26.7 C
Bistrița
luni, iunie 27, 2022

Au prins hoţii poneilor folosiţi pentru terapia copilaşilor cu dizabilităţi! Ce capete de acuzare li se mai aduc:

Acum două luni, din Podirei, dispăreau doi ponei. Aceștia erau folosiți pentru terapia copilașilor cu dizabilități. Ieri, polițiștii au reținut cinci bărbați. Printre capetele de acuzare aduse, se află și furtul căluților.

În luna septembrie, din localitatea Podirei, au fost furați doi ponei. Dimineața, când proprietarii au văzut că animăluțele lipsesc, au anunțat poliția. Căluții erau folosiți la terapie, pentru copiii cu dizabilități.

Boleg și Bambiluc erau în familia Larionesi de 16 și respectiv 4 ani. Cei doi ponei au dispărut chiar din curtea casei, în timp ce proprietarii dormeau.

Subiectul s-a rostogolit rapid în mediul online, până acolo că a fost văzut inclusiv de hoți. Aceștia au aflat că poneii nu pot fi vânduți, seria microcipurilor lor fiind deja date la nivel național. Astfel, orice veterinar ar fi recunoscut imediat că cei doi căluți sunt de fapt cei furați din Podirei.

Așa că, hoții au returnat căluții, abandonându-i în apropierea casei stăpânilor lor.

Ieri, cinci clujeni, cu vârste între 20 și 33 de ani, au fost reținuți de polițiști. Asta, în urma a nouă percheziții domiciliare și cinci percheziții în autovehicule. Cu ocazia perchezițiilor au fost ridicate bunuri (unelte electrice, televizoare, bucăți de cupru, role de cablu, leviere, clești, etc.) despre care există suspiciunea că ar fi fost folosite la comiterea infracțiunilor, precum și bunuri sustrase. Un autoturism a fost indisponibilizat.

Din investigațiile efectuate până în prezent, a rezultat faptul că în perioada 1 septembrie-16 noiembrie a.c., cei în cauză ar fi sustras, din trei centre de colectare a fierului vechi, din localitățile Beclean și Năsăud, unelte electrice, deșeuri din cupru, feroase și neferoase, toate în valoare de aproximativ 10.000 de lei. De asemenea, în perioada 14-16 septembrie 2018, cei în cauză ar fi sustras doi ponei, din curtea unei locuințe, din Podirei și pe care i-ar fi abandonat ulterior în zonă, fiind recuperați de stăpâni”, explică reprezentanții IPJ BN.

Unu dintre cei cinci bărbați era urmărit general, așa că a ajuns la Judecătoria Gherla pentru confirmarea mandatului de arestare preventivă emis în lipsă, pe numele lui. Ceilalți patru, la Poliția Beclean pentru audieri.

Astăzi, aceștia vor fi prezentați instanței de judecată, cu propunere de arestare preventivă.

UPDATE

Cele patru persoane, reținute 24 de ore și cercetate pentru comiterea mai multor furturi, au fost prezentate Judecătoriei Bistriţa, care a dispus arestarea preventivă pentru o perioada de 30 zile, față de două dintre acestea, respectiv  măsura controlului judiciar pe o perioadă de  60 zile, pentru celelalte două.

 

 

 

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

FILEXPO oferă spații de expoziție de închiriat în curtea interioară! Au și spații generoase interioare pentru închiriat

Firmele care vor să-și facă produsele mai vizibile și să aibă parte totodată de un spațiu...

Ce să faceți dacă aspiratorul nu mai trage praful și murdăria cum o făcea odată

Dacă aspiratorul dvs. și-a pierdut aspirația, nu mai ridică murdăria sau a încetat complet să mai...

Avantajele garajelor prefabricate

Când se gândesc la un garaj, majoritatea oamenilor își imaginează o structură veche, amplasată în spatele...