6.7 C
Bistrița
miercuri, octombrie 5, 2022

Anchetă de proporții la clinica clujeană, din cauza plimbării de 250 de km a basarabeanului împușcat

Basarabeanul găsit împușcat sâmbătă dimineața pe un câmp din Cepari a dus la o anchetă la o clinică clujeană. Asta după ce tânărul a fost plimbat între spitale, 250 de kilometri. Ce spune ministrul Sănătății despre această situație:

Un basarabean de 31 de ani a fost împușcat de un conațional de-al său, în localitatea Cepari. Acesta a fost găsit cu 6 plăgi împușcate, trei gloanțe fiind reținute în corp. Întreaga poveste o puteți urmări AICI.

Mai bine de 12 ore a așteptat basarabeanul să îi fie scoase gloanțele din trup, fiind plimbat, în acest timp, între spitalele din Bistrița și Cluj-Napoca, 250 de kilometri. Medicii din Bistrița au avut suspiciunea că unul dintre proiectile poate provoca probleme vasculare serioase, motiv pentru care au decis să îl transfere pe tânăr la Clinica de Chirurgie Vasculară din Cluj-Napoca.

Acolo, medicii au ajuns la concluzia că bărbatul poate fi operat și la Bistrița și l-au trimis înapoi. După mai bine de 12 ore de așteptare, acesta a fost băgat în sala de operații, iar acum se reface.

Duminică, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență Raed Arafat a criticat dur decizia medicilor clujeni de a-l trimite pe pacient înapoi la Bistrița. Mai multe despre asta puteți citi AICI.

Ieri, și ministrul Sănătății Sorina Pintea a criticat dur modul cum s-a acționat în acest caz, anunțând că s-a deschis o anchetă în acest sens.

„Am demarat o anchetă împreună cu Departamentul pentru Situații de Urgență. Este un lucru inadmisibil să plimbi un pacient între două spitale, un pacient cu trei plăgi împușcate. Am făcut o comisie comună, care va merge în control la Cluj să verifice exact cum stau lucrurile și ce s-a întâmplat acolo”, a precizat pentru presa națională, Sorina Pintea.

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Cum îți pot schimba rezultatele la loterie viața?

Oamenii rămân deseori la un loc de muncă foarte mult timp din cauza dorinței de bani....

ROMBAT angajează Key Account Manager și IT SAP Analyst. NOI locuri de muncă, în Bistrița

ROMBAT angajează Key Account Manager, operatori producție și IT SAP Analyst. Noi locuri de muncă sunt...

Și ce dacă e toamnă?!? La Casa EMA te bucuri de piscină indiferent de vreme. Familiile au prețuri speciale

Faptul că a venit toamna nu ar trebui să te împiedice să te relaxezi înotând. La...