20.2 C
Bistrița
miercuri, iunie 16, 2021

Au vrut să modernizeze un drum și-au găsit istorie! O cataramă de bronz din epoca romană găsită între Feleac și Chiraleș

Cercetătorii Complexului Muzeal au dat peste o cataramă de bronz din epoca romană, între Feleac și Chiraleș. Descoperirile au fost făcute în cadrul unui proiect de modernizare a drumului județean 172G.

Modernizarea drumului județean 172G, care leagă Nușeni de Feleac și Chiraleș a venit cu surprize pentru cercetătorii de la muzeu. Cercetările arheologice de anul trecut și anul acesta au scos în evidență mai multe situri arheologice. Unele erau deja cunoscute, altele nu.

Între localitățile Feleac și Chiraleș au fost cercetate urmele unei locuințe de epocă romană, cu stâlpi de lemn. De acolo a și fost recuperată o cataramă din bronz.

Din păcat, locuința respectivă a fost puternic afectată de intervenții anterioare lucrărilor de modernizare a drumului și s-a păstrat doar parțial.

 

 

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

VIDEO: Terase din sticlă pe sistem Valedo retractabil – propunerea POP&POP Glass Solutions pentru cei mai pretențioși clienți

Există probabil zeci de moduri de a închide o terasă, dar pentru cei pretențioși, care vor...

BistriVet angajează contabil, Filadelfia Group caută șoferi profesioniști și însoțitor de grup Grecia / Bulgaria

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița: BistriVet angajează contabil. Filadelfia Group caută șoferi profesioniști,...

CASA RUSU Bistrița: TOMBOLĂ și un TOP 10 super piese de mobilier pentru casa ta 

Dormitoare, sufragerii, fotolii sau colțare în stil clasic sau modern, pe toate le găsești în oferta...