4.6 C
Bistrița
sâmbătă, decembrie 3, 2022

Comunele trec pe transport electric! Rodna își cumpără microbuze electrice cu aproape 3 milioane de lei

Primăria Rodna se pregătește să își cumpere două microbuze electrice, pentru a asigura transportul public în comună. De asemenea, acestea vor fi folosite și pentru transportul elevilor la școlile din Maieru și Sîngeorz-Băi.

Primarul Valentin Grapini a semnat ieri contractul de finanțare pentru achiziția a două microbuze electrice, cu 22-28 de locuri. Finanțarea este asigurată prin Planul Național de Redresare și Reziliență, contractul având o valoare de 2,9 milioane de lei.

Contractul presupune nu doar achiziția celor două microbuze, ci și amenajarea a 3 stații de încărcare rapidă și a 3 stații inteligente, dotate cu încărcătoare pentru telefoane, Internet wireless, monitor care îți arată exact unde se află microbuzul sau afișaj cu graficul și timpii de așteptare.

„Vrem să aducem oamenii din extremitățile comunei în centru. Ne propunem cu acest proiect să ducem și copiii dimineața la școală și să îi aducem înapoi la prânz, de la școlile din Maieru și Sîngeorz-Băi”, a explicat pentru Bistrițeanul.ro, primarul Valentin Grapini.

Acesta mai spune că transportul va fi gratuit pentru elevi și bătrâni, iar restul vor plăti o taxă modică. Cel mai probabil microbuzele vor fi disponibile anul viitor, când vor fi gata și lucrările la reabilitarea trotuarelor și la pistele de biciclete.

„Legatura între Rodna și Valea Vinului este foarte importantă pentru că acolo avem 80% bătrâni și trebuie să le asigurăm accesul la servicii. Una dintre stații o să fie chiar în fața Casei Scriitorilor. E foarte important ca oamenii din Valea Vinului să aibă acces la servicii, care sunt concentrare în centrul comunei”, a completat Grapini.

Foto: hotnews.ro

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

BETAK angajează agent vânzări și gestionar, Cibela are nevoie de personal pentru curățenie

Se fac angajări la Cibela, Betak și Italtextil Sărata, care are nevoie de secretar administrativ, dar...

Dă personalitate casei tale, cu perdelele ArYaS. Cel mai nou showroom din oraș asigură inclusiv măsurătorile și montarea

Dacă ochii sunt oglinda sufletului, cu siguranță ferestrele sunt oglinda casei. Un motiv în plus ca...

MATEROM Automotive Bistrița: Treci prin iarnă fără griji!

Venirea iernii este o certitudine, așa că asigură-te că autoturismul tău este pregătit. Verifică-i frânele, farurile...