22.4 C
Bistrița
miercuri, iunie 16, 2021

Arhitectul Andrei Popescu: PUG-ul de pe site-ul Primăriei Bistrița este cel real

Prezent aseară la Bistrițeanul Live, arhitectul Andrei Popescu a lămurit care este PUG-ul real. Acesta a spus că a comparat varianta de pe site-ul Primăriei Bistrița cu cea de pe CD-urile consilierilor locali din 2018. Cele două sunt identice, semn că cel publicat pe site-ul instituției este cel votat de consilieri, adică cel real.

Într-o conferință de presă, primarul Ioan Turc își punea problema după care variantă de PUG să lucreze Primăria Bistrița. Asta în condițiile în care unul singur este real și votat și de consilierii locali, ultima dată în 2018. Mai multe detalii AICI.

Prezent aseară la Bistrițeanul Live, arhitectul Andrei Popescu a lămurit lucrurile. Acesta a spus că a primit varianta de PUG votată în Consiliu Local de la fostul consilier Doru Mârza. Varianta de pe CD-ul consilierului a comparat-o cu cea de pe site și sunt identice. Asta înseamnă că varianta de pe site-ul instituției este cea reală și legală.

„Zilele trecute m-am întâlnit cu un fost consilier, Doru Mârza. L-am și studiat (n.r. CD-ul primit de consilieri) și este același PUG cu PUG-ul de pe site. Înseamnă că acest CD trebuie să îl aibă toți consilierii din mandatul trecut. Trebuie să îl aibă și dl Peteleu și dl Hangan”, a explicat Andrei Popescu.

Acesta a mai spus că Primăria Bistrița poate foarte simplu să găsească PUG-ul original nu numai la consilieri, ci și la mai multe instituții. O variantă ar trebui să aibă Instituția Prefectului, Consiliul Județean și chiar Ministerul Dezvoltării.

Arhitectul a fost întrebat cum poate să facă asemenea declarații primarul Ioan Turc în care să își pună problema care PUG urmează a fi folosit. Andrei Popescu a precizat că probabil edilul a fost influențat și manipulat, cel mai probabil de angajatele care acum sunt anchetate.

Întreaga emisiune la care a fost invitat arhitectul Andrei Popescu o puteți urmări mai jos:

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

3 COMENTARII

  1. De supărare că nu a primit autorizație, a mai ridicat două etaje… dacă nu i se permitea nimic cred că era în stare să construiască un cartier întreg…

  2. Vali draga, iti dai seama ce se putea intampla daca se puneau toti impreuna si isi faceau un oras nou de la zero, si nu ii mai batea nimeni la cap cu hartii, proiecte, permise, taxe si regularizari. Ramanea Bistrita fara contribuabili, fara traficul sufocant, si toate locurile de parcare libere si nedorite de nimeni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

VIDEO: Terase din sticlă pe sistem Valedo retractabil – propunerea POP&POP Glass Solutions pentru cei mai pretențioși clienți

Există probabil zeci de moduri de a închide o terasă, dar pentru cei pretențioși, care vor...

BistriVet angajează contabil, Filadelfia Group caută șoferi profesioniști, IMP România are nevoie de un șef de linie priceput

BistriVet angajează contabil. Filadelfia Group caută șoferi profesioniști, asistent manager & marketing și însoțitor de grup charter Grecia / Bulgaria. IMP România are nevoie de un șef de linie priceput. Oferta completă, mai jos: 

CASA RUSU Bistrița: TOMBOLĂ și un TOP 10 super piese de mobilier pentru casa ta 

Dormitoare, sufragerii, fotolii sau colțare în stil clasic sau modern, pe toate le găsești în oferta...