17.6 C
Bistrița
luni, aprilie 15, 2024

Anchetă de proporții la clinica clujeană, din cauza plimbării de 250 de km a basarabeanului împușcat

Basarabeanul găsit împușcat sâmbătă dimineața pe un câmp din Cepari a dus la o anchetă la o clinică clujeană. Asta după ce tânărul a fost plimbat între spitale, 250 de kilometri. Ce spune ministrul Sănătății despre această situație:

Un basarabean de 31 de ani a fost împușcat de un conațional de-al său, în localitatea Cepari. Acesta a fost găsit cu 6 plăgi împușcate, trei gloanțe fiind reținute în corp. Întreaga poveste o puteți urmări AICI.

Mai bine de 12 ore a așteptat basarabeanul să îi fie scoase gloanțele din trup, fiind plimbat, în acest timp, între spitalele din Bistrița și Cluj-Napoca, 250 de kilometri. Medicii din Bistrița au avut suspiciunea că unul dintre proiectile poate provoca probleme vasculare serioase, motiv pentru care au decis să îl transfere pe tânăr la Clinica de Chirurgie Vasculară din Cluj-Napoca.

Acolo, medicii au ajuns la concluzia că bărbatul poate fi operat și la Bistrița și l-au trimis înapoi. După mai bine de 12 ore de așteptare, acesta a fost băgat în sala de operații, iar acum se reface.

Duminică, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență Raed Arafat a criticat dur decizia medicilor clujeni de a-l trimite pe pacient înapoi la Bistrița. Mai multe despre asta puteți citi AICI.

Ieri, și ministrul Sănătății Sorina Pintea a criticat dur modul cum s-a acționat în acest caz, anunțând că s-a deschis o anchetă în acest sens.

„Am demarat o anchetă împreună cu Departamentul pentru Situații de Urgență. Este un lucru inadmisibil să plimbi un pacient între două spitale, un pacient cu trei plăgi împușcate. Am făcut o comisie comună, care va merge în control la Cluj să verifice exact cum stau lucrurile și ce s-a întâmplat acolo”, a precizat pentru presa națională, Sorina Pintea.

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Se fac angajări la Crama JELNA, Clinica Sanovil și RCB Electro

Crama JELNA are nevoie de bucătar, ajutor bucătar și personal curățenie. Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut, economist, asistent medical generalist. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ROMBAT, RCB Electro, STEWO Năsăud și Aquabis. 

Se fac angajări la Stewo Năsăud și Supercom! Se caută secretară cu abilități de contabilă și operator în Sânmihaiu de Câmpie

Societate comercială din Sânmihaiu de Câmpie angajează secretară cu abilități de contabilă și operator introducere date. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ICPE Bistrița și Restaurant Hotel Coroana. Supercom are nevoie de conducători auto și mecanici, dar și muncitori necalificați. 

Mobilă nouă, fără defecte! Calitate germană, prețuri excelente! Mobilă Outlet Gherla oferă un discount de 10% cititorilor noștri la toate piesele de mobilier! Oferta...

Mobilă Outlet Gherla aduce pe piața din România mobilă nouă, sigilată și de cea mai înaltă calitate, de la furnizori consacrați din Germania. Aici găsiți o gamă variată de mobilier pentru toate încăperile locuinței, la prețuri mult mai mici față de prețul de catalog al furnizorilor.