-1.5 C
Bistrița
miercuri, martie 29, 2023

ANALIZĂ – Anomalia UDMR: Cum să dai mâna cu toți și cu nimeni pentru posturi călduțe

Indiferent de guvernare, UDMR a reușit în ultimele decenii să meargă înainte, precum peștele în apă. Cu siguranță însă la anomalii mai mari decât asta n-am asistat: la nivel național și implicit cu repercusiuni în plan local, UDMR a bătut palma cu PNL. La nivel județean, UDMR a bătut palma cu PSD… Așa se face că UDMR își pune oamenii în poziții cheie după ce a bătut palma și cu puterea și cu opoziția.

De când lumea și pământul, UDMR-ul a profitat mereu și la maxim de context. Așa se face că nu puțini au fost membrii uniunii care au ajuns în poziții cheie. Ce s-a întâmplat însă în urma alegerilor locale și respectiv parlamentare mai că frizează ridicolul.

Înlăturat anul trecut de pe scaunul de inginer șef de la Apele Române, liderul UDMR BN, Decsei Atilla se supără atât de tare încât intră în Alianța pentru Bistrița-Năsăud, alături de (atenție!) PSD, Pro România și ALDE. Doar două județe din întreaga țară au făcut această mișcare care a surprins pe toată lumea.

În timp ce la nivel local UDMR bătea palma cu PSD pentru alegerile locale, la nivel național, câteva luni mai târziu, UDMR intră la Guvernare alături de PNL. Ei bine, alături de alianță (PSD, Pro România și ALDE) UDMR prinde un loc în Consiliul Județean, ocupat în prima fază tocmai de Decsei Atilla.

Iar aici apare paradoxul: UDMR intră în Consiliul Județean alături de PSD, iar de la „centru” în urma intrării alături de PNL la Guvernare mai vin niște posturi călduțe pentru UDMR, că doar Uniunea Democrată Maghiară din România asta face de decenii: ciupește de unde se poate.

Decsei Atilla este mutat în partea cealaltă a Palatului Administrativ pentru că tocmai i se „inventează” un post de subprefect, oferit de PNL.

Rămâne liber un loc călduț în Consiliul Județean. Aici apare dilema: ce face președintele Consiliului Județean? Își respectă promisiunea făcută UDMR-ului la alegerile locale? Sau le dă un șut în fund și-i trimite să ceară la PNL?

Citind printre rânduri ce a spus președintele Consiliului Județean înțelegem că noul consilier UDMR Antal Attila (care a fost în trecut și consilier local) este primit cu brațele deschise în Consiliul Județean, bineînțeles, dacă votează cum trebuie…

„Noi vorbim de două lucruri care s-au întâmplat în perioade de timp diferite. Vorbim de alegerile locale când noi am candidat într-o Alianță pentru Bistrița-Năsăud din care a fost parte și UDMR și va rămâne 4 ani cel puțin acolo, dacă nu mai mult. Acestea au fost discuțiile mele cu conducerea locală și centrală a UDMR. Eu preconizam cumva din tot ce se întâmpla în spațiul public că există o asemenea posibilitate ca UDMR să facă parte dintr-o coaliție guvernamentală la nivel central. Discuțiile au fost foarte clare, eu am foarte mare încredere în seriozitatea acestor oameni și n-am nicio frică că consilierul UDMR, domnul profesor Antal nu va rămâne alături de cei cu care a fost ales. Lucrurile din punctul meu de vedere sunt clare”, a precizat președintele Consiliului Județean Radu Moldovan, ieri, într-o conferință de presă.

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Mâine se deschide AmaZone Bistrița, primul magazin cu produse resigilate sau lichidări de stoc Amazon, din județ!

Peste 1.000 de produse, cu reduceri de 50 %, îi așteaptă mâine pe bistrițeni la AmaZone...

Un nou magazin ZOO Hobby, în Ștefan cel Mare, lângă Cotidian

Bistrițenii  din partea de sus a orașului au de acum un magazin destinat animăluțelor lor de...

Easy Solution Bistrița – servicii profesionale de curățenie pentru firme și instituții

Lasă grija curățeniei biroului, firmei sau halei pe mâna celor de la Easy Solution: Specializați în...