ieri! Cel mai cool desert – bubble waffle – a ajuns și în orașul lor! Cei doi foști colegi de liceu și-au extins afacerea delicioasă, deschizând un punct și în orașul academicienilor - Năsăud.

Antreprenorii din Regiunea Nord-Vest sunt invitați la Oradea pe 14 septembrie să se înscrie în programul ScaleOut 4X10, organizat de RBL și ING Bank

Antreprenorii din Regiunea Nord-Vest (Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Maramureș, Satu Mare și Sălaj) sunt invitați la Oradea, pe 14 septembrie 2023, cu ocazia lansării ScaleOut 4x10 - program de scalare organizat de Fundația Romanian Business Leaders (RBL) și ING Bank România.