18.7 C
Bistrița
luni, august 8, 2022

Asistentă medicală din Bistrița, salvată la Brașov! Medicii i-au spus inițial că tumora ce urma s-o bage în mormânt e inoperabilă

O asistentă medicală de 47 de ani din Bistrița a fost salvată la Spitalul Sf. Constantin Brașov, în urma unei operații chirurgicale. Asta după ce medicii i-au spus femeii că tumora ce urma s-o bage în mormânt este inoperabilă.

Cazul a fost făcut public de  Bogdan Moldovan, șeful secției de Chirurgie Generală a Spitalului Sfântul Constantin din Brașov și coordonatorul Centrului de Transplant Renal „Professor Gilles Mentha”, pe pagina sa de Facebook. Asistenta medicală din Bistrița a fost operată în a doua parte a lunii trecute.

Asistenta medicală de 47 de ani din Bistrița diagnosticată cu cancer peritoneal mai fusese operată în două centre universitare. Avea indicație de chimioterapie paleativă.

Medicii i-au spus că tumora canceroasă care pusese stăpânire pe corpul său nu este operabilă. I-au dat o șansă la viață medicii din Brașov.

Spitalul Sfântul Constantin este singurul din România și Europa de Est cu activitate constantă de Chirurgie Citoreductivă și Chimioterapie Hipertermică Intraperitoneală, dedicată pacienților cu tumori abdominale avansate.

În urmă cu câteva zile, echipa chirurgicală a spitalului a bifat operația cu numărul 300, la 9 ani de la primul caz.

 „Mulțumim familiei pacientei, care nu a acceptat verdictul de inoperabilitate și ne-a căutat. Faptul că am putut ajuta o colegă cadru medical este cu atât mai înălțător pentru noi”, a fost mesajul transmis de doctorul Bogdan Moldovan.

Foto: Bogdan Moldovan

 

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Cum să faci profit cu bonusurile tale la pariuri

Bonusurile la pariurile online sunt folosite strategic pentru a încuraja noi jucători să se alăture caselor...

Cum să renovezi baia simplu și rapid

Baia este un spațiu important în orice locuință. Având în vedere că petrecem destul de mult...

Se fac angajări la Gelateria ANIELA! Casa EMA caută instructori fitness, Sanovil are nevoie de un asistent farmacie

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Gelateria ANIELA! Casa EMA caută instructori fitness,...