18.3 C
Bistrița
joi, iunie 20, 2024

Autobuzele electrice ar putea fi dublate de „troleibuze autonome”. Pe unde ar urma să circule:

Primăria Bistrița nu renunță la mijloacele alternative de transport în comun. După autobuzele electrice ce urmează să circule pe traseul liniei verzi și pe axa Gării-Năsăudului, primarul Ioan Turc vrea și troleibuze autonome. Pe unde am putea să le vedem:

În cadrul ședinței de Consiliu Local de ieri, primarul Ioan Turc a precizat că autobuzele electrice care urmează să circule pe traseul liniei verzi și pe axa de transport Gării-Năsăudului ar putea fi dublate de troleibuze.

„Eu cred că trebuie să ținem cont de faptul că autobuzul electric, peste tot în Europa, este în perioada de testare. Avem autobuze electrice de puțin timp, încă nu știm cum se vor comporta, care este fiabilitatea acestor autobuze. Ne putem trezi, la un moment dat, că trebuie să scoatem din buzunarul public foarte mulți bani pentru înlocuirea acumuatorilor. De aceea, pentru că avem o oportunitate, pentru anumite trasee putem merge cu varianta mixtă de troleibuz care are autonomie, adică poate circula cu alimentare pe fir, dar și cu acumulator pe anumite porțiuni”, a declarat primarul Ioan Turc, la ședința de Consiliu Local de ieri.

Se pare că se iau în calcul pentru troleibuz traseele Calea Clujului – Drumul Cetății – strada Lucian Blaga, dar și străzile de lângă râul Bistrița. Troleibuzele ar putea fi achiziționate din fonduri europene.

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

  1. Partidul național liberal scos în afara legii si acuzați toti de subminarea economiei naționale,au băgat România și români în faliment,bașca suntem condusi si noi în Bistrita de un liberal care mai este pe deasupra si un incompetent si o nulitate în toate domeniile, asta ce visează noaptea a doua zi si povestește în serparie numită primărie unde sunt numai incompetenți și nulități.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Descoperă Eleganța și Performanța Škoda

Vizitează Showroom-ul & Service-ul Autorizat Škoda MATEROM AUTOMOTIVE, din Cartier Viișoara, Str. Libertății, Nr. 264, Bistrița, unde poți testa și achiziționa cele mai noi modele Škoda și ai toate Serviciile Auto de care ai nevoie, într-un singur loc.

EURO2024 se vede pe terasa ARENA by Casa EMA! Promoții și premii speciale până în 14 iulie!

Campionatul European de Fotbal EURO2024 se vede mai mult decât perfect – pe cel mai mare ecran proiectat ever: ecranul de pe Terasa de Vară ARENA by Casa EMA!

SmartyKids Bistrița, Italtextil Sărata, Aquabis, RCB Electro sau Stewo Năsăud caută personal! Toate posturile disponibile, aici:

SmartyKids Bistrița caută persoană zâmbitoare, energică și pozitivă care doreşte să se dezvolte în sfera educațională și în lucrul cu copiii! Este un avantaj să fii absolventă sau viitoare absolventă a învățământului superior în Pedagogie sau Psihologie. NOI locuri de muncă - la STEWO  PLASTIC Năsăud, RCB ELECTRO, Aquabis sau TeraSteel: