5.6 C
Bistrița
miercuri, februarie 21, 2024

Autobuzele electrice ar putea fi dublate de „troleibuze autonome”. Pe unde ar urma să circule:

Primăria Bistrița nu renunță la mijloacele alternative de transport în comun. După autobuzele electrice ce urmează să circule pe traseul liniei verzi și pe axa Gării-Năsăudului, primarul Ioan Turc vrea și troleibuze autonome. Pe unde am putea să le vedem:

În cadrul ședinței de Consiliu Local de ieri, primarul Ioan Turc a precizat că autobuzele electrice care urmează să circule pe traseul liniei verzi și pe axa de transport Gării-Năsăudului ar putea fi dublate de troleibuze.

„Eu cred că trebuie să ținem cont de faptul că autobuzul electric, peste tot în Europa, este în perioada de testare. Avem autobuze electrice de puțin timp, încă nu știm cum se vor comporta, care este fiabilitatea acestor autobuze. Ne putem trezi, la un moment dat, că trebuie să scoatem din buzunarul public foarte mulți bani pentru înlocuirea acumuatorilor. De aceea, pentru că avem o oportunitate, pentru anumite trasee putem merge cu varianta mixtă de troleibuz care are autonomie, adică poate circula cu alimentare pe fir, dar și cu acumulator pe anumite porțiuni”, a declarat primarul Ioan Turc, la ședința de Consiliu Local de ieri.

Se pare că se iau în calcul pentru troleibuz traseele Calea Clujului – Drumul Cetății – strada Lucian Blaga, dar și străzile de lângă râul Bistrița. Troleibuzele ar putea fi achiziționate din fonduri europene.

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

  1. Partidul național liberal scos în afara legii si acuzați toti de subminarea economiei naționale,au băgat România și români în faliment,bașca suntem condusi si noi în Bistrita de un liberal care mai este pe deasupra si un incompetent si o nulitate în toate domeniile, asta ce visează noaptea a doua zi si povestește în serparie numită primărie unde sunt numai incompetenți și nulități.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Clinica Sanovil caută specialist Resurse Umane și recepționist, ROMBAT are nevoie de metrolog, inginer și operatori

Noi locuri de muncă sunt disponibile la Clinica Sanovil, Eurocompozite, Rombat și Fan Courier. CML are nevoie de doi topometriști, iar Electroplast caută manager și operatori. Oferta completă – mai jos:

14 Februarie este aici! Reduceri speciale, la SPOT GSM, de Ziua Îndrăgostiților

Cu ocazia Zilei Îndrăgostiților, vă invităm să ne vizitați în magazinele noastre din Bistrița: Calea Moldovei 40 (box Kaufland), respectiv Bd. Independenței 97-99 (incintă Kaufland) unde vă puteți răsfăța pe voi și pe cei dragi cu cele mai frumoase și utile accesorii GSM.

Se fac angajări la Electroplast Bistrița: Se caută Key Account manager și operatori

Noi locuri de muncă sunt disponibile la ELECTROPLAST Bistrița, care angajează Key Account Manager și operatori Cabluri Electrice. Patiseria Sweet Iris de pe Năsăudului are nevoie de vânzătoare. NOI locuri de muncă, la CML, Fan Courier, Leoni și Aquabis. Oferta completă – mai jos: