8.4 C
Bistrița
luni, martie 27, 2023

Anchetă de proporții la clinica clujeană, din cauza plimbării de 250 de km a basarabeanului împușcat

Basarabeanul găsit împușcat sâmbătă dimineața pe un câmp din Cepari a dus la o anchetă la o clinică clujeană. Asta după ce tânărul a fost plimbat între spitale, 250 de kilometri. Ce spune ministrul Sănătății despre această situație:

Un basarabean de 31 de ani a fost împușcat de un conațional de-al său, în localitatea Cepari. Acesta a fost găsit cu 6 plăgi împușcate, trei gloanțe fiind reținute în corp. Întreaga poveste o puteți urmări AICI.

Mai bine de 12 ore a așteptat basarabeanul să îi fie scoase gloanțele din trup, fiind plimbat, în acest timp, între spitalele din Bistrița și Cluj-Napoca, 250 de kilometri. Medicii din Bistrița au avut suspiciunea că unul dintre proiectile poate provoca probleme vasculare serioase, motiv pentru care au decis să îl transfere pe tânăr la Clinica de Chirurgie Vasculară din Cluj-Napoca.

Acolo, medicii au ajuns la concluzia că bărbatul poate fi operat și la Bistrița și l-au trimis înapoi. După mai bine de 12 ore de așteptare, acesta a fost băgat în sala de operații, iar acum se reface.

Duminică, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență Raed Arafat a criticat dur decizia medicilor clujeni de a-l trimite pe pacient înapoi la Bistrița. Mai multe despre asta puteți citi AICI.

Ieri, și ministrul Sănătății Sorina Pintea a criticat dur modul cum s-a acționat în acest caz, anunțând că s-a deschis o anchetă în acest sens.

„Am demarat o anchetă împreună cu Departamentul pentru Situații de Urgență. Este un lucru inadmisibil să plimbi un pacient între două spitale, un pacient cu trei plăgi împușcate. Am făcut o comisie comună, care va merge în control la Cluj să verifice exact cum stau lucrurile și ce s-a întâmplat acolo”, a precizat pentru presa națională, Sorina Pintea.

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Mâine se deschide AmaZone Bistrița, primul magazin cu produse resigilate sau lichidări de stoc Amazon, din județ!

Peste 1.000 de produse, cu reduceri de 50 %, îi așteaptă mâine pe bistrițeni la AmaZone...

Un nou magazin ZOO Hobby, în Ștefan cel Mare, lângă Cotidian

Bistrițenii  din partea de sus a orașului au de acum un magazin destinat animăluțelor lor de...

Easy Solution Bistrița – servicii profesionale de curățenie pentru firme și instituții

Lasă grija curățeniei biroului, firmei sau halei pe mâna celor de la Easy Solution: Specializați în...