6.4 C
Bistrița
joi, februarie 22, 2024

Asistentă medicală din Bistrița, salvată la Brașov! Medicii i-au spus inițial că tumora ce urma s-o bage în mormânt e inoperabilă

O asistentă medicală de 47 de ani din Bistrița a fost salvată la Spitalul Sf. Constantin Brașov, în urma unei operații chirurgicale. Asta după ce medicii i-au spus femeii că tumora ce urma s-o bage în mormânt este inoperabilă.

Cazul a fost făcut public de  Bogdan Moldovan, șeful secției de Chirurgie Generală a Spitalului Sfântul Constantin din Brașov și coordonatorul Centrului de Transplant Renal „Professor Gilles Mentha”, pe pagina sa de Facebook. Asistenta medicală din Bistrița a fost operată în a doua parte a lunii trecute.

Asistenta medicală de 47 de ani din Bistrița diagnosticată cu cancer peritoneal mai fusese operată în două centre universitare. Avea indicație de chimioterapie paleativă.

Medicii i-au spus că tumora canceroasă care pusese stăpânire pe corpul său nu este operabilă. I-au dat o șansă la viață medicii din Brașov.

Spitalul Sfântul Constantin este singurul din România și Europa de Est cu activitate constantă de Chirurgie Citoreductivă și Chimioterapie Hipertermică Intraperitoneală, dedicată pacienților cu tumori abdominale avansate.

În urmă cu câteva zile, echipa chirurgicală a spitalului a bifat operația cu numărul 300, la 9 ani de la primul caz.

 „Mulțumim familiei pacientei, care nu a acceptat verdictul de inoperabilitate și ne-a căutat. Faptul că am putut ajuta o colegă cadru medical este cu atât mai înălțător pentru noi”, a fost mesajul transmis de doctorul Bogdan Moldovan.

Foto: Bogdan Moldovan

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Clinica Sanovil caută specialist Resurse Umane și recepționist, ROMBAT are nevoie de metrolog, inginer și operatori

Noi locuri de muncă sunt disponibile la Clinica Sanovil, Eurocompozite, Rombat și Fan Courier. CML are nevoie de doi topometriști, iar Electroplast caută manager și operatori. Oferta completă – mai jos:

14 Februarie este aici! Reduceri speciale, la SPOT GSM, de Ziua Îndrăgostiților

Cu ocazia Zilei Îndrăgostiților, vă invităm să ne vizitați în magazinele noastre din Bistrița: Calea Moldovei 40 (box Kaufland), respectiv Bd. Independenței 97-99 (incintă Kaufland) unde vă puteți răsfăța pe voi și pe cei dragi cu cele mai frumoase și utile accesorii GSM.

Se fac angajări la Electroplast Bistrița: Se caută Key Account manager și operatori

Noi locuri de muncă sunt disponibile la ELECTROPLAST Bistrița, care angajează Key Account Manager și operatori Cabluri Electrice. Patiseria Sweet Iris de pe Năsăudului are nevoie de vânzătoare. NOI locuri de muncă, la CML, Fan Courier, Leoni și Aquabis. Oferta completă – mai jos: